ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kylmä suihku Lahdessa

Pelicans-Kollit 3-2 (0-1, 2-0, 1-1) Otteluvoitot 1-1

Pelicans tasoitti välieräsarjan voitot 1-1:een kotikaukalossaan Manu Pirhosen (1+1) iskettyä voittomaalin vain 27 sekuntia ennen loppusummeria. Kovassa rumputulessa ollut Kollien Jani Nieminen torjui jälleen kerran ison määrän kumia, yhteensä 42 laukausta. Pelin painopisteestä kertoo kotijoukkueen O-P Turtiaisen torjuntasaldo, joka jäi 9:ään. Kollien maaleista vastasivat Henri Kivioja ja Jean-Pierre Purolinna. Lahtelaisista osuivat Pirhosen lisäksi vaarallinen Vili Sopanen (1+1) ja Samu Vilkman.

Pelicans otti Kolleista työvoiton välieräsarjan toisessa ottelussa. Rajusti maalille mennyt ja jokaisesta paikasta ampunut kotijoukkue teki Kollien Jani Niemisen illasta kuumottavan. Sunnuntaina Janin venymiset riittivät LG Gardenissa jatkoaikavoittoon, mutta tällä kerralla ruoto katkesi viimeisellä mahdollisella hetkellä kun Manu Pirhonen iski joukkueelleen voittomaalin ajassa 59.33.

Kollit sai oman ratkaisupaikkansa kolmannen erän lopussa Pelicansin Topi Aholan otettua kampituskakkosen kun kello näytti aikaa 55:17. Kollien ylivoima ei tuottanut tulosta ja Pelicans selvisi loppuhetkien jännitysminuuteista kuin koira veräjästä.

Lahden-ottelun avauserä oli toisinto Stadin vastaavasta. Pelicans hallitsi maalilaukauksia 19-4 ja vei maalipaikat 11-3, mutta periodin ainoa maalintekijä löytyi Kollien riveistä. Henri Kivioja vei ylivoimalla helsinkiläisvieraat johtoon pleijareiden neljännellä maalillaan hieman ennen erän puoliväliä.

Toinen erä oli Pelicansin vahvinta esitystä. Kollit oli läpi erän pahasti jäljessä ja Pelicans muutti painostuksen maaleiksi iskettyään kahdesti ylivoimalla: Samu Vilkman tasoitti ajassa 20:17 ja playoffien pistepörssiä 12 täkyllä johtava Vili Sopanen vei omansa johtoon 13 minuuttia myöhemmin.

Kollien tasoitus tuli viimeisen erän alkuminuuteilla, kun runkosarjassa vakuuttavat pisteet 11+17=28 tehnyt tehopuolustaja J-P Purolinna pääsi iskemään pudotuspelien ensimmäisen kaappinsa.

- Ei tässä selittelylle jäänyt sijaa. Torjuntatilasto ei valehtele. Olimme ajoittain pahastikin alakynnessä ensimmäisen ja toisen erän aikana, mutta kolmannessa tahti muuttui. Se oli meidän puolelta parasta tässä ottelussa. Pelicans pelasi hyvällä tempolla suoraviivaisesti, mutta roiskimatta. He ansaitsivat voittonsa, tuumasi Kollien valmentaja Joonas Tanska, joka jatkoi jälleen tuttua mantraansa, Jani Niemisen kehumista.

- Jani antaa meille mahdollisuuden voittaa jokaisessa ottelussa. Hän on tällä hetkellä todella kuuma.

Kollien parasta osaamista kenttäpelaajista esitti Kolmen Peen -ketju Pöysti-Paunio-Palmén, joka loi eniten tilanteita vastustajan maalille ja pelasi varsin energisen kamppailun.

- Nuorisokolmikolla oli jälleen eniten virtaa. Heidän jäälläoloaikanaan alkoi joka kerta tapahtua. Myös Matias Nousiainen paransi selvästi aiempiin otteluihin verrattuna. Tästä jatketaan torstaina. Himaetu on edelleen meillä ja se aiotaan pitää. LG Gardenissa vedetään kolmannen erän pleijari-ilmeellä läpi matsin, se on satavarmaa.

Sarja jatkuu LG Gardenissa torstaina 18:30. Loppuotteluihin pääsee kolmella voitolla.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11