ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pelicans riepotteli Kolleja

Kollit-Pelicans 1-8 (0-1, 1-3, 0-4) Otteluvoitot 1-2

Pelicans kaappasi Kolleilta välierien kotiedun leveällä voitolla. Vieraiden tehokkain oli hattutempun (3+1) takonut väkkärämäinen Jesse Rohtla. Ottelun ykköstähteä säestivät parhaiten Samu Vilkman (1+2), piikkinä kotijoukkueen lihassa raastanut Antti Tyrväinen (1+1) ja maalintekijänä paremmin tunnettu Teemu Rinkinen (0+2). Myös Henry Hietaharju, Topi Ahola ja Tommi Itkonen pääsivät maalintekotilastoihin. Sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa hieman haparoiden pelannut maalivahti Olli-Pekka Turtiainen työskenteli varmasti ja torjui 23 kertaa. Kollien maalin ampui Pippo Limnell. Maalissa aloittanut ja ajassa 44:38 loukkaantunut Kolli-vahti Jani Nieminen torjui 16 kertaa. Matsin loppuun pelannut Juuso Oinonen nappasi viisi skodea.

Numerot olivat surulliset, mutta pelitapahtumat kahden ensimmäisen erän osalta eivät näyttäneet Kollien näkökulmasta yhtään hullummilta. Ensimmäisen erän Pelicans voitti maalein 0-1, mutta esitykset kaukalossa olivat varsin tasaisia. Parhaimmat paikat Turtiaisen maalille loivat Henri Kivioja, Matias Nousiainen ja Niko Piiparinen, jotka saivat todeta lahtelaishäkkärin taidot erinomaisiksi kuka minkäkinlaisen läheltä piti -tilanteen jälkeen.

Maalinteossa onnistui kaikesta huolimatta vain vieraiden Jesse Rohtla, joka tuikkasi omansa maalin johtoon rajun maalinedushässäkän jälkeen.

Toisessa erässä Kollit hallitsi ja voitti maalintekopaikat luvuin 13-5. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä Turtiainen nappasi kiinni kaikkien muiden paitsi Pippo Limnellin laukaukset ja Pelicans iski kolme kertaa kesken kovan stadilaispainostuksen.

Kaksi lahtelaisten maaleista syntyi läpiajosta: Samu Vilkman karkasi maalintekoon hurjan Kolli-mylläkän aikana ajassa 27:11. Kahdeksen minuuttia myöhemmin Pelsujen Antti Tyrväinen kipitti karkuteille suoraan jäähyaitiosta ja harhautti Niemisen hallitusti ulos tilanteesta. Ehtipä siinä välissä Henry Hietaharjukin siirtää kertaalleen lätkän maaliin Vili Sopasen esityöstä.

Kollien toiveet heräsivät hetkeksi Pippo Limnellin osuttua ajassa 37:43. Maali oli "Juicy Fruit" Limnellin kolmas playoffeissa. Kaikkiaan Pippo on kerännyt tehot 3+2=5, jotka oikeuttavat Kollien sisäisen pistepörssin kakkossijaan.

Kollit ei toiveista huolimatta onnistunut maalinteossa kolmannen erän alkuminuuteilla, ja mitä pidemmälle erä kului sitä enemmän joukkueet alkoivat odotella loppusummeria. Viimeinen kymppi olikin käytännössä pelkkää kosmetiikkaa. Hawaii-pelailun tuloksena Pelicans takoi taululle neljä lisäosumaa ja pääsi matkaamaan Lahteen yhtä voittoa vaille loppuottelijana.

Viimeisessä erässä Rohtla iski kahdesti ja Topi Ahola sekä Tommi Itkonen kertaalleen.

Ajassa 44:38 Kollien maalilla kävi kylmät, kun Jani Nieminen kolautti puhelimensa ja joutui jättämään kaukalon. Juuso Oinonen sai näin ensimmäiset minuuttinsa ASM-liigan playoffeissa. Juuso napsi ottelun jo ratkettua kiinni viisi laukausta.

Kollitohtori Aleksi Kallioniemen mukaan Nieminen on kuitenkin pelikunnossa Lahdessa.

- Pelicans oli hyvä ja ansaitsi voittonsa. Me oltiin hyvin pelissä mukana kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeisessä homma sitten repesi. Tänään vastustajan maalivahtipeli oli ensimmäistä kertaa parempaa kuin meidän, mutta uskon että Nieminen kerää itsensä uudestaan huomista varten. Meillä oli hyviä mestoja etenkin toisessa erässä, mutta Pelicansin veskari hoiti hommansa silloin kun kenttäpelaajilla oli vaikeuksia, kommentoi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Kollit pelaa huomenna perjantaina Lahdessa veitsi kurkulla. Viides välierä pelataan LG Gardenissa sunnuntaina alkaen klo 16:00.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11