ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kivet löytyivät Kuopiosta

KalPa-Kollit 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Kollit käänsi surullisen kotiavauksensa (3-7-tappio JYP:lle) selväksi voitoksi Kuopiossa. Ennakkoveikkailuissa vahvaksi luokiteltu KalPa taipui liukkaasti liikkuneille stadilaisille varsin säyseästi. LG Gardenissa pallinsa pilkkahinnalla myynyt kollilauma löysi alasuojuksistaan kivikovaa tavaraa ja rynnisti maalittoman avauserän jälkeen näyttävästi kolmen byyrin voittoon. Kollikuninkaana hääräsi kaksi ensimmäistä osumaa syöttänyt Niko Toivonen (tilastoissa virheellisesti 1+1) ja maalissa vahvasti torjunut Juuso Oinonen (29 koppia). Kollien maalit: Ilari Melart (kuvassa), Harri Nieminen, Antti Pehkonen ja Tony Ignatius. KalPan maalin teki Toni Hyvärinen, maalissa touhunnut Mika Järvinen merkkautti 36 torjuntaa.

Ihmisen todellinen luonne mitataan vasta silloin kun mahdollisimman vaikeassa paikassa on tehtävä ratkaiseva valinta. Kollien valinta surullisen kotiavauksen jälkeen oli oikea; joukkue lähti Kuopioon taistelemaan ja uhrautumaan. Lässytys ja huokailu olivat tiessään, valmistautuminen meni hankalassa paikassa nappiin ja stadilaiset ansaitsivat kiistattoman voiton vahvasta KalPasta.

Lauantaina lammasmaisesti toista poskeaan kääntäneet punapaidat ilmestyivät Niiralan monttuun jonkin asteinen hullunkiilto silmissään. Kahdessa ensimmäisessä erässä stadilaiset olivat alivoimia lukuun ottamatta ajurin penkillä. Raikkaalla jalalla liikkunut Kollit riepotteli isäntiä sekä kiekollisella että fyysisellä puolella ja juoksi karkuun kolmella kakkoserän maalillaan.

Kollien tehohetki osui toisen erän ensimmäiselle kympille. Sentteri Niko Toivonen voitti 27 sekunnin välein kaksi hyökkäyspään aloitusta ns. sata-nolla. Ensimmäisestä aloituksesta maalintekoon pääsi puolustaja Ilari "Rubiini" Melart, joka ampui ruuhkan takaa ranteella yläkulmaan. Melart valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Toisen Toivosen aloituksista käytti hyväkseen Kollien Teräsmies Harri Nieminen ajassa 25:03. Tilastomiesten sekoilu vei, ikävä kyllä, Niemiseltä maalin virallisista tilastoista.

Toivonen johtaa kolmen ottelun jälkeen Kollien sisäistä pistepörssiä lukemin 3+1=4.

KalPan Toni Hyvärinen tuikkasi 1-2-kavennuksen kahdeksan minuuttia myöhemmin, mutta Kollien tahti ei takaiskusta hyytynyt. Raahelaislähtöinen Antti "Ahma" Pehkonen pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä ASM-liigaosumaa 78 sekuntia ennen erätaukoa. Pehkonen ohjasi Amir Palménin napakan poikkisyötön aivan maalin edestä verkkoon.

- Olihan se eka maali helpotus, kun noita paikkoja oli jo aikaisemminkin, maiskutteli hyväntuulinen "Ahma", joka voitti Kollien harjoituskauden maalipörssin.


Muistokiekkoa ei kukaan muistanut Pehkoselle (kuvassa) ottaa. Mies itse ei ollut moisesta moksiskaan.

- Mulla on jo ihan riittävästi kiekkoja. Kotona Helsingissä on monta ja Raahessa vielä enemmän. Otetaan sitten vasta seuraava talteen kun tulee se ensimmäinen NHL-maali, naureskeli Pehkonen.

Stadilaistunut joensuulaishäkkäri Juuso Oinonen oli yksi voiton takuukarjuista. Lukuisilla alivoimilla joukkuettaan pystyssä pitänyt "Jermu" oli täyttä betonia vaikka takana oli hieman "vihkoon" mennyt kotiavaus. Oinonen palkittiin torjunnoistaan Kiekkolehden kolmostähtenä.

- En mä yöunia lauantaisen takia menettänyt. Tänään oli muutamia vaikeita hetkiä, mutta itseluottamus kasvoi jokaisella kopilla. Ja puolustuspelaaminen oli joka jätkältä ensiluokkaista, kiitteli "Jermu".

Viimeisessä erässä vieraat keskittyivät johtoasemansa säilyttämiseen. Rajusti raatanut Tony Ignatius laukoi loppulukemat tyhjään maaliin kaksi minuuttia ennen summeria.

Miinuspuolelle Kuopion-reissusta merkittiin sentteri Niko Piiparisen loukkaantuminen. "Piparin" olkapää tutkitaan tarkemmin Helsingissä, mutta taukoa tulee varmasti.

Päävalmentaja Joonas Tanska oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Tämä oli niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin täyskäännös eilisestä. Koko joukkue valmistautui hyvin ja pystyimme pelaamaan ehjän matsin. Ottelu oli melko tasainen vaikka viimeisessä erässä pelasimmekin passiivisesti ja suojelimme johtoa. Kova taistelu koko joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa.

Kollit pelaa seuraavat seitsemän otteluaan vieraissa. Matka jatkuu lauantaina Porissa alkaen jo klo 13:00. Vuorossa on siis A-junnuklassikko Ässät-Kollit, jonka perään liiga-HIFK testaa porilaisten kunnon isojen poikien matsissa.

Tilastot

 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11