ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit keräsi itsensä Oulussa

Kärpät-Kollit 3-6 (2-2, 0-1, 1-3)

Kollit palasi Oulussa voittojen tielle kahden perättäisen tappion jälkeen. Stadilaisten ykköspyssyiksi nousivat liigamiehet Aleksi Holmberg (1+1) ja Tomi Rouhiainen (1+2). Antti "Ahma" Pehkonen napsi 1+1, Roopertti Martikainen ja Mikael Paunio ampuivat kauden avausmaalinsa ja superpakki J-P Purolinna osui toistamiseen kuluvalla kaudella. Maalissa pelasi puolentoista viikon tauon jälkeen Juuso Oinonen, joka torjui tyylikkäästi 32 kiekkoa. Kärppien tehokkain oli kaksi maalia tehnyt Riku Toivo. Myös Tomi Pekkala osui oululaisille ja maalivahti Antti Rautiola nappasi 32 koppia.

- Tänään me koettiin todellinen ryhtiliike asennepuolella verrattuna Lappeenrannan taaperrukseen. Hallitsimme ottelua ensimmäisessä erässä, toisen alussa oli hieman vaikeuksia, mutta kolmas meni taas hyvin. Etenkin viimeisen erän alku oli meiltä vahvaa esitystä. Siinä tuli kolme maalia aika nopeaan tahtiin ja matsi ratkesi, mietti Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Kollien Mikael Paunio aloitti maalinteon ylivoimalla ajassa 04:23. Maali oli loukkaantumisista kärsineelle Pauniolle kauden ensimmäinen.

Kotijoukkueen Tomi Pekkala ja Riku Toivo veivät omansa 2-1-johtoon ennen Kollien tasoitusta, joka iski Tomi Rouhiainen vain 28 sekuntia Kärppien johtomaalin jälkeen. Byyrin syötti kauden ensimmäisen ottelunsa Kolleissa pelannut puolustaja Aleksi "Allu" Holmberg.

Sama mies vei stadilaiset 2-3-johtoon toisen erän puolivälissä. Holmberg ja Rouhiainen keräsivät pisteiden lisäksi valmentajien kehut.

- Allu oli todella hyvä. Kokenut kaveri teki johtomaalin tärkeään paikkaan toisessa erässä. Sentteri Rouhiainen pelasi myös hienon matsin. Tomi jakeli tukun oivaltavia syöttöjä ja pelasi aktiivisesti molempiin suuntiin, Tanska kehaisi.

Rouhiainen nosti kauden pistesaldonsa lukuihin 3+4=7. Otteluja miehellä on pelattuna viisi, joten tahti on kova.

Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannen erän alussa. Kollit iski kolme kertaa vajaan viiden minuutin sisään. Voittomaaliksi jääneen neljännen kaapin viimeisteli viime kaudella QMJHL:n Monctonissa ja Acadie-Bathurstissa pelannut Roopertti Martikainen. Byyri oli Roopelle kauden ja uran ensimmäinen ASM-liigassa.

Raahelaislähtöinen Antti Pehkonen tinttasi Kollien viidennen ja isoilla minuuteilla pelannut kiekkovirtuoosi J-P Purolinna kuudennen. Sekä Pehkosen että Purolinnan pistesaldo näyttää numeroita 2+2=4.

Puolustajien puuhista Kolleissa vastaava kakkosvalmentaja Pasi Sormunen oli pelianalyysinsä kanssa tarkkana.

- Tänään me pelattiin 93,2 prosenttisen hyvin. Pakittelua ei esiintynyt, taklauksia annettiin ja pelaaminen oli kaikin puolin ronskia. Pakit pelasivat etevästi. Kiekko liikkui nopeasti ja liikkeelle lähdöt olivat vikkeliä. Ilme oli iloinen ja aktiivinen.

Coach Tanskan ryhmä pelasi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella niin eheän ottelun, ettei heikkoja lenkkejä löytynyt tivaamallakaan.

- Suunta on hyvä. Kaikki ketjut onnistuivat luomaan tilanteita Kärppien maalille. Suoritus oli tasainen muttei tasapaksu.

Tilastot

Kollit jatkaa pitkää Suomen kiertuettaan lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11