ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Ahma on eläin

Kollit-Jokerit 4-3 ja. (0-0, 2-1, 1-2, 1-0)

Antti "Ahma" Pehkosesta on kehittymässä uusi Kolli-kuningas. Jokereita vastaan mies iski tehot 2+1, mukaan lukien voitto-osuman jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Pehkonen on takonut 12:ssa ottelussa pisteet 9+5=14. Tuolla maalimäärällä pääsee koko ASM-liigan osumatilaston kakkoseksi. Kolleista osuivat myös puolustaja Juuso Martikainen ja kauden avauskaappinsa tekaissut Max Wärn. Stadilaisten kakkossankari löytyi tolppien välistä; Tero Tupamäki jatkoi tarkkaa työtään 33 torjunnalla. "Tupis" merkkautti myös kauden ensimmäisen syöttöpisteensä jatkoaikamaaliin. Jokeri-maalit menivät Jere Ölanderille, Jiri Veistolalle ja Julius Juslinille. Maalivahti Niko Hovinen koppasi 22 lätkää.

Kollit nousi kahden peräkkäisen Blues-tappion jälkeen voittajaksi mahdollisimman makealla tavalla, kun paikallisvastustaja Jokerit kaatui LG Gardenissa jatkoajalla kauden ensimmäisessä stadin kuninkuustaistossa.

Kollien ja koko ottelun ykköstähti oli Antti Pehkonen (kuvassa), joka vei Kollit ensin 1-0-johtoon Niko Toivosen nappisyötöstä ajassa 31:07. Pehkonen löi kippari-Toivosen maalille heittämän poikittaiskiekon one-timerilla lähietäisyydeltä verkkoon.

Toisen kerran "Ahma" osui ajassa 60:56. Oikeasta laidasta lähetetty napakka rannelaukaus yllätti Jokeri-byyräri Niko Hovisen etukulmasta.

Viime kaudella Suomi-sarjaa Raahen Kiekossa pelannut Pehkonen teki yhteensä kuusi maalia 29 matsissa. ASM-liigassa tahti on ollut tappavaa; yhdeksän kaappia 12 pelissä. Lauantaina miehestä tuli HIFK-historian ensimmäinen raahelainen, joka on upottanut Jokerit jatkoajalla.

- Nyt on mukava pelata kun saa paljon vastuuta ja itseluottamus kasvaa koko ajan. Kiekotkin tuntuvat löytävän oikeaan osoitteeseen, sanoi pöllönsilmää Hot Power -linimentillä kuumentava Pehkonen.

- Se on mulle vain harmiton harrastus. Kyllä lätkä on tällä hetkellä paljon tärkeämpää, vakuutteli pohjalainen.

Stadilaisten toinen sankari löytyi tolppien välistä. Jyväskyläläinen Tero Tupamäki aloitti mainiot otteensa eilen Bluesia vastaan pidettyään Kollien maalin puhtaana kahdessa viimeisessä erässä. "Tupis" jatkoi täydellisiä otteitaan myös Jokereita vastaan aina toisen erän viimeisille sekunneille asti. Jere Ölander pääsi iskemään vieraiden 2-1-kavennuksen siniviivalta ajassa 39:57.

Tupamäen nolla piti yhtä soittoa hienot 79 minuuttia, 57 sekuntia.

- Tänään oli paljon vaikeampi matsi kuin eilen. Me jouduttiin pelaamaan paljon alivoimaa ja kaveri sai yyveellä hyviä paikkoja. Niiden tasoitus oli todellinen voimamaali. Se läpiajoon päässyt veijari (Jiri Veistola) meni ensin itse verkkoon ja kiekko seurasi perässä. Hiton hieno voitto ja huomenna jatketaan tästä Tapparaa vastaan, kertasi Tupamäki.

Kollien 2-0-johtomaalin teki ylivoimalla puolustaja Juuso Martikainen, jonka kokonaispistemäärä nousi lukemiin 3+4=7.

Jokerit kiipesi kahden maalin takaa-ajosta 2-3-johtoon kolmannen erän puolivälissä Veistolan ja Julius Juslinin maaleilla.

Max Wärn pelasti kotijoukkueen jatkoajalle erikoismaalilla viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Jokereille oli tulossa jäähy ja joukkue lopetti pelaamisen odotettuaan tuomarin viheltävän pelin poikki. Pilliin ei kuitenkaan puhallettu ja Wärn käytti epätietoisen hetken hyväkseen ampumalla lätkän tyhjään maaliin.

- Kaikki odotteli tuomarin puhallusta, mutta mä olin taas niin yössä etten tajunnut lopettaa pelaamista. Sinne mä sen laitoin tyhjiin kun Hovinen odotteli polvillaan pelikatkoa. Oli aika rumaa juhlia tollasta maalia, mutta kyllä mä sen verran vahingoniloinen olen, etten malttanu olla tuulettamatta.

Kollien ykkösvalmentaja Joonas Tanska summasi ottelun näin:

- Tasainen matsi, jossa me oltiin pikkasen energisempiä. Onnistujat olivat aika pitkälle samat kuin eilen. Tupamäki oli hyvä maalissa ja Pehkonen maalinteossa. Myös Roopertti Martikainen oli pelipäällä.

Omistaja Tom Nybondas oli otettu puolustaja Harri Niemisen pelaamisesta.

- Hyvää viivapelaamista ylivoimalla ja muutenkin kelpo esitys.

Kollit lopettaa Panda Cupin huomenna liigajubo Tapparaa vastaan LG Gardenissa klo 14:00.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11