ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Jämäkkä liiga-avaus Espoossa

Blues-Kollit 3-6 (0-0, 0-2, 3-4)

Kollit vei uuden kauden avausottelun viime vuosina hankalaksi muodostuneesta Matinkylästä jos ei aivan näytöstyyliin niin selvästi kuitenkin. Ottelun hahmoksi nousi Kollien viivapelote J-P Purolinna, joka nakutti tehot 1+1. Tomi Rouhiainen tarrasi kiinni liigan pistepörssikärkeen lukemilla 1+2. Muita kahden pisteen miehiä olivat Pippo Limnell (0+2), Matias Nousiainen (1+1) ja uransa ensimmäisen maalin ASM:ssä ampunut Joni "Pätkä" Karjalainen (1+1). Niko Toivoselle ja Jarkko Vaitiolle merkittiin osumat mieheen. Purolinnan ohella voiton takuumieheksi nousi maalivahti Juuso Oinonen, joka venytti syndejään Blues-laukausten eteen 36 kertaa. Bluesista osuivat Antti Ojanen (1+1), Tomi Sallinen ja Jani Lajunen. Espoolaisten maalivahti Mikko Koskinen torjui 25 kiekkoa.

Perinteisesti vankkaa ryminäkiekkoa pienessä Matinkylän kaukalossa esittänyt viime kauden hopeajoukkue Blues ei saanut vaihdetta silmään koko ottelun aikana. Silmiinpistävintä oli se, että espoolaisten tutusta alkuminuuttien apinanraivosta ei ollut jäljellä tähteitäkään. Fyysisellä puolella ei päästy puolin eikä toisin takavuosien Matinkylä-kiihkoon, joten tuttu väkivallan uhkakin jäi kokematta.

Kollien luovempi hyökkäyspeli ja varmempi maalivahtityöskentely varmistivat stadilaisille kolmen pisteen illan.

Taitavimmin Bluesia vei kiparille Tjumenin U20-turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Jean-Pierre Purolinna (kuvassa), jonka otteet muistuttivat etäisesti Hannu Pikkaraisen neljän vuoden takaista kiekollista dominointia. Purolinna latasi viivasta ylivoimalla Kollien kuudennen osuman ylänurkkaan. Viidennen Kolli-byyrin ohjasi Purolinnan viivavedosta Tomi Rouhiainen, joka nappasi syötöt stadilaisten kahteen ensimmäiseen osumaan.

Ne merkittiin Jarkko Vaitiolle ja Matias Nousiaiselle.

- Me voitettiin ottelu paremman hyökkäyspelin ja varmemman maalivahdin turvin. Ote hiipui hieman 1-5-tilanteessa, mutta näinhän se yleensä alkukaudesta onkin, että paketti hieman hajoaa selvässä johdossa. Juuso Oinoselle hatunnosto hyvästä pelistä, mietti Kollien käskijä Joonas Tanska.

- Hyökkääjistä onnistui parhaiten konkariketju Nousiainen-Toivonen-Lehto.

Yksi ottelun onnistujista oli B-ikäinen Joni Karjalainen, joka jatkoi harjoitusotteluiden hyviä otteitaan. Karjalainen vei Kollit 0-3-johtoon uransa ensimmäisellä ASM-liiga-maalilla. Tähän maaliin saatiin toinenkin pistedebytantti, kun Raahessa viime kaudella Suomi-sarjaa pelannut Antti "Ahma" Pehkonen saalisti syötön.

- Tän ekan ottelun perusteella voi sanoa, että A-liiga on paljon fyysisempi kuin Suomi-sarja. Vauhtia on myös paljon enemmän. Ihan mukavat muistot tästä jäi, tuumasi Pehkonen.

Kolli-maalissa hienosti torjunut Juuso Oinonen aloitti ensimmäisen kautensa ykköshäkkärinä varmoin, äijämäisin ottein.

- Kiekko kerrallaan mä lähdin torjumaan. Vaikeuksiakin tuli muutamaan otteeseen, mutta kaiken kaikkiaan matsi oli meillä hyvin hanskassa.

Kollien kakkoskoutsi Pasi Sormunen antoi tunnustuksen koko pakkipaletille.

- Kaikki pakit onnistuivat tänään. Avausmatsin jännitystä ei näkynyt siinä määrin kuin olisin ehkä odottanut. Kaikesta näki, että karjut olivat valmistautuneet tähän peliin erinomaisesti.

Purolinnan ohella takalinjalaisista nostettakoon esille "rautanaamiota" kypärässään kantava Partik Tenhunen, jonka iltapuhteesta jäi tilastoihin teholukemat +3. Samaan ylsi myös kaksi tähteä napannut Pippo Limnell.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin Kollien taitava sentteri Niko "Cookie" Piiparinen.

Tilastot


Kollien seuraava taisto on lauantaina LG Gardenissa klo 16:00. Vastassa on tuolloin JYP Jyväskylästä.

Kaikki paikalle ja rummut mukaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11