ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Oinonen edellä voittoputkeen

Ilves-Kollit 3-4 (0-1, 3-1, 0-2)

Kollit voitti Tampereella jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa ja nousi sarjataulukossa kuudenneksi. Joukkueen ylivoimaisesti kovin kolli löytyi maalin suulta; Panda Cupissa vain yhden erän pelannut Juuso Oinonen seisoi Hakametsässä päällään ja torjui huimat 40 laukausta yli 93 % varmuudella. Stadilaisten tehokkain oli Miika Lehto pisteillä 1+2. Voitto-osuman ja samalla uransa ensimmäisen ASM-liiga-byyrin teki ylivoimalla puolustaja Jarmo Mikonsaari. Muut Kolli-maalit merkittiin Tomi Rouhiaiselle ja Joni Karjalaiselle. Ilveksen maalissa pelasi ex-Kolli Kalle Helminen, joka koppasi 22 kiekkoa. Ipan osumista vastasivat Henri Sandvik (1+1), Jarkko Leppänen ja Juuso Antonen.

Kollit oli kolmatta erää lukuun ottamatta täysin Ilveksen jyrän alla Hakametsässä. Maalivahtien torjunnat 40-22 kertovat pelin luonteesta olennaisen.

- Me oltiin tänään todella pahasti alakynnessä kaksi ensimmäistä erää. Ensimmäistä 40:ää minuuttia voisi kutsua jopa kaaokseksi. Ilveksellä oli jo ekan kolmen minuutin aikana puolenkymmentä tekopaikkaa, mutta Juuso piti meidät pelissä mukana. Aivan uskomattoman hyvä matsi Oinoselta, kehui Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Oinonen nollasi Ilveksen avauserässä 17 torjunnalla. Toisessa erässä joensuulainen ehti lätkän eteen 16 kertaa ja kaivoi kiekon maalistaan kolme kertaa.

- Kakkoserässä Ilves meni ohi oikealta ja vasemmalta. Ne voittivat meidät kamppailuissa ja luistelussa. Paikkoja oli jopa tuplamäärään osumia eikä niistä olisi voinut syyttää Oinosta millään tavalla. Onneksi saimme kerättyä luumme kolmanteen erään. Siinä oli jo pelaamisen meininkiä. Huomiseen on parannettava pelillisesti todella paljon, kertoi Tanska.

Kollien avausosuman teki ajassa 08:15 Miika Lehto, joka ei Panda Cupissa nähnyt minuuttiakaan jäätä. Lehdon comeback pelaavaan kokoonpanoon oli komea: mies nakutti kolme pistettä ja nosti kauden kokonaissaldonsa lukemiin 2+3=5.

- Lehto oli todella hyvä. Pakeista onnistui parhaiten Saku Salmela, joka oli erityisen vahvalla pelipäällä hyökkäyssuuntaan, Tanska kehui.

Ottelun käännekohta nähtiin vain sekuntia ennen toista erätaukoa, kun stadilaisten liigamies Tomi Rouhiainen pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-3. Pahasti pyörryksissä ollut kollilauma sai Rouhiaisen kauden viidennestä osumasta uutta kiimaa ja kolmannen erän takaa-ajoon tuli aimo annos ponnekkuutta.

Tasoitus nähtiin tasaisen päätöserän seitsemännellä minuutilla, kun 16-vuotias Joni Karjalainen hinasi vieraat 3-3:een. Maali oli "Pätkälle" kauden viides.

Ajassa 47:31 syntyneen ylivoima-voittomaalin iski Kiekko-Vantaasta kesällä siirtynyt puolustaja Jarmo Mikonsaari, jolle byyri oli kauden ja uran ensimmäinen Kollien paidassa.

Ilves yritti tasoitusta ilman maalivahtia lähes kaksi minuuttia, mutta tuuri ja Oinonen pitivät Kollien byyrin koskemattomana. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa loppuminuuteilla, mutta tyhjä maali ei kelvannut sen enempää Ilvekselle kuin stadilaisillekaan.

Kollien seuraava matsi on lauantaina LG Gardenissa alkaen 16:00. Vastaan luistelee KalPa, jonka punapaidat kellistivät Niiralan montussa viisi viikkoa sitten numeroin 1-4.

Hyviä paikkoja on vielä saatavilla.

Höpinää tötteröön.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11