ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Erittäin fyysistä peliä

Varmin merkki uuden Kolli-kauden alkamisesta on perinteinen Ahvenanmaan training camp, jossa painetaan suoli pitkällä kaksi jääharjoitusta päivässä ja oheiset päälle. Tämän vuoden Ahvulle osallistui 26 pelipaikkaa jahtaavaa Kollia ja ekstrana edelliskauden joukkueen Grand old man Lauri Tuohimaa, jonka tulevan kauden osoite löytyy New Yorkin osavaltiosta, Clarksonin yliopistosta.

Päävalmentaja Joonas Tanska oli varsin tyytyväinen Kollien toimintaan ja annettuihin näyttöihin.

- Täällä nähtiin hyviä juttuja kautta linjan. Koko ryhmä esiintyi edukseen ja joukkue hitsautui entistä paremmin yhteen. Kaikesta huomasi, että jätkillä on kimpassa hyvä meininki ja joka äijä jaksoi vetää kovan rypistyksen mallikkaasti loppuun asti. Viimeisen päivän keskinäisessä ottelussa oli väsymyksestä ja kotimatkan odottelusta huolimatta selvästi pyrkimys ihan oikeasti pelata jääkiekkoa. Nyt pidetään muutama päivä ansaittua lomaa ja palataan asiaan kun päänuppi on nollattu.

Rällät

Maalivahtiosastolla kaukalossa hikoili kolme veijaria, joista ykkösvahdin paikkaa kyttää kärkkäimmin jo kolmannen kautensa Kolleissa aloittava, kokenut joensuulainen Juuso Oinonen. JYP:ssä viime kaudella B-nuorten Suomen mestaruuden voittanut lahjakas Tero Tupamäki yrittää horjuttaa Oinosen valta-asemaa yhdessä HIFK:n B:stä nousseen Joonas Inkilän kanssa.

Tunkua pakistoon

Ykkösnimistä mainittakoon U20-maajoukkuepaikkaa kyttäävä Jean-Pierre Purolinna ja julma Kimmo Ahonen, joka ei sairastumisen vuoksi ollut mukana Ahvenanmaalla, mutta jonka pelilliset kyvyt ja johtajan ominaisuudet nostavat "Kimbon" kauden alkaessa yhdeksi Kollien tärkeimmistä vastuunkantajista.

Coach Tanskan kirjoihin piirtyi boldatulla tekstityypillä myös isokokoisen, fyysiseen peliin pystyvän ja siitä nauttivan Ilari "Lätäkkö" Melartin nimi.

- Melart oli ehkä koko leirin positiivisin yllättäjä. Hyvän yrityksen ja lukuisten onnistumisten kautta Ilarin osakkeet nousivat valtavasti. Kaiken kaikkiaan pakistoon on kyllä aika kova skaba. Varmasti kovempi kuin miesmuistiin, pohti Tanska.

Melartin kuultiin luvanneen katsomolle "erittäin fyysistä peliä" ennen Kollien sisäistä leirin päätösottelua. Jos ei muuta niin moisella kommentilla saa ainakin joukkueen omistajan Tom Nybondaksen kiimalukeman nousemaan eksponentiaalisesti.

Viime kauden playoffeissa tasoaan huimasti nostanut Pippo Limnell, kesän aikana lisää jalkoja saanut "Koppa" Martikainen ja Kollien Teräsmies Harri Nieminen tappelevat myös kiivaasti paikasta auringossa. Uutena miehenä stadilaisten puolustukseen on liittynyt Kiekko-Vantaan selkärankaan edelliskaudet kuulunut Jarmo Mikonsaari, jonka pelikäsityksestä saatiin mallikkaita näyttöjä Ahvenanmaan jäillä.

Tenhunen Brothers, iso-Robert ja pikku-Patrik, teroittelevat myös kynsiään mitä lähemmäksi sarja-avausta mennään. Kun listaan lisätään vielä B-ikäisen maajoukkuemies Saku Salmelan nimi, ja muistetaan että liigassa viilettää A-ikäisistä puolustajista Teemu Laakso, Timo Seppänen, Joni Haverinen ja Allu Holmberg, voidaan kaiketi todeta, että meillähän näitä siniviivamiehiä riittää. Eikö niin?

Kukas ne maalit sitten tekee?

Hyökkääjien kärkinimiin kuuluvat Bluesissa yhden rankkarin päähän Suomen mestaruudesta jäänyt paluumuuttaja Teemu Mustaniemi, U20-maajoukkueeseen tyrkyllä oleva Eetu Pöysti sekä taitava ja smartti Mikael Paunio.

Miika Lehto, Niko Toivonen, Matias Nousiainen, Tony Ignatius ja Jarkko Vaitio edustavat alkavallla kaudella ASM-liigan kokenutta kaartia. Mielenkiintoinen nimi pohjoisesta on Raahessa miesten Suomi-sarjaa muutaman vuoden pelannut Antti Pehkonen, joka tulee tekemään nuorten liigassa tehon jos toisenkin. Selkävaivoista kärsinyt Amir "Chili" Palmén antaa tervehtyessään myös ison lisän Kollien hyökkäyspäähän.

Fyysinen Petteri Suomi ja taitava Niko Piiparinen yrittävät kasvattaa rooliaan uudessa Kolli-joukkueessa. Viime sesongin aikana kesken kauden B:stä nostettu Piiparinen väläytteli taitojaan ja näytti ennakkoluulotonta asennetta kauden tärkeimmissä peleissä. Kuuma kysymys Mr. Suomen kohdalla kuuluu ottaako "Finski" legendaarisen Kepa Kaikkosen roolin Kollien ikiomana luunmurskaajana vai keskittyykö köriläs kaukalossa astetta rauhallisempiin esityksiin.

Kollien leirissä odotellaan vesi kielellä myös Kanadan QMJHL-liigassa menneen kauden pelanneen Roopertti Martikaisen pelillisiä tuliaisia. Moncton Wildcatsissa ja Acadie-Bathurst Titanissa räyhäkkää kiekkokulttuuria haistellut hyökkääjä esiintyi edukseen muutama vuosi takaperin Suomen U17-maajoukkueessa, joten hyvää on odotettavissa myös "Roopen" esityksissä.

B:stä Kollien rinkiin noussut Joonas Rantanen ja häkkipäät Jesse Koskinen sekä Joni Karjalainen tappelevat myös peliminuuteista.

Liigaringistä saattaa tulla apuja vielä Siim Liivikin, Max Wärnin, Mika Koposen ja erittäin suurella varauksella Janne Keräsen muodossa, sillä jokaisella heistä lukee passissa syntymävuoden kohdalla lukema, joka oikeuttaa paikkaan A-nuorten taistoissa.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11