ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Viimeisiä viedään

Runkosarja lähenee loppuaan ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta käy tulikuumana. Viikonloppuna selvitettiin lähtökohdat viimeiselle ottelukierrokselle ja taistelupari HIFK vs. Kärpät jatkavat kumpikin kahdeksannen sijan metsästämistä. Lauantaina Jyväskylästä haetun vierasvoiton ansiosta Petolauma lähtee kahden pisteen nokitusasemasta, mutta periaatteessa viikonloppuna oli tarjolla jo myös mahdollisuus ratkaista kilpailu Pedoille, mutta tällä kertaa se ei vielä onnistunut, vaan HPK korjasi sunnuntain vieraspelissä pisteet kotiin.

Lähtökohta viikonlopun peleihin ei ollut kovinkaan houkutteleva: JYP johti sarjaa ja HPK oli kolmantena. Kuorrutuksena päälle molemmat joukkueet jouduttiin kohtaamaan vieraissa. Samanaikaisesti pohjoisen kärppälauma paistatteli samoissa pisteissä, joka varmasti nosti jännitysmomenttia joukkueen johdon suunnassa ajatellen paikkaa kevään kirkkaassa auringossa. Joukkue pääsi matkaan suhteellisen ehjänä ja terveenä, joten nyt päästiin mittaamaan petosydämen vahvuutta.

JYP – HIFK 2-4(1-3, 1-1, 0-0)

Keski-Suomen ylpeys, JYP, luistelutti jäälle ryhmän vahvimmillaan mukaan lukien mj-miehet, jotka olivat vain vuorokautta aikaisemmin pelanneet Espanjassa Nuorten Talviolympiapäivien finaalissa. Oman mausteensa valmistautumiseen toi myös armottomat sekoilut alkamisajan ja peliareenan suhteen. Aluksi oli kaavailtu, että peli pelattaisiin Hippoksen pääareenalla, mutta kun liigahallin jää päätti tehdä tsekkimäisen sulamisreaktion, niin ottelut jouduttiin siirtämään Hippoksen ”jääluolaan”, jossa sitten odoteltiin edellisten otteluiden päättymistä.

Kiekkoakin pelattiin lauantai-iltana. Saavutetut meriitit eivät jäällä paljon painaneet, kun Petopaidat syöksyivät peliin mukaan. Asenne, vireys ja tahto olivat kohdillaan, ja nyt totisesti tiedettiin mistä oltiin pelaamassa. Jyp sai ottelussa hieman helpon alun viimeistelemällä maalin edestä avausmaalin. Tähän loppuikin sitten jyväskyläläisten kekkerit kaukalossa lauantaina. Petoryhmä hallitsi liikkeellä ja kovalla karvauksella kentän tapahtumia. Tulosta saatiin myös aikaiseksi, kun Karri Eliasson, Joni Forsander ja Joonas Rantanen kävivät seitsemän minuutin sisään kukin vuorollaan rankaisemassa maalin muodossa. Erän lopussa tapahtuneen episodin jäljiltä HIFK tuomittiin 10 minuutiksi pelaamaan alivoimaa toisen erän alkajaisiksi.

Alivoima kestettiin ja samanaikaisesti alkoi Jyp:n itseluottamus horjua, kun ylivoimalla ei saatu HIFK:n päätyyn luotua juurikaan vaarallisia maalintekotilanteita. Ja kuin suloiseksi päätökseksi, HIFK iski heti päästyään täysilukuiseksi Henri ”Hemppa” Grönforsin toimesta taululle 1-4. Isännät saivat vielä hieman toivonnarusta kiinni kaventamalla erän lopussa ylivoimalla eron kahteen maaliin.

Kolmas erä vedettiin voittajan mentaliteetilla ja sydämellä, eikä Jyp päässyt kovinkaan moneen tekopaikkaan. Maalissa pelannut Joonas Inkilä hoiti muutamat tilanteet varmasti, joten vaiva maksoi palkkansa Petoryhmälle kahden pisteen arvoisesti. Illan tehomiehinä toimivat tehoilla 1+1 pelanneet Karri Eliasson ja Henri Grönfors.

HPK – HIFK 7-2(2-1, 3-0, 2-1)

Lyhyiden yöunien jälkeen viikonlopun kestänyt roadtrip jatkui Hämeenlinnaan, isäntänä HPK. Peli ei ehtinyt vanhentua kuin vajaat puoli minuuttia, kun kotijoukkue iski ensimmäisen kerran HIFK päätyyn tuloksekkaasti, 1-0. Pahaenteinen alku vahvaa vastustajaa vastaan. Vauhti kiihtyi erän edetessä ja Petoryhmä tuntui löytäneen taas oikean vaihteen peliinsä. Yritystä ei palkittu, vaan HPK nakutti ylivoimalla erän puolivälissä ”konemaisesti” seuraavan osumansa. Erikoisin tapahtuma nähtiin ensimmäisen erän lopulla, kun HPK-peluri pääsi karkumatkalle, veivasi Inkilän puoliksi sivuun, läväytti vedon suoraan patjaan ja nosti kintaat kohti kattoa. Tilaisuus käytettiin hyväksi – HPK:n liihotellessa kaukalossa kuin seitsemännessä taivaassa iski tehomies J. Karjalainen Jesse Koskisen syötöstä kavennuksen. Tämän jäljiltä ritaripaidat kokivat saaneensa vääränlaista kohtelua, luonnollisesti.

Käännekohdaksi muodostui toinen erä. Kenttätapahtumat jatkuivat tasaisina ja vauhdikkaina, mutta kun ratkaisu haetaan maaleja laskemalla, niin HPK spurttasi tässä vaiheessa karkuun. Kolme vastahyökkäystä ja kolme hieman helppoa maalia, niin peli alkoi olla selvä. Positiivista oli kuitenkin huomata, ettei Punapaitojen intensiteetti ja tahto laskeneet vastustajan maalien myötä.

Kolmanteen erään maalille vaihdettiin Joni Weckström. HIFK pyrki tulemaan peliin voimakkaasti mukaan ja luistelua löytyi heti alkuun. Liike aiheutti vastustajalle rangaistuksen ja nopea 5-2 kavennus syntyi Otto Karvisen toimesta ylivoimalla. Realiteetit tulivat kuitenkin nopeasti esiin. Tilanteita pystyttiin luomaan, mutta HPK pysyi vaarallisena jatkuvasti. Näin kovatasoista vastustajaa vastaan ei parane vieraskaukalossa antaa neljän maalin kaulaa, koska se on yksinkertaisesti liikaa. HPK rankaisi kahdesta vastahyökkäyksestä vielä kolmannessakin, joten taululle jäivät loppulukemiksi murskaavat 7-2 numerot. Mairittelevaa HPK:lle.

ROAD HOCKEY YHTEENVETO

Bensaa kulutettiin – bussissa sekä kaukalossa paljon. Hihat oli selvästi kääritty viimeisen viikon aikana ja kurinalaisuus sekä tahto loistivat aivan erilaisella tasolla kuin edellisissä peleissä. Tämän myötä myös kiekollinen peli yksinkertaistui ja järkevöityi. Avaukset olivat nopeampia sekä tarkempia – johtuen myös hyökkääjien tarjoamasta laadukkaasta pelattavaksi hakeutumisesta. Keskialueella ei harrastettu kiekon kanssa rusettiluistelua, vaan ylitys oli suurimmaksi osaksi riittävän nopea. Maalille mentiin ja maaleja myös jokunen tehtiin. Ylivoima oli koko viikonlopun BRA ja alivoima kiistatta JÄTTEBRA(huomioiden voimakkaasti lauantain suoritus). Kentällä viilettäneistä pelaajista johtavaan rooliin astui toimituksen mielestä voimakkaita nousuja esittänyt Joonas Rantanen. Tuloksena kaikesta vaivasta on kahden pisteen nokitusero kilpailija Kärppiin.

Sydämen tykytykset jatkuvat LG Gardenissa runkosarjan viimeisessä ottelussa lauantaina klo 14.30 vastustajana Porin Ässät. Panoksena ei enempää tai vähempää: joko IN tai OUT.

Tilastot(Jyp –peli)

Tilastot(HPK –peli)
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11