ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Hudaan Ilmalassa

Jokerit-Kollit 4-2 (1-0, 1-1, 2-1), Otteluvoitot 1-1

Jokerit tasoitti stadilaisen puolivälieräsarjan otteluvoitot 1-1:een kotonaan Ilmalan kakkoshallissa. Tiukan taistelun tähdet olivat kaksi maalia pysyttänyt Jokereiden Ossi Saarinen ja maalivahti Niko Hovinen, joka torjui yhteensä 35 kiekkoa ja piti joukkuettaan pystyssä toisen erän rajussa Kolli-rummutuksessa. Kim Strömberg (1+1) ja Vesa Kulmala (1+1) osuivat myös Jani Niemisen (33 torjuntaa) vartioimaan maaliin. Kollien maaleista vastasivat samat miehet kuin eilenkin. Kokeneen kaartin Lauri Tuohimaa ja Henri Kivioja ampuivat playoffien toiset osumansa. Max Wärn syötti molemmat Kollien kaapit.

Perjantai-illan tappiosta sisuuntunut Jokerit tuli otteluun pyörremyrskynä. Kollit sai ensimmäisen laukauksen Niko Hoviselle vasta viiden peliminuutin kohdalla. Tässä vaiheessa taululla oli jo kotijoukkueen 1-0-johtolukemat, kun kahden tehopisteen Vesa Kulmala pääsi viemään omansa johtoon jo ajassa 02:10.

- Ensimmäinen viisi minuuttia oli meille vaikeaa aikaa, mutta siitä se sitten alkoi tasoittua. Toinen erä oli selkeästi meidän, mutta paikoista ei tänään osuttu samalla prossalla kuin kotona. Kolmas erä oli taas erittäin tasainen. Jokerit suojeli johtoaan taitavasti loppuun asti, summasi Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Alun hämmennyksen jälkeen peli alkoi tasoittua ja Kollit pääsi hätyyttelemään Jokeri-maalia muutaman kerran maalipaikan arvoisesti. Parhaimman tasoitusmahdollisuuden sai Lauri Tuohimaa (kuvassa), joka karkasi 15 minuutin kohdalla suoraan jäähyaitiosta läpiajoon. "Late" sai vietyä Hovisen komeasti vipuun, mutta kiekko nousi h-hetkellä maalin yli.

Seuraavan kerran kun Jokeri-vahti kohtasi Tuohimaan, tilanne kääntyi Kollien eduksi. Lauri pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin aivan tolpan kulmalta kovan maalinedushässäkän jälkeen. Osuma oli Tuohimaalle playoffien toinen.

Keskierä oli muutamaa Jokeri-ylivoimaa lukuun ottamatta täysin vieraiden hallinnassa. Maalipaikkoja siunaantui tasaisin väliajoin, mutta perjantaista rutkasti petrannut Hovinen oli tarkkana maalillaan.

Kolleilla oli viisi avointa maalintekopaikkaa kahdeksan minuutin sisään erän keskivaiheilla. Hyvistä, jopa taivaallisista, mestoista kokeilemaan päässeet Kimmo Ahonen, Tony Ignatius, Eetu Pöysti, Siim Liivik ja Joni Haverinen joutuivat toteamaan narrivahdin vireen ennen kotijoukkueen ylivoimalla tehtyä johto-osumaa.

Lauri Tuohimaalle vislattiin pikkukakkonen korkeasta mailasta ajassa 33:01. Kuusi sekuntia myöhemmin kiekko kaivettiin Jani Niemisen maalista. Osuman ampui siniviivalta tehokas ja juonikas Kim Strömberg.

Siim Liivik soitteli vielä ennen erän loppua Jokeri-maalin tolpaa, mutta kotijoukkue kesti ja pääsi tauolle maalin etumatkalla.

Tasaisen päätöserän maalinteon aloitti Kollit. Henri Kivioja ampui ylivoimalla b-pisteen kaarelta tarkan rannelaukauksen, joka painui hyvän maskin takaa byyriin.

Seuraavan ja ratkaisevan maalin teki Jokerit, kun peliaikaa oli jäljellä 12 minuuttia. Ossi Saarinen skodasi one-timerilla Strömbergin tarkan syötön pisteiden välistä verkkoon. Ottelun viimeinen maali syntyi niin ikään Saarisen mailasta, tällä kertaa tyhjään Kolli-maaliin.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli varsin jännittävä tapahtuma vaikka paikallisvääntökipinää ei aivan jakotavaraksi asti ollutkaan. Seuraavan kerran tatsia haetaan kolmannessa ottelussa maanantaina LG Gardenissa kello 18:30. Jatkoon selviää kolmella voitolla.

Tilastot

Kuvat Uuge Kojola
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11