ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tappioputki poikki Porissa

Ässät-Kollit 3-4 (1-1, 0-2, 2-1)

Kollit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Porissa, kun Ässät kaatui tasaisessa väännössä maalin erolla. Karsintoihin valmistautuva Ässät nousi viimeisessä erässä 1-3-tappioasemasta tasoihin 22 sekunnin välein tehdyillä alivoimamaaleilla, mutta Kollien ykköspyssy Henri Kivioja (2+0) teki voittomaalin ylivoimalla vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. Petteri Suomi iski uransa avausmaalin Kolli-paidassa ja pitkän loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Lauri Tuohimaa osui kertaalleen. Myös Dallas-varaus Max Wärn teki comebackin lootaan ja saalisti heti kättelyssä yhden syötön. Ässien maalit kirjattiin Niko Paloselle, Sakari Salmiselle ja Mika Halavalle. Kollien maalissa upean matsin pelannut Aleksis Ahlqvist nappasi kiinni 23 kiekkoa, Ässien Tomi Jylhä torjui 33 kertaa.

Kollien pitkä tuskien taival (5 peräkkäistä tappiota) sai tyylikkään lopetuksen Porissa, kun Kollit kohtasi Ässät ASM-liigan klassikko-ottelussa. Paljon taklauksia, hyvää maalivahtipeliä, komeita osumia ja pienen nujakan tarjonnut ottelu oli varsin tasainen alusta loppuun.

Avauserässä Niko Palonen vei Ässät ylivoimalla 1-0-johtoon jo kolmannella minuutilla. Tappioputkessa seilannut Kollit sai kuitenkin kasattua rivinsä ja ryhti säilyi heikosta alusta huolimatta.

Henri Kivioja tasoitti vielä avauserässä illan ensimmäisellä maalillaan ennen kuin stadilaiset saivat ketsuppipullon lopullisesti auki: ottelun puolivälissä Kollit karkasi 1-3-johtoon 13 sekunnissa. Ensin Petteri Suomi vei pikkupedot johtoon uransa ensimmäisellä ASM-liigamaalilla ajassa 29:13 ja neljän viikon toipilasjaksolta jäälle palannut Lauri Tuohimaa tuplasi Kolli-johdon kun kello näytti aikaa 29:26. Kaappi oli "Latelle" kauden neljäs.

- Tuohimaan ja Max Wärnin paluu kokoonpanoon oli meille todella iso asia. Ryhtiä tuli välittömästi lisää ja joukkue pelasi täysin uudella ilmeellä verrattuna esimerkiksi keskiviikkoiseen mahalaskuun HPK:ta vastaan. Koko ryhmä hoiti tänään hommansa aivan loistavasti. Aleksis Ahlqvist pelasi maalissa erittäin hienon ottelun. Hän otti kiinni monta pahaa skodea ja antoi meille mahdollisuuden voittaa, kertasi Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Jottei voitto olisi tullut liian helpolla, Kollit laittoi pelin jännäksi kolmannessa erässä. Ässät iski peräti kaksi alivoimamaalia 22 sekunnin sisään ja kiipesi 3-3-tasatilanteeseen. Ensin Sakari Salminen kavensi 2-3:een ja Mika Halava niittasi seuraavasta hyökkäyksestä pelin tasoihin.

- Siinä me kyllä meinattiin sössiä, mutta kaikeksi onneksi Kivioja teki voittomaalin heti seuraavassa yyveessä. Hyvä laukaus ringetteviivan tuntumasta ja kunnon maski niin sinnehän se pujahti, tuumasi Tanska.

Itse sankari oli tuttuun savolaiseen tyyliinsä yhtä arvoitusta.

- Sellanehan se oli se ottelu taas. Ei tässä mitään, voitettiin. Mun mielestä joukkueen paras oli toi meidän oma Foppa (Petteri Suomi), joka runnoi maalin ja intoili maalin edessä maskimiehen hommissa.

Kivioja on kuluvan kauden tehokkain Kolli. Pisteitä on plakkarissa jo 16+20=36.

Petteri Suomen osuma syntyi aivan Ässä-vahti Tomi Jylhän nokan edestä. Robert Tenhusen viivaveto tuli sopivasti Pitkä-Petterin ulottuville, josta hän sai ohjattua lätkän verkkoon.

- Se oli sellanen räkäosuma. En mä tiedä osuiko se lapaan vai varteen, mutta sinne se kuitenkin meni, analysoi maaliseppo Suomi.

Joukkueiden nuoriso-osaston edustajat Jesse Jyrkkiö ja Mikael Paunio ottivat yhteen isojen rangaistusten arvoisesti ajassa 60:00. Jyrkkiölle napsahti tilanteesta 27 minuuttia, Paunio selvisi kaksi minuuttia vähemmällä.

Coach Tanska ei ollut tuomarin kanssa samoilla linjoilla rangaistuksista.

- Kova tuomio tollasesta nojailusta. Ei siinä ollut oikeastaan mitään sen kummallisempaa puolin eikä toisin. Ihmetellä pitää.

Kollit jatkaa voittonsa ansiosta taistelua runkosarjan neljännestä sijasta, joka takaisi kotiedun ainakin ensimmäiselle playoff-kierrokselle. Myös kolmospaikka on saavutettavissa, mutta se vaatisi voittoa molemmista jäljellä olevista otteluista. Kollien loppuohjelma on kutkuttava, sillä molemmat tähteellä olevat vastustajat (Pelicans ja TPS) ovat stadilaisten edellä.

TPS on kolmantena pisteen Kollien yläpuolella, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Turkulaisilla on siis ottelu enää Kolleja vastaan.

Huominen vastustaja Pelicans on punapetojen kanssa tasapisteissä (49). Paremman maalieronsa turvin lahtelaiset ovat neljäntenä.

Tehdäänkö nyt niin, että sinäkin tulet huomenna sunnuntaina 25.2. LG Gardeniin klo 18:20 ja annat sitä pyytävälle käteen viisi euroopanrahaa, joilla pääset katsomaan Kollien ja Pelicansin ottelua, joka on muuten Kollien viimeinen runkosarjassa.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11