ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

U20 Nordic Trophy

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Kollit isännöi historian ensimmäistä A-nuorten Nordic Trophy -harjoitusturnausta Helsingin Jäähallissa 23.8. - 26.8.

Viime kauden hyvät kokemukset miesten Nordic Trophysta poikivat spin-offina vastaavan tapahtuman myös A-nuorille. Turnaukseen osallistuvat samat organisaatiot kuin miestenkin peleihin, eli Kollien lisäksi Suomesta ovat mukana TPS, Tappara ja Kärpät. Ruotsia edustavat puolustava mestari Frölunda, viime kauden kakkonen Djurgården ja Linköping sekä Färjestad.

Etukäteen mielenkiintoisin ruotsalaisryhmä on ehdottomasti Frölunda, joka on A-junnuhistoriansa aikana voittanut kahdeksan Ruotsin mestaruutta. Selvintä jälkeä göteborgilaiset ovat tehdeet 2000-luvulla: tuloksena peräti kuusi mestaruutta ja yksi hopea kahdeksan vuoden aikana.

Frölundan imperiumi pisti muille kisaajille luun kurkkuun heti milleniumin alussa neljällä peräkkäisellä mestaruudella (2000, 2001, 2002 ja 2003). Seuraava vuosi meni sikaan, mutta mestaruutta juhlittiin Länsi-Ruotsissa jälleen 2005 ja 2007. Siinä välissä meni taas hieman heikommin, kun joukkue sijoittui kakkoseksi.

Kollien, TPS:n ja Linköpingin kanssa kanssa A-lohkossa pelaava Djurgården sijoittui viime kaudella Ruotsin kakkoseksi hävittyään finaalit Frölundalle otteluvoitoin 2-1.

Suomen edustajista ainoa edelliskauden mitalisti on Kollit, joka sijoittui kolmanneksi voitettuaan Tapparan pronssiottelussa. TPS putosi pleijareiden avauskierroksella ja päätyi lopullisessa sarjataulukossa viidenneksi. Kärpät jäi ulos pudotuspeleistä, mutta ei joutunut karsimaankaan sijalta 10.

Coach Tanskan mietelmät

Kollien käskyttäjä Joonas Tanska odottaa kansainvälisiä otteluita mielenkiinnolla. Joukkueen harjoituskausi on mennyt suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti. Myös tämänhetkinen terveystilanne on muutamaa potilasta lukuun ottamatta hyvä.

- Kansainväliset ottelut ovat aina hyviä ja opettavaisia tapahtumia. Uskon, että Ruotsista tulee turnaukseen hyviä joukkueita ja samalla pääsemme katsastamaan muutaman omankin kilpailijan syyskuntoa. Pelaajille tämä on oiva näytön paikka, sillä katsomoissa tullee taas olemaan paljon scoutteja.

- Kollien kokoonpanosta on tässä vaiheessa vielä liian aikaista puhua, sillä tilanteet muuttuvat päivittäin. Inttijätkiä on taas muutamia meidänkin ryhmässämme ja toki myös liigajoukkueen terveystilanne vaikuttaa meidän tekemisiimme. Se on kuitenkin varma, että jäälle saadaan kilpailukykyinen ja nälkäinen lauma. Nordic Trophy on tärkeä paikka omien kykyjen näyttämiselle alkavaa liigakautta varten. Etenkin turnauksen loppupään matsit ovat jätkille isoja mittareita, kun pelataan joka päivä ja väsymys alkaa hiipiä puseroon. Siinä tsekataan kenellä riittää paukkuja, lopettaa Tanska.

Neljä päivää, kaksi kaukaloa

U20 Nordic Trophy pelataan neljän päivän aikana Helsingin Jäähallin Areenan puolella ja LG Gardenissa. Kaikkiaan jokaiselle joukkueelle tulee neljä ottelua. Nelijoukkueisissa lohkoissa pelataan ensin kaikki kaikkia vastaan ja sunnuntaina käydään sijoitusottelut suoraan alkulohkojen sijoitusten mukaan. Finaali pelataan sunnuntaina LG Gardenissa klo 13:00.

Kollit aloittaa urakkansa torstaina päiväottelulla TPS:ää vastaan klo 13:00. Perjantai-iltana Kolleja vastaan luistelee Djurgården klo 19:00 ja lauantaina alkulohkon päättää kamppailu Linköpingin kanssa alkaen 18:00.

Kaikki Kollien matsit pelataan LG Gardenissa.

Turnauksen kansainväliset sivut

KOLLIEN SEURAAVA KOTIOTTELU PELATAAN KESKIVIIKKONA 8.8. LG GARDENISSA ALKAEN KLO 19:00. VASTASSA JOKERIT.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11