ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit kolmoseksiKollit-Tappara 5-1

Kollit kellisti Tapparan U20 Nordic Trophyn "pronssiottelussa". Maalittoman avauserän jälkeen stadilaiset olivat selvästi parempia ja nappasivat voiton vähintäänkin ansaitusti. Kollien maaleista vastasivat Jarkko Vaitio, Niko Toivonen, Joni Karjalainen, Jean-Pierre Purolinna ja Amir Palmén. Kaksi syöttöä kerännyt Miika Lehto (kuvassa) valittiin puolivahingossa Kollien parhaaksi. Tapparan maalissa pelannut Harri Säteri valittiin NHL-scouttien toimesta turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Hän torjui 37 kertaa. Kollien Juuso Oinonen voitti veskarien kaksinkamppailun selvästi torjuttuaan 27 kertaa.

C.S.I. Helsingin tutkijat totesivat Tappara-raadon kuolinsyyksi Juuso Oinosen loistavat torjunnat, kaksi onnenkantamoista osumaa ja Jupe Purolinnan kädet.

- Olen itse asiassa hieman yllättynyt siitä kuinka hyvin koko joukkue jaksoi pitkän ja raskaan nelipäiväisen puristuksen. Tekeminen oli kaikin puolin ensiluokkaista, kehui Coach Tanska, joka palkitsi joukkueensa kahdella vapaapäivällä.

Kollit ja Tappara surffasivat ensimmäisen erän puolivaloilla, mutta toisessa alkoi tapahtua kun Tapparan Juho Pohjoismäki iski ajassa 21.15.

Kollit meni kuitenkin ohi Jarkko Vaition ja Niko Toivosen oudoilla byyreillä. Vaitio tasoitti Säterin yli menneellä roikkukiekolla ja Toivosen biljardiosuma viisi minuuttia ennen erätaukoa jäi lopulta voittomaaliksi.

Kolmannessa erässä numeroita komistelivat vielä Joni Karjalainen ja yyveellä iskeneet Purolinna sekä Palmén.

- Tappara jäi niissä kahdessa vikassa erässä aika pahasti alakynteen. Hyviä onnistumisia vikana päivänä monelta jäbältä. Erityisesti "Haba" Nieminen oli terävänä, hehkutteli Purolinna.

Maalissa huikeita torjuntoja esittänyt Juuso Oinonen oli kommenteissaan hieman hillitympi.

- Olihan siinä monta pahaa paikkaa, mutta ei tää matsi loppujen lopuksi niin vaikea ollut kuin katsomoon saattoi joskus näyttää.

Se, että tuomarit eivät näe, on tullut todetuksi jo usein, mutta se että he eivät myöskään kuule on uutta. Vai voisiko olla, että he eivät muista? Ottelun jälkeen linjurit kävivät nimittäin utelemassa Kollien valmennukselta ottelun parasta pelaajaa. Vastaus oli nro. 36 eli Oinonen, mutta numerosta oli pudonnut kolme yksikköä matkalla kuuluttajan luo. Näin "Player of the game" -paita ojennettiin numerolle 33 eli Miika Lehdolle.

- Ei se mitään. Lebe saa pitää sen. Mulla on jo yks, kuittasi onnellinen Oinonen.Ruotsalaiset finaalissa

Nordic Trophy meni ruotsalaiskomennossa loppuun saakka, sillä finaalissa kohtasivat ennakkosuosikki Frölunda ja viime kauden Ruotsin kakkonen Djurgården.

DIF vei lopulta kamppailun nimiinsä lukemin 3-0, joten historian ensimmäinen U20-pytty matkaa Tukholmaan.

Turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Tapparan Harri Säteri. Paras puolustaja oli Frölundan kovaotteinen Simon Gunnelid ja ykköshyökkääjäksi valittiin saman seuran Simon Hjalmarsson.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11