ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit luiskahti pronssiotteluun

Kollit-Pelicans 5-6 ja. (2-1, 1-3, 2-1, 0-1) Otteluvoitot 2-3

Pelicansin Mikko Kousa nousi viidennen ja ratkaisevan välieräottelun sankariksi jatkoajalla kun peliä oli pelattu 63:17. Näin lahtelaiset varmistivat ensimmäisen A-juniorimitalinsa 33:een vuoteen. Runsasmaalinen nitro-ottelu oli tasaista vääntöä viimeiseen laukaukseen saakka: Pelicans johti kamppailua kolme kertaa, Kollit oli niskan päällä kahdesti. Stadilaisilla oli oma ratkaisupaikkansa heti jatkoerän alussa, sillä joukkue pääsi pelaamaan lähes täydet kaksi minuuttia ylivoimaa. Ruuti oli kuitenkin tällä kerralla märkää ja etsikkoaika hupeni hermostuneeseen kiekonsiirtelyyn. Voittajien muut tehomiehet olivat 1+2 tekaissut Vili Sopanen, kaksi maalia ampunut Niko Tuhkanen sekä Manu Pirhonen (1+1) ja Henry Hietaharju (0+2). Maalivahti O-P Turtiainen torjui 15 kertaa. Kollien tehokkain oli 2+1 nakuttanut Henri Kivioja. Myös Max Wärn (1+1) ja Siim Liivik (1+1) merkkauttivat tuplapisteet. Lauri Tuohimaa osui kertaalleen. Maalissa torjunut Jani Nieminen nappasi kiinni 34 skodea.

Kollien unelma mureni hektisten vaiheiden jälkeen Mikko Kousan kaukolaukaukseen. Voittomaalia edelsi Kollien kahden minuutin ylivoima, jonka aikana punapaidat saivat aikaiseksi vain yhden kunnollisen maalitekopaikan. Eniten skodemahdollisuuksia tarjoutui Jokereita vastaan jatkoerässä onnistuneelle Pippo Limnellille, joka kärkkyi suoraa laukaisupaikaa b-pisteen kaarella.

Limnellin ammukset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen joko Turtiaisen tai Pelicans-puolustajien suojuksiin.

- Erikoistilannepelaaminen oli läpi Jokerit- ja Pelicans-sarjan selvästi heikompaa kuin runkosarjassa. Tänään vastustaja teki ylivoimalla kolme maalia meidän yhtä vastaan. Tasaista oli loppuun saakka, mutta jos kaikkien viiden ottelun kokonaispelaamista katsoo niin ehkä Pelicans oli juuri tuon jatkoaikamaalin verran parempi. Olen tyytyväinen joukkueeseeni, joka taisteli miehekkäästi, vaikka rosteri olikin hieman vajaalukuinen. Jatkoeräratkaisut ovat aina kovia paikkoja, sillä ottelut ratkeavat aina yhteen laukaukseen. Tänään meni näin päin, mietti Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

Lähes täyden LG Gardenin sunnuntai-illassa nähtiin erittäin viihdyttävä jääkiekko-ottelu, jossa johtoasema vaihtui peräti viiteen otteeseen. Päästä päähän aaltoilleessa pelissä oli hivenen vähemmän fyysisyyttä kuin sarjan aiemmissa otteluissa, mutta tästäkin huolimatta heikosti vislaillut erotuomari Sami Partanen onnistui jakamaan yhteensä 58 jäähyminuuttia.

Pelicans oli lähempänä voittoa jo varsinaisella peliajalla. Kollien tasoitus tuli vain neljä minuuttia ennen summeria, kun Lauri Tuohimaa teki playoffien neljännen osumansa Max Wärnin ja Henri "Ii" Kiviojen esityöstä.

Ottelun maalinteon aloitti Pelicansien Manu Pirhonen ottelun neljännellä minuutilla. Kollit kiipesi kuitenkin nopeasti rinnalle ja ohi Kiviojan sekä Wärnin maaleilla, jotka tulivat vain 16 sekunnin välein.

Toisen erän vieraat veivät lukemin 1-3. Pelikaaneista maaliteossa onnistuivat aina vaarallinen Vili Sopanen, runkosarjan maalikuningas Teemu Rinkinen ja ylivoimalla viivasta paukuttanut Niko Tuhkanen. Kollien ainokaisen ampui Siim Liivik.

Viimeisen erän jännitysnäytelmässä osuttiin kolmesti. Kollit hinasi itsensä 4-4-tasatilanteeseen Kivojan illan toisella osumalla ajassa 48:46.

Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Niko Tuhkanen latasi vieraat uudelleen johtoon ylivoimalla vain minuutin kuluttua.

Pelicans jatkaa siis finaaleihin Espoon Bluesia vastaan.

Kollien kausi päättyy torstaina LG Gardenissa. Tuolloin pelataan pronssista Tapparaa vastaan alkaen klo 18:30.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11