ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kolmas erä toden sanoo

Ässät-Kollit 6-4 (2-2, 0-1, 4-1)

Ässät vei stadilaisilta täydet pisteet kolmannen erän rypistyksensä ansiosta. Kollit johti kahden erän jälkeen 2-3, mutta tuupertui päätöskolmanneksen virheisiin ja hävisi erän selvin lukemin 4-1. Samojen seurojen välisen liigaottelun lämmittelymatsina toiminut A-junnuklassikko ei noussut viihdearvoltaan lähellekään 90-luvun alkuvuosien värikkäitä kohtaamisia. Sopuisasti kaukalossa pyörineet joukkueet hemmottelivat yleisöä kymmenellä maalilla ja vain hieman useammalla taklauksella. Ässien tehomiehet olivat Niko Palonen, Antti Mäkilä (molemmat 1+1), kaksi maalisyöttöä antaneet Severi Sillanpää ja Mika Niemi sekä maalit mieheen ampuneet Kim Virtanen, Jesse Laaksonen, Miikka Aaltonen ja Mika Halava. Kollien Eetu Pöysti lisäsi pistetiliään lukemilla 1+1. Muut Kolli-byyrit merkittiin Timo Seppäselle, Miika Lehdolle ja Tomi Rouhiaiselle. Ässien häkkäri Juha Järvenpää torjui 25 kertaa, Kollien Juuso Oinonen 26 kiekkoa.

Kollien ja Ässien välisistä matseista on aina lupa odottaa mielenkiintoisia tapahtumia. Tällä kertaa ei lätty lätissyt eikä törmäyksiäkään liiemmälti nähty. Sitä vastoin maaliputkien väliin osuttiin useammin kuin valmentajat olisivat toivoneet.

Ässät on aloittanut kautensa vahvasti. Joukkue on voittanut kaikki kolme otteluaan varsinaisella peliajalla. Yhdeksän pisteen saldo oikeuttaa sarjataulukossa kolmanteen sijaan. Kollit on voittanut kaksi ja hävinnyt saman verran. Stadilaiset ovat seitsemännellä sijalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi maalivaihtokauppaa. Kollien Eetu Pöysti iski Pippo Limnellin paluukiekon ylivoimalla tyhjiin viiden minuutin kohdalla. Maali oli Pöystille kauden kolmas. Patapaitojen Kim Virtanen kuittasi niin ikään miesylivoimalla kaksi sekuntia ennen erän puoliväliä.

Toisen vaihtarin tekivät liigasta Kollien apuun tullut puolustaja Timo Seppänen ja kotijoukkueen Niko Palonen. Seppänen latasi viivasta ylivoimalla one-timerin takakulmaan ja Palonen veivasi Kollien pakiston rivon näköisesti kahville ja sijoitti kiekon rystyllä maalin kattoon.

Toisen erän ainoa onnistuja oli sesongin ensimmäisen maalinsa tehnyt Kollien Miika Lehto.

Viimeisen erän maalintekobailuissa aloitteen tekivät Ässien Jesse Laaksonen ja Antti Mäkilä, jotka tekaisivat maalin per naama kolmen minuutin sisään. Kollit tuli vielä tasoihin Tomi Rouhiaisen byyrillä ennen lopullisia niskalaukauksia, jotka stadilaisille tarjoilivat Miikka Aaltonen ja Mika Halava.

Kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia pelannut Kollit pääsi kokeilemaan kavennusta 6-4-ylivoimalla, mutta osumatarkkuus ei tällä kertaa riittänyt.

Kollien kakkoskoutsi Pasi Sormunen teki yhteenvedon tähän tapaan:

- Me pelattiin ihan hyvää kiekkoa ja taisteltiinkin hienosti, mutta pahoja henkilökohtaisia virheitä tuli aivan liikaa. Tässä sen taas näki, että hyvä peli ei välttämättä riitä voittoon.

Kolli-puolustaja Ilari Melart manasi viimeisen erän Wiklundeja eli suomennettuna kovan kiiman lerpahtamista lötkön puolelle.

- Me pelattiin ookoo matsi, mutta viimeisessä erässä sekoiltiin liikaa. Eikä se dumarikaan meitä kyllä auttanut. Outoja puhalluksia ja yksi suoranainen varkaus. Multa pöllittiin syöttö. Tämä ei ole hyvä asia.

Seuraavan kerran Melart pääsee jahtaamaan pisteitä lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11