ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Paunio jatkoaikasankariksi

Kollit-Pelicans 5-4 ja. (2-1, 1-2, 1-1, 1-0), Otteluvoitot 1-0

Kollit kyykisti Pelicansin ensimmäisessä välieräottelussa LG Gardenissa Mikael Paunion maalilla, kun peliä oli pelattu 74:36. Paunio sai kiekon keskialueella Rony Ahoselta (0+2, kuvassa), pisti lahtelaispakin vipuun 1-1-haastossa ja ampui kiekon terävällä ranteella Olli-Pekka Turtiaisen vartioiman maalin takakulmaan. Kollien jatkoaikasaldo on kuluvalla playoff-kaudella täydellinen: kaksi jatkoerää ja kaksi voittoa. Sunnuntain kamppailussa Kollit oli varsinaisella peliajalla altavastaajana. Keisarin otteita maalillaan jatkava Jani Nieminen torjui hulppeat 65 kertaa, kun Pelicansin Turtiainen selvisi 26:lla. Kollien maaleista vastasivat Paunion lisäksi Henri Kivioja, Eetu Pöysti, Tony Ignatius ja Aleksi Holmberg. Vikkeläkinttuinen Amir "Chili" Palmén syötti kaksi osumaa. Pelicansin maalit: Matias Perkkiö, Iiro Summa ja Mikko Kousa 2. Vieraiden vaarallisin veijari Vili Sopanen syötti kaksi maalia ja nosti pudotuspelipisteensä 3+7=10:een.

Homman henki Pelicansia vastaan on selvä. Se, mikä pitää pysäyttää, kulkee numero 15 seljässään. Lahtelaisten ykköstykki Vili Sopanen on Päijät-Hämeen versio Jokereiden Jori Lehterästä, joka riehui punapaitojen riesana puolivälierissä. Pitkä, röyhkeä ja taitava Sopanen johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä kymmenellä paunalla, eikä syyttä. Joka kerta kun mies oli kaukalossa, Kollien maalilla alkoi tapahtua. Tällä kerralla Jani Nieminen ja hyvä tuuri pitivät pelikaanien sielun vain kahdessa syöttöpisteessä. Suurempaankin lukemaan olisi ollut mahdollisuuksia.

Upean Jokerit-sarjan jälkeen tuntui kuin Kolleilta olisi puuttunut se viimeinen rypistys välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa. Siitäkin huolimatta stadilaiset löysivät keinon voittaa TPS:n viidessä matsissa tiputtaneen Pelicansin. Ero vain oli mahdollisimman kapea.

Kollien hahmo oli jälleen kerran maalivahti Jani Nieminen, jolla oli lahtelaisia vastaan erittäin hikinen ilta. Miekkonen torjui yhteensä 65 laukausta näppärällä 94.20 prosentin varmuudella. Luku on harvinaisen korkea byyrärille, joka päästää reppuun neljä maalia.

Lahtelaiset ampuivat läpi illan jokaisesta mahdollisesta paikasta. Osa skodeista oli pahoja, osa helpompia, mutta yhtä kaikki, jokainen oli syytä pysäyttää. Karuimman kohtelun Kollit sai ainakin tilastojen valossa avauserässä, jossa Nieminen torjui 20 kertaa Turtiaisen päästyä kolmella.

Avauserän tilastoista tekee erikoisen se fakta, että Kollit voitti periodin 2-1. Kotijoukkueen salama-alku sai vieraat varuilleen, kun läpiajosta onnistunut Henri Kivioja ja ribarista iskenyt Eetu Pöysti veivät Kollit 2-0-johtoon ajassa 02:14. Kiviojalle maali oli pleijareiden kolmas. Pöysti osui ensimmäisen kerran.

Pelsujen rumba alkoi välittömästi tämän jälkeen ja Matias Perkkiö kavensi pitkän pyörityksen päätteeksi ajassa 04:38.

- Hemmetin paljon tuli vetoja, mutta taas tuntui siltä ettei mulla mitään hätää ollut. Numerot näyttävät kovilta, silti kaikki oli koko ajan hallinnassa. Ainoastaan toi toka maali jäi snadisti harmittamaan. Siinä niiden hyökkääjä ajoi suoraan mun päälle ja kaveri pääs vetämään enempi vähempi tyhjiin. Mahtavaa että kaikesta huolimatta saatiin voitto. Se on ainoa asia, jolla on tässä vaiheessa kautta mitään merkitystä, mietti liekehtivä Nieminen.

Kollit tuplasi johtonsa toisen erän alussa, kun Tony "Igi" Ignatius (kuvassa) löi Niko Piiparisen skodesta tulleen paluukiekon metristä verkkoon.

Vieraiden innostus alkoi näkyä viitisen minuuttia ennen erätaukoa. Pelicans iski ottelun tasoihin kahdella yv-maalilla, jotka tulivat vain 47 sekunnin sisään.

Ensin Mikko Kousa kavensi Niemisen spekuloimasta, kyseenalaisesta tilanteesta ja hetkeä myöhemmin Iiro Summa tälläsi tasoituksen siniseltä.

Viimeisessä erässä molemmat pääsivät taululle kertaalleen: Allu Holmberg vei Kollit 4-3-johtoon tarkalla viivapommilla ja Mikko Kousa kuittasi ylivoimalla vajaat viisi minuuttia ennen summeria.

Kollit haki jatkoajalla aktiivisemmin voittoa. Varsinaisen peliajan voimasuhteet kääntyvät jatkoerässä päälaelleen. Stadilaiset veivät kenttätapahtumia ja saivat lukuisia hyviä maalintekotilanteita Turtiaisen maalille ennen Paunion ratkaisuosumaa.

Lähimmäksi pääsi Max Wärn, jonka vanhanaikaisen Turtiainen nappasi loistokkaalla TV-pelastuksella kuusi minuuttia ennen Paunion iskua.

Kollien koutsi Joonas Tanska puhalteli pelin jälkeen pitkään.

- Kyllähän Pelicans oli kokonaisuudessaan niskan päällä, mutta meillä oli vahvempi maalivahtipeli ja maalinteossakin onnistuimme vieraita paremmin. Jatkoajalla oltiin selvästi aktiivisempia ja se toi voiton. Nyt täytyy vaan pitää jalat tiukasti maassa ja ryhtyä keskittymään tiistaita varten.

Sarja siis jatkuu ylihuomenna Lahdessa. LG Gardenissa jatketaan torstaina klo 18:30.

Tilastot

Kuvat: UUGE KOJOLA
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11