ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pätkä ja Pöllönsilmä

Kollit-Pelicans 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Nuori Joni "Pätkä" Karjalainen ja Antti "Pöllönsilmä" Pehkonen iskivät kaksi maalia mieheen, kun Kollit palasi voittojen tielle kaatamalla Matinkylässä Pelicansin. Niko Toivonen toimi kaksikon apumiehenä kolmella syötöllä. Stadilaisten maalissa pelannut Juuso Oinonen otti 29 koppia. Lahtelaisista maalinteossa onnistuivat Teemu Rinkinen, Topi Ahola ja Henri Grönholm. Pelicansin maalivahti Timo Väisänen torjui 23 kiekkoa. Ottelun kaikki seitsemän maalia tehtiin erikoistilanteista; molemmat joukkueet maalasivat kolme kertaa ylivoimalla. Kollien Pehkonen onnistui kertaalleen myös alivoimalla.

Kollien vuoristorata jatkuu. Eilen tuli kuonoon TPS:ltä lukemin 5-2. Nyt oli vuorossa radan vauhdikkaampi osuus, sillä punapaidat voittivat puolustavan Suomen mestarin varsin oivallisen esityksen jälkeen ja nappasivat plakkariinsa erittäin tärkeät kolme pistettä.

- Sellaista tämä näyttää olevan, että aina mahalaskun jälkeen noustaan nopeasti ylös ja saadaan pelaamiseen ryhdikäs ilme. En muista montako kertaa tällä kaudella olemme ottaneet rypemisen jälkeen itseämme niskasta kiinni, mutta on hyvä että niin tapahtuu. Tänään pelasimme vahvasti joukkueena ja se tuo aina esille myös yksilöitä. Joni Karjalainen, Teemu Mustaniemi, Jarkko Vaitio ja Tony Ignatius nousivat esille henkilökohtaisella tasolla ja koko Niko Toivosen johtama ketju kokonaisuutena. Maalivahtimme Juuso Oinonen oli vastustajan byyräriä parempi ja antoi meille mahdollisuuden voittaa, mietti Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Myös liukas laituri Antti Pehkonen esiintyi kaukalossa äijämäisen tehokkaasti. Kolmen pisteen illan kruunasi miehen tulinen lyöntilaukaus vasemman b-pisteen kaarelta ensimmäisen erän lopussa. Takakulmaan painunut laukaus oli malliesimerkki maalintekijän taidoista.

- Kyllä mä vähän katselin että tuolta voisi osua. Saas nähdä kuinka tänään juhlitaan kun huomenna on taas matsi. Ehkä siinä vaan katsellaan tyttöystävän kanssa Maikkarin leffaa ja otetaan rauhallisesti, mietti Pehkonen.

Raahelaisen taika perustuu Jarkko Vaition saamien tietojen mukaan salaiseen uutteeseen, jota valmistetaan Pohjois-Pohjanmaalla.

- Se on sellaista linimenttiä, jota hierotaan ensisijaisesti reisiin. Haju on kauhea. Ensin mönjä jäädyttää kudoksen tunnottomaksi ja sitten alkaa raivoksa polttelu. Se pistää jalat liikkelle, ja välillä pöllönsimän myös, Vaitio kertoi.

Kollien avausmaalin lisäksi neljännen, voittobyyriksi jääneen, osuman tehtaillut Pehkonen nousi joukkueen sisäisen pistepörssin kakkoseksi teholukemin 6+4=10. Piikkipaikkaa pitää nimissään Pelicansia vastaan 0+3 naputtanut Niko Toivonen, jonka kuluvan kauden näytöt ovat 4+9=13.

Kaksi maalia teki myös B-ikäinen Joni Karjalainen, jonka tehot ovat kokonaisuudessaan 3+4=7. "Pätkä" vei Kollit 2-1-johtoon ottelun puolivälissä ylivoimalla. Karjalainen lämäsi Saku Salmelan syötöstä jäänuoliaisen Pelicansin verkkoon ajassa 31:28. Nuorukainen iski toistamiseen vain hieman reilut kaksi minuuttia myöhemmin ja vei pikkupedot jo 3-1-johtoon.

- Hyvä taistelu koko joukkueelta. Ei kai siinä sen kummempia tarinoita tarvita, kiteytti Karjalainen, joka valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

Kollien pommikonelaivueen kapteenina hääräsi rajuja taklauksia viljellyt B-ikäinen Jesse Koskinen. Hän antoi muutaman mojovan muistutuksen itselleen Leo Komaroville, joka ei jättänyt huomioimatta "häkkipään" otteita.

- Kyllä se jotain rumia siinä puhui pari kertaa. Tänään oli vähän käynnistymisvaikeuksia, mutta kahdessa viimeisessä erässä mä pääsin ihan mukavasti taklauspaikoille ja osuinkin ihan hyvin, kertasi Koskinen.

Tasainen kamppailu kääntyi Kolleille toisessa erässä Karjalaisen nopeiden osumien jälkeen. Pelicans hyökkäsi viimeisessä erässä erittäin ahnaasti, mutta Juuso Oinosen torjunnat ja uhrautuva joukkuepelaaminen takasivat lopulta pisteet Helsinkiin. Näyttävimmät itsensä likoon laittamiset esitteli sentteri Tony Ignatius, joka heittäytyi lihaa säästelemättä viimeisen viiden minuutin aikana kiekon eteen kahdesti.

Oman ikävän värinsä otteluun toi päätuomarikaksikko Marko Ojala/Janne Tuominen, joka epäonnistui enemmän kuin täydellisesti. Järjettömiä puhalluksia puolin ja toisin tehneet "oppipojat" olivat kaukalossa selvästi vain tuomaritarkkailijoita varten. Molemmat pojankoltiaiset vislailivat varmistaakseen oman ottelunäkyvyytensä ja varmistellakseen keskinkenrtaisia arvosanoja johtajien papereissa. Lopulliset arvosanat eivät voi olla kuitenkaan olla edes välttäviä, niin sysisurkeata oli raitapaitojen epävarma tohelointi.

On täysin järjenvastaista laittaa harkkarin apulaisia puhaltamaan yhtä Euroopan arvostetuimmista junioriliigoista. Kaukalossa pääosaa esittävät pelaajat täyttävät nuoresta iästään huolimatta lähes ammattiurheilijan kriteerit, osa tienaa jääkiekolla jo ihan oikeaa rahaakin. Millä oikeudella Suomen jääkiekkoliitto sylkee sarjan päälle ja laittaa laatikoon tuomareita, jotka eivät ole millään mittareilla verrattavissa pelaajien tasoon?

Kollit jatkaa Matinkylän-turnaustaan huomenna sunnuntaina kotijoukkue Bluesia vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kamppailu päättyi liigan avauskierroksella Kollien 3-6-vierasvoittoon. Ottelu alkaa klo 17:00.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11