ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kaappikarkelot

HPK-Kollit 7-6 rl (2-2, 3-2, 1-2, 0-0, 1-0)

HPK:n Sami Lähteenmäki sai viimeisen sanan lauantai-iltapäivän maalibailuissa iskettyään seitsemännessä rangaistuslaukausparissa ritaripaidat kahden pisteen arvoiseen voittoon. Hawaii Hockey Oy:n järjestämässä kamppailussa teemana oli "mitä väliä puolustamisesta kunhan hyökätään vaan helvetisti". Konsepti oli viihdearvoltaan huippuluokkaa, sillä kahden erän jälkeen taululla oli mukavat yhdeksän osumaa. Eniten juhlista nautti HPK:n Antti Kerälä, joka ampui peräti neljä maalia. Myös Olli Kalliosaari ja Niklas Siren osuivat hämeenlinnalaisille. Kollien tehokkain oli kapteeni Niko Toivonen (0+3). Mikael Paunio teki kaksi maalia, Joni Haverinen 1+2, Antti Pehkonen nappasi 1+1 ja Amir Palmén sekä Eetu Pöysti 0+2. Yhden maalin kolleja olivat J-P Purolinna ja Juuso Martikainen.

- Pelissä oli paljon hyvää, mutta samalla niin paljon sekoilua että HPK vei voiton. Me hallittiin matsia pitkät pätkät ja maalintekotontteja oli viljalti, jopa niin paljon että niillä olisi pitänyt voittaa. HPK:lla oli paljon hyviä yksilöitä ja he ansaitsivat voittonsa. Kaikki kunnia vastustajalle, kommentoi Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

Ottelun alkupuoliskon supremies oli HPK:n Antti Kerälä, joka iski neljä kaappia alle puolessa tunnissa. Ensin mies vei kotijoukkueen 1-0-johtoon ohjattuaan siniviivavedon ilmasta byyriin. 2-2-tasoituksen hän teki ylivoimalla reboundista ja 4-2-johto-osuman maalin eteen jääneestä irtokiekosta. 5-2-kaappi oli hallittu alivoimaläpiajo.

Kollien tehokkain pelimies Niko Toivonen napsi kolme syöttöpistettä hienoilla oivalluksillaan. Toivosen nappipasseista pääsivät nautiskelemaan Purolinna, Pehkonen ja Haverinen, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Kolleissa. "Haven" saldo oli puolustajalle vakuuttava maali ja kaksi syöttöä.

- Niko Toivonen oli tänään erinomaisen hyvä, samoin Haverinen ja Juuso Martikainen, kehui Tanska.

Kollien paras ketju oli juonikkaasti, liikkuvasti ja tehokkaasti pelannut Amir Palmén-Mikael Paunio-Eetu Pöysti, joka kahmi yhteistehot 2+4.

- Paunion johtama kolmikko oli kokonaisuutena meidän vahvin vitjamme. Joka kerta näiden kavereiden ollessa kentällä saimme siirrettyä pelin HPK:n päätyyn ja lisäksi he loivat paljon laadukkaita tekopaikkoja.

- Tänään kaikilla oli alusta lähtien hyvä liike ja tuntui siltä, että syöttöpaikka löytyi aina kun sellaisen tarvitsi. Hyvä tatsi oli päällä ja itselläni oli sellainen fiilis että halusin kiekkoa mahdollisimman paljon. Ihan pirteä matsi, mietti taitava Paunio.

Merkittävää Kollien otteissa oli puolustajien tehokkuus. Puolet stadilaisten maaleista merkittiin pakeille.

Kollit kaivoivat itselleen syvää kuoppaa toisen erän alussa päästettyään kotijoukkueen neljän minuutin sisällä kolmen maalin johtoon. Vastaavasti pikkupetojen nousu samasta kuopasta oli itsevarman ja päättäväisen toiminnan tulosta; Kollit teki neljä maalia peräkkäin ja olivat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla.

- Nousu kolmen maalin tappioasemasta osoitti hyvää taistelutahtoa, mutta virheitä tuli taas aivan liikaa. Siinä rankkariskabassa mä vähän venailin käskyä jäälle. Mä olisin nimittäin ratkaissut tän pelin, analysoi Kollien Jarkko Vaitio.

Mikael Paunio vei Kollit 5-6-johtoon tarkalla ylänurkkavedolla ajassa 52:59. Ritaripaidat tasoittivat kuitenkin 49 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua pyöritettyään stadilaisia kuudella neljää vastaan.

Jatkoajalla Kollit vei peliä selvästi, mutta kahden erän jälkeen maaliin luistellut Juha Toivonen oli tarkkana ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Seuraavan kerran Kollit ovat tulessa perjantaina Matinkylässä, jossa pelataan kauden ensimmäinen väliturnaus. Ensimmäisenä vastaan luistelee TPS, lauantaina puolustava Suomen mestari Pelicans ja sunnuntaina isäntäjoukkue Blues, jonka Kollit kaatoi kauden avausottelussaan lukemin 6-4.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11