ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Blues vei Panda Cup -avauksen

Kollit-Blues 2-3 (0-3, 2-0, 0-0)

Kollit tippui Bluesin kyydistä toisen kerran viikon sisään. Viime sunnuntaina Espoo voitti kotihallissaan 3-2. Panda Cupin avauksessa päädyttiin identtisiin lukemiin. Blues iski voittoon tarvitsemansa osumat ensimmäisen vartin aikana, kun ottelun ykköstähdet Roope Ranta (2+1) ja Tomi Sallinen (1+2) nautiskelivat unisten Kollien kustannuksella. Stadilaisten maaleista vastasivat Antti "Ahma" Pehkonen ja Tomi Rouhiainen. Maalivahtien kamppailun vei 38 torjuntaa napannut Bluesin Mika Korhonen. Kollien maalissa ensimmäisen erän pelannut Juuso Oinonen torjui 13 kiekkoa ja loput kaksi erää ilman takaiskuja taistellut Tero Tupamäki 18.

Kollien kotiinpaluu kahdeksan ottelun mittaiselta vieraskiertueelta alkoi synkästi Bluesin nakutettua vartissa voittoon riittäneet kolme maalia.

Roope Ranta aloitti espoolaisten bileet 46 sekunnin kohdalla ja Tomi Sallinen tuplasi vierasjohdon 12 minuuttia myöhemmin. Voittomaaliksi jäänyt Rannan toinen kaappi pysäytti kellot aikaan 14:47.

- Tämä on maalintekolaji ja Blues onnistui omassa viimeistelyssään meitä paremmin. Me nukuttiin avauserä, mutta toiseen tultiin lujaa ja päästiin hienosti peliin mukaan. Matsi oli kaikin puolin tasainen. Tästä pelistä pitää nyt vaan kaivaa ulos positiiviset asiat ja jatkaa huomenna Jokereita vastaan hyvällä fiiliksellä. Ilme oli jälleen sen verran raikas, että voittoja alkaa tulla ihan varmasti, mietti Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska.

Synkästä avauserästä ei ollut enää toisessa kolmanneksessa tietoakaan. Stadilaiset vyöryttivät hyökkäyksiä Bluesin päätyyn hyvällä tatsilla, josta kertovat parhaiten torjunnat; Blues 17, Kollit 8.

Kolli-maaliin toisessa erässä luistellut Tero Tupamäki piti verkkonsa puhtaana ja antoi punapaidoille mahdollisuuden nousta mukaan pistetaisteluun.

Vain yhden ottelun kuluvalla kaudella aloittaneen Tupamäen hienot pelastukset kertovat ennen kaikkea nuoren miehen hyvästä pääkopasta. Tulokkaan peliminuutit ovat olleet kortilla, mutta näytöt Bluesia vastaan olivat sen verran mainiot, että lisää kumia saattaa olla tulossa "Tupista" kohti kiihtyvällä tahdilla.

- Ihan kivahan sinne maaliin on aina mennä. En mä nyt sanois että tää oli mitenkään erikoisen paha paikka vaikka tulinkin kehiin kesken kaiken. Sääli ettei meillä riittäny tänään kiri ihan voittoon saakka, kertoi 18 lätkää torjunut Tupamäki.

Kollien avausmaalin teki ahmaakin vaarallisempi raahelaishyökkääjä Antti Pehkonen, joka jallitti koko Blues-puolustuksen ja hautasi kiekon Korhosen taakse vanhanaikaisella.

- Kyllähän tää vi***aa, kun tuntuu siltä että me ei pystytä pelaamaan koko 60 minuuttia tasaisen hyvin. Tänään me vedettiin hemmetin hyvä kakkoserä, mutta se alun tötöily oli liikaa, tuumaili Pehkonen, joka johtaa Kollien sisäistä maalintekotilastoa seitsemällä byyrillä.

Väkivahvasti vieraitaan toisessa erässä pyörittänyt kotijoukkue pääsi maalin päähän Tomi Rouhiaisen rebound-kavennuksella vain 48 sekuntia ennen toista erätaukoa. Kolmannessa periodissa Kollit taisteli ja röyhi tasoituksen eteen eläimen raivolla, mutta kahdesta ylivoimasta huolimatta maalit jäivät säästöön huomista Jokerit-kamppailua varten.

Vikkelällä jalalla liikkunut Roopertti Martikainen veti omat johtopäätöksensä alun heikosta puuhastelusta.

- Näihin matseihin pitää valmistautua paremmin niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Me ei oltu ihan valmiita avauserässä ja nyt se maksoi meille kalliin hinnan.

Kollien vieraaksi luistelee huomenna lauantaina paikallisvastustaja Jokerit, joka voitti Timo Rinteen jatkoaikamaalilla perjantai-illan matsissa Kärpät.

Ottelu alkaa LG Gardenissa klo 16:00.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11