ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Saarisen hattutemppu kaatoi Kollit

TPS-Kollit 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)

Miikka Saarisen hattutemppu ja Joonas Rundgrenin neljän pisteen (1+3) iltapäivä oli liikaa Kolleille Matinkylän väliturnauksen avausottelussa. Turkulaisten Toni Jalo säesti kahta muuta sankaria kolmella syötöllä ja maalivahti Jesse Kosonen merkkautti tililleen voiton 31:lla torjunnalla. Kollien maaleista vastasivat Antti Pehkonen ja J-P Purolinna. Maalissa pelannut Juuso Oinonen nappasi 27 torjuntaa ja yhden syöttöpisteen.

TPS kipusi kolmen pisteen voittonsa ansiosta Kollien kanssa tasapisteisiin A-nuorten SM-liigassa. Molemmilla joukkueilla on kahdeksan ottelun jälkeen kasassa 11 pistettä. Kollit säilytti paikan pudotuspeliviivan päällä paremmalla maalierollaan. Stadilaiset ovat siis sarjakaseja, turkulaiset yhdeksänsiä.

Matsin kaksi ensimmäistä periodia mentiin tasatahtia; molemmat erät päättyivät tasan 1-1, joten kolmanteen lähdettiin tilanteesta 2-2. Viimeisessä kolmanneksessa TPS rykäisi eron, jota Kollit ei enää pystynyt ottamaan kiinni.

- Me päästiin kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmanteen tasoitukseen ei enää riittänyt rutistusta. Tää oli ihan voitettavissa ollut kamppailu, mutta TPS oli ratkaisevasti tehokkaampi viimeistelyssä ja tulos on tässä. Katsotaan nyt minkälaisia muutoksia tehdään huomiselle. Jotain pientä säätöä on varmasti tiedossa.

Kollien kokoonpanosta olivat poissa mm. liigamiehet Aleksi Holmberg, Joni Haverinen, Eetu Pöysti ja loukkaantuneet Matias Nousiainen, Niko Piiparinen, Kimmo Ahonen sekä Max Wärn, joten pientä rosteriongelmaa on havaittavissa. Tietynlaisen johtajuuden puute näkyi Kollien otteissa vaikeina hetkinä.

TPS:n supertähdeksi noussut Miikka Saarinen paukutti kolme kaappia ja nosti kauden kokonaissaldonsa viiteen. Saarisen aisapari Joonas Rundgren iski maalin ja syötti kolme. Samalla mies tuplasi kauden pistemääränsä kahdeksaan.

Kollien Antti Pehkonen teki 1-1-tasoituksen avauserässä. "Ahma" on nyt saalistanut tehot 4+3=7. Tehopakki J-P Purolinna vastasi 2-2-tasoituksesta. Hänen tehonsa ovat kuluvalla kaudella 4+2=6.

Tilastot

Matinkylän väliturnaus jatkuu Kollien osalta huomenna lauantaina jo klo 12:30 alkavalla päiväpelillä puolustavaa Suomen mestaria Pelicansia vastaan.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11