ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Mestarit katolleen Lahdessa

Pelicans-Kollit 3-6 (0-3, 2-2, 1-1) Otteluvoitot 2-2

Bailuista päätellen Pelicans voitti torstaina LG Gardenissa Suomen, Euroopan ja Maailman mestaruudet, Izvestija-turnauksen sekä Cup-voittajien cupin. Sarja Kolleja vastaan sen sijaan jatkuu vielä sunnuntaina välierien viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa. Kollit oli unohtanut torstaisen rökäletappionsa nopeammin kuin lahtelaiset kykenivät feidaamaan voittonsa. Lopputuloksena oli stadilaisten selkeä kolmen kaapin vierasvoitto. Kollien ykköspyssy oli torstaina liigan mukana ollut Jean-Pierre Purolinna, joka tekaisi tehot 2+1. Amir "Chili" Palménin ilta oli käänteinen, tuloksena 1+2. Eetu Pöysti nakutti 1+1 ja Rony Ahonen turvotti pistepussiaan tehoilla 0+2. Max Wärn ja Tony Ignatius osuivat kertaalleen. Yhden syötön merkkauttanut Pippo Limnell nousi koko liigan pakkipistepörssin kärkeen yhteissaldolla 3+3. Kolli-byyrissä pelasi tuttuun tapaan Jani Nieminen, joka oli jälleen yksi voiton avaimista 34:lla torjunnallaan. Pelicans-vahti O-P Turtiaisen ilta ei ollut lähelläkään täydellistä, sillä mies torjui 18 laukausta 75 % varmuudella. Pelsujen maalit: Teemu Rinkinen, Henry Hietaharju ja Markus Piispanen.

Niin se vain menee, ettei peli ole pelattu ennen kuin läski ämmä sjungaa. Täti ei ollut turpeudeltaan päässyt könyämään torstain jälkeen edes lavalle vaikka Lahdessa niin saatettiin kuvitellakin.

Kollit oli onnistunut nollaamaan rumat kotitappiolukemat yhdessä yössä. Pelicans mitä ilmeisimmin odotteli vastaansa helppoa ja kesyä kissalaumaa, mutta lootaan luistelikin nälkäinen ja anteeksi ranskani, perin kyrpiintynyt, Kollit.

Vieraat iskivät tarvittavan kolmen maalin eron heti avauserässä.

Tony Ignatius, Max Wärn ja J-P Purolinna veivät Kollit 0-3-johtoon neljässä ja puolessa minuutissa. "Igi" ampui pleijareiden toisen kaappinsa ajassa 10:27, "Mallu" osui niin ikään toistamiseen kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin ja Purolinna kiskaisi pudotuspelien kolmannen börsanasa ajassa 15:46.

Pelicans otti riehakkaiden minuuttien jälkeen aikalisän, mutta loppuerä mentiin maalittomissa merkeissä.

- Ekan erän alku oli Pelicansin, mutta jälkimmäinen kymppi kääntyi sitten aika selkeästi meille. Toisen erän alussa meillä oli taas pieni kuorsausvaihe. Menetettiin paljon kiekkoja keskialueella ja annettiin Pelsuille muutama mahdollisuus, mutta taas kerran erän loppupuoli taittui meidän eduksi. Viimeisessä onnistuimme hyvin johdon suojelemisessa, kertoili Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Pelaajista Tanska nosti esille tuttuja nimiä.

- Nieminen oli jälleen loistava maalissa, erityisesti heikkoina hetkinä hän piti meitä hienosti pystyssä. Kenttäpelaajista parhaiten onnistui Purolinnan lisäksi ketju Pöysti-Paunio-Palmén. Hienoa pelaamista selkä seinää vasten joka ukolta. Sarjan katkaiseminen on aina vaikea homma ja me onnistuttiin unohtamaan eilinen tappio todella nopeasti. Nyt tää unohtamisen haaste on taas edessä, sillä sunnuntaina matsi alkaa taas nollasta nollasta, kertoi Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Radiohiljaisuudessa playoffien ensimmäiset yhdeksän ottelua viettänyt kakkosluotsi Pasi Sormunenkin äityi kehumaan omiaan.

- Kaikki pakit taisteli tänään hyvin.

Kotijoukkueen Teemu Rinkinen kavensi 1-3:een toisen erän alussa, mutta Pöysti ja "Chili" Palmén repäisivät Kollien johdon 1-5:een ottelun puoliväliin mennessä.

Kollien kuudennen ampui kolme minuuttia ennen loppusummeria ottelun ykköstähdeksi arvostettu Purolinna.

Pelicansin lohdutusosumista vastasivat Henry Hietaharju ja Markus Piispanen.

Kaiken kaikkiaan Lahdessa nähtiin mainiota kiekkoviihdettä, jota oli todistamassa yli tuhatpäinen yleisö.

Kollit jahtaa finaalipaikkaa sunnuntaina LG Gardenissa klo 16:00.

Kaikki sinne, eiks jeh?

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11