ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kolleille pronssia kaulaan

Kollit-Tappara 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Kollit palasi mitalikantaan ASM-liigassa kolmen vuoden tauon jälkeen. Vuoden 2004 pronssi uusiutui kovan playoff-rutistuksen tuloksena Tapparaa vastaan LG Gardenissa. Illan hahmo oli 1+1 tekaissut Amir "Chili" Palmén (kuvassa). Kahteen pisteeseen pääsi myös Mika Koponen (1+1). Pitkän loukkaantumisen jälkeen pudotuspeleihin tervehtynyt Max Wärn osui kertaalleen. Tapparan osumista vastasivat Joonas Koskinen ja Niclas Lucenius. Ensimmäistä kertaa pleijariotteluissa komennuksen tolppien väliin saanut Juuso Oinonen Kollien maalissa pelasi kelpo ottelun ja torjui 28 skodea. Tapparan Harri Säteri joutui hommiin 23 kertaa.

Tappiollisten välieräsarjojen masentamat Kollit ja Tappara pelasivat pronssista varsin sävyisästi ja innottoman oloisesti. Tamperelaisten voitontahto ei saanut tulta alleen missään vaiheessa ottelua. Kollit sen sijaan innostuivat pieneen rypistykseen kolmannessa erässä, jonka se vei nimiinsä lukemin 2-0. Tämänvuotisessa pronssiottelussa kymmenen minuutin noste riitti mitaliin.

Kamppailun ainoa tunteet pintaan nostattanut tilanne nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun Tapparan yli-ikäinen Matti Koistinen taklasi Kollien häkkipääosaston hyökkääjä Mikael Pauniota rumasti selästä. Laitaan lentänyt Paunio loukkaantui tilanteessa eikä palannut kaukaloon. Ruman niitin seurauksena "Mikeltä" saattaa jäädä väliin perjantaina alkava U18-maajoukkueen leiri.

Alakuloisinta tilanteessa oli se, että täysin luokattomasti ottelun viheltänyt erotuomarinkorvike Jukka Virta apureineen ei nähnyt tilannetta ja Koistinen selvisi tempustaan ilman rangaistusta.

Toivoa sopii, että Paunio kokee yön aikana ihmeparantumisen eikä Virtaa enää koskaan nähdä Helsingin Jäähallissa.

Ottelun sankariksi noussut Amir Palmén iski voittomaalin Rony Ahosen mahtinousun jälkeen. Ahonen pelasi kiekon maalin edessä "Chilille", joka nosti lätkän tarkasti yläkulmaan. Palmén oli rakentamassa myös Kollien tasoitusta, jonka kiskaisi ranteella börsaan Mika "Kopoldo" Koponen.

Kolli-rookie Palmén nakutti tämän vuoden pleijareissa tehot 2+5=7. Koponen landasi lukemiin 3+3=6.

Kahden ensimmäisen erän maalit menivät Tapparan Koskiselle, Luceniukselle ja stadilaisten Max Wärnille, joka voitti pronssimitalistien sisäisen pudotuspelipistepörssin lukemilla 4+6=10. Kakkoseksi nousi U18-maajengipaikasta taisteleva Eetu Pöysti tehoin 2+6=8 ja kolmanneksi tuli Siim Liivik merkautettuaan 1+8=9.

Eniten maalintekovastuuta otti Henri "Ii" Kivioja kuudella kaapilla.

- Hieno tapa päättää kausi. Mitali on aina mitali, vaikka sitä suurinta palkintoa ei tänä vuonna tullutkaan. Kaikkien näiden jätkien kanssa oli hienoa tehdä duunia, kiitos siitä joka ukolle. Nyt levätään hetki ja ryhdytään pikku hiljaa valmistautumaan tulevaa kautta varten, tuumi Kolli-päällikkö Joonas Tanska.

Tilastot

Kollit, Kollien johtoryhmä ja taustajoukot kiittävät kaikkia meiningeissä tavalla tai toisella mukana olleita kaudesta 06-07.

TAPAAMME SAMOISSA MERKEISSÄ 07-08.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11