ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Hukkareissu Savoon

KalPa-Kollit 7-3 (2-1, 4-0, 1-2)

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kynsin hampain taisteleva KalPa vei Kolleilta tärkeät sarjapisteet Niiralassa. Tappio oli kotietua jahtaaville Kolleille jo neljäs peräkkäin. Kuopiolaiset ratkaisivat ottelun toisessa erässä, jossa kotijoukkue takoi taululle neljä lisänumeroa. Savolaiset höykyttivät vieraitaan etenkin erikoistilanteissa; kolme osumaa syntyi yli- ja yksi alivoimalla. Leveällä rintamalla onnistuneen KalPan kaikki seitsemän osumaa merkittiin eri maalareille; Ville Eskelinen (1+2), Tomi Tuomainen (1+1), Mikko Kukkonen (1+1), Toni Hyvärinen, Aatu Hämäläinen (1+1), Joonas Riekkinen ja Jani Savolainen osuivat maaliin, Tuomas Kiiskinen syötti kolme byyriä. Kollien tehokkaimmat olivat Mika Koponen (2+1) ja Matias Nousiainen (1+1). Jani Nieminen Kollien maalissa torjui 27 kertaa, KalPan Mika Järvinen 25.

Kolleilla on nätisti sanottuna paljon parannettavaa kahden viikon kuluttua alkaviin pudotuspeleihin. Kuuden ottelun voittoputken jälkeen neljän peräkkäisen tappion härnäämät stadilaiset ovat päästäneet ikävän putkensa aikana omiin peräti 25 maalia. Viimeisissä kolmessa matsissa vastustaja on rokottanut Kolleja seitsemän kertaa.

Kuopiossa vajaalukuinen Kollit kompastui kakkoserään, jonka aikana savolaiset takoivat taululle neljä osumaa yhdeksässä minuutissa. Mikko Kukkonen ja Toni Hyvärinen latoivat kiekon kahdesti Jani Niemisen selän taakse vain 27 sekunnin välein.

- Taas notkahdettiin toisessa erässä. Tällainen hölmöily ei enää vetele, sillä vaikka pleijaripaikka on varma niin varmaa on myös se, että näillä otteilla ei niissä karkeloissa pitkälle pötkitä. Toki on muistettava, että meiltä puuttui hyökkäyksestä sellaiset nimet kuin Wärn, Tuohimaa, Keränen ja Liivik. Tuollainen puutelista vie paljon pois joukkueesta kuin joukkueesta. KalPa pelasi tänään elämästä ja kuolemasta, ja se näkyi. Kaikki kunnia voittajille, tuumasi Kolli-koutsi Joonas Tanska.

KalPa otti kuskin paikan jo ottelun avauserässä. Kotijoukkue voitti periodin 2-1 ja piti johtonsa loppuun saakka vaikka Kollit heräsikin pienimuotoiseen kiriin viimeisen kymmenen minuutin aikana. Ensin Mika Koponen kavensi illan toisella osumallaan 6-2:een ajassa 47:17 ja Matias Nousiainen teki Kollien kolmannen kuusi minuuttia myöhemmin.

Koposen pisteet ovat kuluvalla kaudella 11+10=21. Kahden pisteen illan pelannut Nousiainen meni Kollien sisäisen pistepörssin kärkeen tehoilla 11+22=33.

- Viimeisessä erässä olisi ollut vielä mahdollisuus nousta mukaan peliin, mutta me ei koskaan saatu sitä neljättä osumaa, jonka jälkeen oltais päästy antamaan kaverille lisäpainetta. Homma jatkuu keskiviikkona himassa HPK:ta vastaan, kuittasi Tanska.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11