ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pohjakosketus idässä

SaiPa-Kollit 5-4 rl (2-1, 2-3, 0-0, 0-0,1-0)

Kolmasosan tekemisellä ansaitsee kolmasosan pisteistä. Tämä fakta kävi toteen Lappeenrannassa, kun SaiPa nappasi kauden avausvoittonsa rangaistuslaukauksilla hatarasti pelanneita Kolleja vastaan. Voittomaali merkittiin Juho Mieloselle. Kolleille oli Itä-Suomessa ensin tarjolla kaikki kolme pistettä, mutta lopulta vain onni ja Tero Tupamäen torjunnat takasivat stadilaisille säälipisteen. Tappio oli pikkupedoille toinen peräkkäinen. Kollien maalissa ensimmäisen kokonaisen ottelunsa pelannut Tero Tupamäki torjui 34 kertaa. Eetu Pöysti teki kaksi maalia, Niko Toivonen ja Juuso Martikainen yhdet mieheen. Amir Palmén saalisti kolme syöttöä. Toisessa erässä loukkaantunut Matias Nousianen lisäsi tehojaan kahdella passilla. Kotijoukkueen maalivahti Joakim Wessman koppasi 47 kiekkoa. Kenttäpelaajista tehokkaimmat olivat Elmeri Kaksonen (1+1) ja yhden maalin miehet Kimmo Vesterinen, Arttu Niskakangas ja Mika Luukkainen.

Sarjajumbo SaiPa ei esittänyt kotihallissaan mitään sellaista, josta stadilaiset eivät olisi paremmalla asenteella voineet selvitä. Mustapaidat olivat muutamaa taitavaa yksilöä lukuun ottamatta varsin vaisuja ja värittömiä, mutta Kollien löysä pelikuri ja hattaranhapero yleisilme pilasi voitto-odotukset.

- Meillä oli todella paljon paikkoja ratkaista tämä ottelu varsinaisella peliajalla. Toki niitä oli ihan riittävästi SaiPallakin, mutta kummallinen pelikurin höltyminen vei meiltä tällä kerralla voiton. Kurittomuus ilmeni tyhminä jäähyinä ja liian helppoina virheinä, harmitteli Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

Eetu Pöystin tilille merkitty avausmaali aiheutti SaiPan aitiossa melkoista porua. "Pöden" jalasta tolppaan kimmonnut kiekko ei katsomossa istuneiden silminnäkijöiden mukaan käynyt maalissa, mutta linjatuomarit olivat tarkkana ja raportoivat näkemyksensä erotuomari Jani Nykäselle, joka hyväksyi osuman.

SaiPa teki avauserässä kaksi ylivoimaosumaa ja lähti erätauolle maalin johtoasemassa. Stadilaiset pääsivät toisen erän alussa helpon oloisesti 2-4-johtoon, kun Martikainen, Toivonen ja Pöysti iskivät kolmesti kolmen ja puolen minuutin sisään. Tämän jälkeen luulosairaus iski päälle ja lappeenrantalaiset kiipesivät erän lopussa tasoihin. SaiPan kolmas maali ei ollut Kolli-vahti Tero Tupamäen mieleen.

- Se olisi pitänyt ottaa. Turhan helposti lurahti ja me maksettiin siitä pisteillä. Noin muuten matsi ei ollut kovin hankala. Ei tässä paljon muuta kommentoitavaa ole. Matseja tulee vielä paljon ja niissä on uudet mahdollisuudet näyttää mitä me osataan, mietti Tupamäki, joka pelasti viimeisen minuutin alivoimatorjunnoillaan Kolleille pisteen.

Puolustaja Juuso Martikaiselle 2-2-tasoitus oli kauden ensimmäinen. Toivonen nosti pistesaldonsa lukuihin 4+1=5 ja Pöysti kimmahti kahden maalinsa avulla Kollien sisäisen pistepörssin kärkeen. U20-maajoukkueen Mestis-kiertueella sunnuntaina ja maanantaina esiintyvän laiturin paunat ovat viiden ottelun jälkeen 5+1=6.

Loukkaantumisista kärsinyt Kollit maksoi pisteestään kalliin hinnan. Max Wärn loukkasi heti ensimmäisillä minuuteilla olkapäänsä eikä palannut kaukaloon toisessa erässä. B-ikäinen puolustaja Patrik Tenhunen kolautti polvensa niin ikään ensimmäisessä erässä ja Matias Nousianen taklattiin sääntöjen rajamailla liikkuneella keskialueen niitillä ulos laatikosta kakkoserässä. Kaksi syöttöä ennen rajua törmäystä merkkauttanut "Matsku" loukkasi alustavien tietojen mukaan polvensa sivusiteen.

Teemu Mustaniemi pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa pitkähkön nilkkavamman jälkeen. Kollien vakiokokoonpanosta puuttuivat loukkaantuneet Niko Piiparinen, Miika Lehto, Mikael Paunio ja Kimmo Ahonen sekä flunssainen Harri Nieminen ja liigan mukana ollut sentteri Tomi Rouhiainen.

Kollien paras oli viime viikonloppuna B:ssä 10 pisteen edestä riehunut Joni Karjalainen, joka uskalsi nuoresta iästään huolimatta ottaa vastuuta ja pelata rohkeaa kiekollista lätkää. Myös Pöysti ja taitava J-P Purolinna keräsivät kehuja valmennusjohdolta. Siihen se lista sitten jäikin.

Tilastot

Kollien seuraava koitos käydään keskiviikkona Oulussa Kärppien vieraana.

Puita uuniin.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11