ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Karusti käkänderiin kotona

Kollit-JYP 3-7 (1-4, 1-3, 1-0)

C.S.I. Helsingin tutkijat löysivät LG Gardenista lauantaina elottoman kollikissan. Kuolinsyyksi varmistui munattomuus. JYP murjoi Kolleja kaikilla pelin osa-alueilla niin kauan kuin jaksoivat pelata. Vieraat olivat valmiimpia, kovempia, tarkempia ja paremmin valmistautuneita. Lopputulos oli karu ja kiistämätön. Kollinmurhan pääsyylliset olivat kolmen pisteen miehet Jaakko Pelkonen (2+1) ja Ilkka Heikkilä (1+2). Maalit merkittiin myös Olli Koposelle, Tuomas Helmiselle, Antti Jaatiselle ja Harri Pesoselle. Kollien osumista vastasi Eetu Pöysti kahdesti ja Niko Toivonen. Puolustaja Juuso "Koppa" Martikainen sai tililleen kaksi syöttöpistettä. JYP:n maalissa torjui Teemu Hankanen 26 kertaa. Kollien byyrissä ensimmäisen erän pelannut Juuso Oinonen sai tililleen 11 koppia. Ex-JYP-vahti Tero Tupamäki sai työkomennuksen kahteen viimeiseen erään, joissa debytantti merkkautti entistä seuraansa vastaan 14 torjuntaa.

Hävettävän heikon ensimmäisen erän jälkeen stadilaiset olivat jo kolme maalia perässä (1-4) eikä meininki laantunut toisessakaan kolmanneksessa, jonka hurrikaanipaidat veivät nimiinsä 1-3.

- Tänään me oltiin huonoja kautta linjan. Valmistautuminen oli surkea emmekä olleet valmiita pelaamaan missään vaiheessa. Niinä hetkinä kun pääsimme hieman mukaan tapahtumiin, peli meni näpräämiseksi ja väkinäiseksi suorittamiseksi. Jokainen voi mennä tämän pelin jälkeen itseensä enkä vähiten itse. Huono valmistautuminen menee osittain minun piikkiini, harmitteli Kollien päävalmentaja Joonas Tanska.

- Huomenna olemme Kuopiossa paremmin valmistautuneita. Jokainen meistä.

JYP näytti kotijoukkueelle kaapin paikan heti ottelun alkuminuuteilla. Jos jyväskyläläistä kiekkoilua ei aiemmin ole voinut hyvällä tahdollakaan kutsua fyysiseksi ja ilkeäksi, termit voidaan ottaa käyttöön tällä päivämäärällä. Vieraat pelasivat tilanteet loppuun ja ajoivat päin niin aktiivisesti ettei paremmasta väliä.

Jaakko Pelkonen vei JYP:n johtoon jo kolmen minuutin kohdalla läpiajosta. Kollit pääsi vielä tasoihin Niko Toivosen osumalla ennen kuin litsareita alkoi sadella oikealta ja vasemmalta. JYP takoi kolme lisämaalia 12:ssa minuutissa ja peli oli taputeltu.

Kollien maajoukkuemies Eetu Pöysti kavensi ajassa 27:35 tilanteeksi 2-4 ja päästi omansa hetkellisesti mukaan peliin. Pöystin maalia seurasi stadilaisten kahden minuutin ylivoima, josta vajaa 50 sekuntia pelattiin viidellä kolmea vastaan. Ruuti oli kuitenkin märkää ja JYP iski erän lopussa kolme kertaa.

Pöysti kaunisteli viimeisessä erässä numeroita illan toisella osumallaan.

- Jos tästä porukasta joku pitää nostaa esille positiivisessä mielessä niin se on Pöysti, joka jaksoi taistella ja teki kaksi kaappia, mietti Tanska.

Kollit aloittaa sunnuntaina kahdeksan peräkkäisen vierasottelun pötkön Kuopiosta, jossa vastaan asettuu kahden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä seilaava KalPa.

Toivottavasti Kollit löytävät yöllä haarojensa välistä tänään kadonneet säkkinsä. Niille olisi nimittäin Kuopiossa käyttöä.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11