ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Italian Stallion upotti Jokerit

Kollit-Jokerit 2-1 ja. (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) Otteluvoitot 2-1

Italian Cataniassa syntynyt Kolli-pakki Pippo Limnell teki runkosarjassa yhden osuman. Tahti oli totisesti toinen, kun Jokerit saapui LG Gardeniin ASM-liigan kolmanteen puolivälieräotteluun. Matsin ykköstähdeksi valittu Italian Orhi huudatti täyttä tupaa (800 katsojaa) kahteen otteeseen ja triplasi samalla kauden maalimääränsä hieman yli 20 minuutissa. Ensimmäisen osumansa Pippo lämäsi kolmannen erän alussa ja toisen kun jatkoerää oli pelattu vain 04:05. Kollien toinen superstara löytyi maalitolppien välistä: Jani Nieminen esitti etenkin toisessa erässä lukuisia maailmanluokan pelastuksia ja koppasi kiinni kaikkiaan 39 laukausta. Aleksi Holmberg syötti molemmat Kollien osumat. Jokereiden maalin teki taitava Kim Strömberg. Niko Hovinen Narri-byyrissä torjui 33 kertaa.

Kollien tähtiduo Limnell/Nieminen tyrkkäsi Jokerit rotkon reunalle stadilaissarjan kolmannessa osaottelussa. Kollit johtaa vääntöä nyt otteluvoitoin 2-1 ja sarja on ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona Ilmalan harjoitushallissa.

Kaksikon työnjako oli maanantaina selvä: Nieminen masensi Jokeri-hyökkääjät epätoivon partaalle kahdessa ensimmäisessä erässä ja Limnell hoiteli kaksi viimeistä erää maaliensa muodossa.

Varsin liukkaasti otteluun lähtenyt Jokerit oli avauserässä hivenen niskan päällä. Vieraat veivät maalipaikat lukemin 7-4 ja hallitsivat kaukalon tapahtumia, jos eivät aivan ylivoimaisesti niin suhteellisen selvästi kuitenkin.

Parhaimmat paikat siunaantuivat Kim Strömbergille, joka hätyytteli ilmiömäisesti torjuneen Jani Niemisen maalia säännöllisin väliajoin. Omat paikkansa oli myös läpiajoon päässeellä Timo Rinteellä ja viekkaalla Jori Lehterällä.

Kolli-byyräri Niemisen huippuilta siis alkoi hikisissä merkeissä, mutta pahin oli vasta tulossa. Jokerit vei toista erää erittäin selvästi; laukaukset ilmalalaisille 28-13 ja torjunnat 20-6.

Kakkoserän Narri-ruletti oli ajoittain lähes murskaavaa. Yksin Kim Strömbergille laskettiin erän aikana viisi maalintekotilannetta, joista mies tosin onnistui vain kertaalleen, kun Jori Lehterän nappisyöttö löysi tehomiehen takatolpalta ajassa 36:44.

- Mä olin siinäkin ihan hyvin messissä. Meinasin saada stagan väliin, mutta sinne se kuitenkin sujahti. Jätkät pelas tänään isolla sydämellä. Kiitos kuuluu koko poppoolle, mutta kyllähän noi Limnellin byyrit oli erityisen hauskaa katseltavaa, tuumasi Nieminen, joka napsi keskimmäisessä erässä useita täysin varmoja maalipaikkoja.

Niemisen torjuntaprosentti on kolmessa pelatussa kamppailussa 94.29%. Maalivahtipelin puolesta Kolleilla on siis pullat uunissa paremmin kuin hyvin.

Aivotärähdyksestä toipunut Kolli-kippari Aleksi Holmberg (0+2) kehui Niemisen otteita vuolaasti.

- Kyllä Jani roikotti meitä tänään pelissä mukana kaksi ensimmäistä erää. Hänen ansiostaan me saatiin mahdollisuus voittoon. Pippo hoiti sitten ton maalintekopuolen aika mallikkaasti.

Pääkaupungin A-junnutrillerin toinen puolisko oli hyvin puolustuksessa luutineen Limnellin uran toistaiseksi huikeinta aikaa.

Ensin italialaissyntyinen hurmuri tasoitti ottelun 1-1:een ylivoimalla, kun peliä oli pelattu 41:15. Pippo sai Holmbergilta syötön siniviivalle, josta oikea käsi alhaalla laukova catanialainen ampui tarkasti takanurkkaan.

LG Gardenin lopullinen räjähdys nähtiin jatkoajan viidennellä minuutilla, kun Kollit pelasi kahden miehen ylivoimaa. Kiekko siirrettiin hyvin pyörineen syöttöruletin päätteeksi Limnellille, joka ampui sydämensä kyllyydestä kiekon Niko Hovisen vartioiman Jokeri-maalin ylänurkkaan.

- Mä säästelin näitä maaleja runkosarjassa. Sillon tuli vain yksi kaappi, mutta nyt niiden tekeminen vasta merkitsee jotain. Vois kai sanoa että nyt on ihan hyvä fiilis, kommentoi suuren ruotsinkielisen sanomalehden tenttiin joutunut tehopuolustaja.

Limnellin tehoilta osui varsin outoon rakoon, sillä Kollien puolustuksen varaan ei tälle illalle oltu budjetoitu joukkueen kaikkia maaleja. Punanuttujen pakkiosasto oli nimittäin liikkeellä normaalia rutkasti kapeammalla materiaalilla; vakiopakeista olivat sivussa liigan viimeiseen runkosarjaotteluun valmistautuvat Jean-Pierre Purolinna ja Joni Haverinen sekä kuumeen vuoksi sairastuvalla ollut Rony Ahonen.

Kollien onneksi Pasi Sormusen rehtoroima pakkiakatemia tuottaa tasaiseen tahtiin uutta ratkaisijaa tuutista ulos.

- Taisteluvoitto. Joukkue oli tänään henkisesti erittäin vahva. Vaikeiden jaksojen yli päästiin hienosti ja loppua kohden peli alkoi käydä. Limnellin ja Niemisen suoritukset olivat omaa luokkaansa, kommentoi Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Ottelun jälkeen jäälle siirtyneen Los Carniceroksen kevytjalkainen Jeti Söderman ei ennakkoarvailuista poiketen kerännyt katsomoon kovinkaan suurta fanilaumaa.

Seuraavan kerran Kollit ja Jokerit luistelevat samaan kaukaloon keskiviikkona Ilmalassa klo 18:30. Jos viides ottelu tarvitaan, se pelataan perjantaina LG Gardenissa samaan aikaan, puoli seitsemän.

Tilastot

Kuvat Uuge Kojola.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11