ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kuolema saappaat jalassa

Blues-Kollit 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

Kollit kaatui Espoossa saappaat jalassa. Stadilaisten kohtaloksi koitui toisen erän alun uinahdus, jonka aikana Blues meni puolessa minuutissa 2-0-johtoon. Espoolaiset pitivät kiinni johdostaan loppuun saakka ja veivät kaikki kolme tarjolla ollutta pistettä. Sinisille osuivat Anssi Virkki, Matti Järvinen ja Valtteri Ahtamo. Mika Korhonen torjui voittoon tarvitut 26 kertaa. Kollien byyreistä vastasivat Jarkko Vaitio ja Teemu Mustaniemi. Maalissa Juuso Oinonen hikoili 33 kopin verran. Kollien Matinkylän-viikonloppu tuotti yhden voiton ja kaksi tappiota. Näin stadilaiset luiskahtivat sarjataulukossa sijalle 9.

Kotijoukkueen Anssi Virkki latasi jämäkän rannelaukauksen b-pisteen kaarelta etuyläkulmaan kun peli oli vanhentunut tasan 21 minuuttia. Vain 30 sekuntia myöhemmin Matti Järvinen iski ylivoimalla samasta paikasta identtisen laukauksen ja vei omansa kahden maalin johtoon. Tästä sillasta Kollit ei enää päässyt jaloilleen vaikka käyttöön otettiin kaikki mahdolliset keinot.

Ottelun puoliväliin saakka tilanteita hallinnut Blues alkoi pikkuhiljaa hiipua Kollien käsittelyssä, kun Petteri Suomi ensin nostatti vieraiden fiiliksiä otettuaan pienimuotoisen nyrkkitappelun maalintekijä Virkin kanssa espoolaisten maalin takana.

Seuraavassa vaihdossa Jarkko Vaitio aloitti fysiikkatalkoot annettuaan kotijoukkueen karjuille kolme kovaa näytettä kropan käyttämisen taiteesta. Muutkin pikkupedot vastasivat huutoon ja takaa-ajoon saatiin lisämausteeksi tilppa raivoa.

Kenellekään ei ollut yllätys, että eläimen lailla taistellut Vaitio oli juuri se peluri, joka iski taululle Kollien ensimmäisen maalin kolmannen erän kuudennella minuutilla. Amir Palmén vapautti Vaition mainiolla lättysyötöllä b-pisteiden väliin, josta "Jakke" nousi maalin eteen ja iski kiekon taitavasti maaliin. Osuma oli Vaitiolle kauden toinen.

Kollien hyvä syke katkesi hetkeksi vain minuuttia myöhemmin. Bluesin Valtteri Ahtamo karkasi vapaaseen maalintekopaikkaan ja iski kahdesta metristä kiekon Juuso Oinosen taakse.

Teemu Mustaniemi avasi kauden maalitilinsä vajaat neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Saku Salmela ampui kiekon siniseltä maalia kohti ja kiekko pomppi verkkoon maskissa seisseen Mustaniemen varusteista.

Kollit tappeli jatkoajasta kynsin ja hampain, lopussa ilman maalivahtiakin, mutta viimeinen ripaus jäi puuttumaan. Blues vei ansaitut pisteet ja tasoitti joukkueiden väliset otteluvoitot 1-1:een.

Matsin avauserän hahmo oli Kollien byyräri Juuso Oinonen, joka piti stadilaisia mukana pelissä huikeilla pelastuksillaan. Blues oli väkevä ja vaarallinen erityisesti ylivoimien aikana. Oinonen joutui avauserässä töihin peräti 14 kertaa kun vastustajan maalia vartioinut Mika Korhonen torjui kuusi kiekkoa.

- Blues oli ottelun alkupuoliskolla hieman energisempi kuin me ja he ansaitsivat voittonsa. Pelin loppuosa oli sitten meidän heiniä, mutta puristus ei riittänyt aivan loppuun saakka. Se puolen minuutin nukahdus toisen erän alussa maksoi meille tänään pisteitä. Taistelusta tämä ei jäänyt kiinni. Uskon että tämän illan ilme tuo meille vielä monta ilon aihetta, analysoi Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

Positiivista kamppailussa oli myös tuomarityöskentely. Raitapaidat puhalsivat puhtain paperein läpi ottelun eikä ylireagointeja tai turhanpäiväistä elvistelyä näkynyt nimeksikään.

- Meillä oli useita onnistujia. Juuso Oinonen oli hyvä maalissa ja hyökkääjistä haluaisin nostaa esille herrat Vaito, Ignatius ja Suomi, jotka tekivät omia hommiaan hyvin. Niko Toivosen (laidoilla Joni Karjalainen ja Antti Pehkonen) johtama ketju oli taas mainio, jatkoi Tanska, jonka suojatit jatkavat matsejaan perjantaina.

Silloin pyörähtää käyntiin Kollien oma väliturnaus. Isäntien ensimmäisenä vastustajana perjantaina on juuri Blues, josta on haussa iso revanssi. Lauantain kamppailussa Kollit ottavat ensimmäistä kertaa mittaa Jokereista ja sunnuntaina vastaan asettuu Tappara.

Rutistus on kova, sillä Kollit pelaa Matinkylän turnaus mukaan lukien 10 päivän sisään peräti kuusi ottelua.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11