ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit välieriin

Kollit-Jokerit 5-2 (0-1, 1-0, 4-1), Otteluvoitot 3-2

Kollit eteni ASM-liigan välieriin Pelicansia vastaan sydäntätykyttävän ottelusarjan jälkeen. Viidenteen peliin venynyt paikallissarja oli erinoimaista kiekkoviihdettä ilta toisensa jälkeen. Kaukaa haettua ei olisi väittää, että kyseessä oli yksi ASM-liigahistorian viihdyttävimmistä playoff-sarjoista. Kollien voiton avain oli viimeistä paikkaa myöten loppuunmyydyssä LG Gardenissa kokenut kolmikko Max Wärn-Lauri Tuohimaa-Janne Keränen. Trio iski yhteistehot 4+3. Keräsen bointsit olivat 2+1, Wärnin 1+2 ja Tuohimaan 1+0. Myös puolustaja Kimbo Ahonen tekaisi tuplapaunat 1+1. Miehen työn teki jälleen maalissa loistanut Jani Nieminen, joka torjui kuumeisenakin komeat 28 laukausta. Hienosti pelanneen Jokeri-ryhmän maaleista vastasivat Jori Lehterä ja Tuomas Muhonen. Maalissa pelannut Niko Hovinen napsi 23 lätkää.

Perjantai-iltana LG Gardenissa saatiin maistaa stadilaista jääkiekkokulttuuria. Hallin yleisömäärä lähenteli tuhatta ja fiilis oli sen mukainen. Jokereiden faniryhmä lauloi, tanssi ja möykkäsi, lukumääräisesti suurempilukuinen Kolli-kannattajajoukko eläytyi otteluun snadisti hillitymmin mutta rutkasti ääntä käyttäen.

Upean ottelusarjan viimeinen kamppailu ratkesi vasta viimeisessä erässä, jonka kotijoukkue vei Janne Keräsen (kuvassa) johdolla nimiinsä lukemin 4-1.

Ratkaisuerään lähdettiin 1-1-tasatilanteesta, kun Jori Lehterä oli ensin osunut avausperiodissa ja Kollien Kimbo Ahonen oli tasoittanut kakkosen puolivälissä.

Liukkaasti luistellut Keränen otti hommat hyppysiinsä heti kolmannen erän alussa. Janne ampui Kollit johtoon vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Jokeri-vahti Niko Hovinen päästi Keräsen kymmenmetrisen rannelaukauksen hieman helpohkosti maaliin eikä tilanne helpottunut merkittävästi byyrin jälkeenkään. Kotijoukkue sai fiiliksen päälle ja pyritteli kiekkoa näyttävästi vieraiden päädyssä.

Keränen Show jatkui yhdeksän minuuttia myöhemmin kun mies kiskaisi omasta ribaristaan terävän laukauksen etukulmasta verkkoon. Molemmissa maaleissa oli syöttäjänä Kollien sisäistä pleijaripistepörssiä (1+4) johtava Max Wärn.

Kahden maalin tappioasema alkoi jäytää vieraiden pelinrakenteluiloa. Kiekko poltteli lavassa ja ratkaisut muuttuivat yliyrittämisen johdosta hermostuneen puolelle.

Kollit sitä vastoin pelasi tiukassa paikassa aktiivisesti ja rauhallisesti. Johdon suojelu onnistui jopa niin hyvin, että Lauri Tuohimaa lisäsi punapaitojen johdon 4-1:een ajassa 55:38. Maali oli "Pankkiirille" pleijareiden kolmas.

Jokerit otti Hovisen pois maaliltaan ja yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Maalin teki vieraiden harmiksi kuitenkin Kollit. Max Wärn tuikkasi kiekon tyhjiin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria. Jokerien Tuomas Muhonen kaunisteli numeroita vielä kerran ajassa 57:50.

- Tänään oli todella hieno fiilis pelata. Makee matsi. Yleisöä oli niin paljon ettei koskaan ennen ja peli kävi hyvin, tuumasi neljännen osuman isä Lauri Tuohimaa.

Useita loistotorjuntoja esittänyt Jani Nieminen oli betonia kaikissa sarjan viidessä ottelussa. Myös ratkaisukamppailussa Jani esitti lukuisia huippupelastuksia, joita ilman Kollit olisi ollut syvässä kuopassa. Tärkeimmät koppinsa Kolli-häkkäri nappasi avauserän loppupuoliskolla, joka mentiin vahvassa vieraskomennossa.

- Tänään oli yllättävän helppo pelata. Pakit oli hereillä ja kiekot tarttui mukavasti. Kuumeilu snadisti sotki kuvioita, joten eiköhän laiteta noi kaksi päästettyä sairauden piikkiin. Tämä oli hieno sarja. Nyt vaan sitten uuteen nousuun Pelicanseja vastaan, kertoili elämänsä kiekkoa pelaava Nieminen.

Erityisen koville Niemisen pistivät ilta illan jälkeen Jori Lehterä, Kim Strömberg ja Ossi Saarinen, jotka pelasivat tyylikästä kiekkoa koko ottelusarjan ajan. Naapurin joukkue oli muutenkin yksi hienoimmista paikallisvastustajista vuosikausiin.

Kollien valmentaja Joonas Tanska oli syystäkin varsin tyytyväinen omiinsa.

- Todella huikea ja tasainen sarja. Molemmilla joukkueilla oli omat hallintajanksonsa jokaisessa ottelussa. Jos ihan totta puhutaan niin saattaa olla että Jokereilla niitä oli muutama enemmän, mutta me oltiin todella vahvoja henkisesti. Myös maalivahtipeli oli meillä juuri tuon yhden otteluvoiton verran parempaa.

Täpötäyteen ahdettu Kollien kotiluola sai hymyn omistaja Tom Nybondasin huulille.

- Tätä me lähdettiin hakemaan kun muutimme alas. Tuli todistetuksi ainakin se, että A-junnukiekossa voi aivan hyvin olla huippuluokan tunnelma. Ja mitä itse ottelusarjaan tulee niin näinhän sen piti mennäkin, mutta mitään ei olla vielä voitettu. Taisto jatkuu nyt entistä kovempana.

Kollien mitalitaisto saa seuraavan jaksonsa sunnuntaina LG Gardenissa Pelicansia vastaan. Tuokin sarja pelataan paras viidestä -systeemillä.

Tilastot

Kuvat Uuge Kojola
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11