ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit sai Lukosta

Lukko-Kollit 6-2 (1-0, 2-0, 3-2)

Kettupaidat menivät vajaassa 50 minuutissa kotonaan 5-0-johtoon ja veivät stadilaisilta helpohkot kolme pistettä. Lukosta löytyi viisi eri maalintekijää: Jyri Vähänikkilä 2 ja Juhani Jasu, Eero Elo, Aki Kangasmäki sekä Heikki Koponen. Kotijoukkueen paras pistemies oli 0+3 tehnyt Matias Kiviharju. Kollien ainoa onnistuja oli sähäkkä Antti "Ahma" Pehkonen, joka iski joukkueensa molemmat kaapit. Pehkonen nosti kauden byyrimääränsä 12:een, jolla heltiää toinen sija koko ASM:n maalitilastossa. Puolustaja J-P Purolinna sai tililleen syötöt molempiin maaleihin. Veskareiden taiston vei selvästi Lukon Atte Engren 38 torjunnalla. Kollien molemmat häkkärit (Tero Tupämäki ja Juuso Oinonen) pääsivät kokeilemaan taitojaan, heidän yhteistorjuntamääränsä oli 31.

Raumalla vain yksi ainoa Kolli ylsi omalle tasolleen. Ahne maaliseppo Antti Pehkonen teki sitä, mitä häneltä odotettiin. Muu joukkue pelasi vaisusti, arasti ja ilman itseluottamuksen häivääkään.

- Meidän on parannettava jokaisella osa-alueella. Pelamiseen on saatava rohkeutta ja kärkijätkien on ryhdyttävä ottamaan vastaan sitä vastuuta mitä heille tarjotaan. Tällä hetkellä he ovat kaukana parhaastaan, latasi Kollien ykkösluotsi Joonas Tanska.

- "Ahma" Pehkonen oli terävä, hänellä on hyvä ote pelaamiseen. Pitkään loukkaantuneena olleen Matias Nousiaisen comeback pelihommiin oli myös varsin mallikas. Muuten tästä ryhmästä on paha nostaa esiin yhtään yksilöä.

Kolleille tarjottiin avauserässä peräti neljä mahdollisuutta ylivoimalla. Niistä yksikään ei tuottanut tulosta. Vastaavasti Lukon Juhani Jasu iski raumalaiset 1-0-johtoon siitä yhdestä ainoasta ylivoimasta, jonka kettupaidat saivat.

Kakkoserässä Jyri Vähänikkilä ja Eero Elo pistivät kiekon pussiin 50 sekunnin välein ja Kollien maalissa aloittanut Tero Tupamäki vaihdettiin Juuso Oinoseen. Joensuulainen tukki maalin toisessa erässä, mutta joutui antautumaan heti kolmannen erän toisella minuutilla. Peli oli 4-0 ja homma taputeltu.

Kollien synkkä länsirannikon-retki sai jatkoa ajassa 48:17 kun Lukko-hyökkääjä karkasi alivoimalla läpiajoon. Kollien puolustus joutui rikkomaan rankkarin arvoisesti ja Heikki Koponen latasi taululle ilkeät 5-0.

Antti Pehkonen nakutti ylivoimalla kaksi merkityksetöntä kaunistelumaalia. Ensimmäisen ajassa 49:12 ja toisen nelisen minuuttia ennen loppusummeria. Kotijoukkueen Jyri Vähänikkilä teki loppulukemat tyhjiin.

Hieman tarkemmalla viimeistelyllä Kolleilla olisi ollut mahdollisuudet vaikka mihin. Stadilaiset voittivat laukaustilaston selvästi 69-49. Myös varsinaiset maalipaikat menivät niukasti Kollien piikkiin, mutta kun lätkää ei saada verkkoon, lopputuloksesta tulee väistämättä kehno.

- Me voitettiin laukaukset selvästi, mutta perstuntumalta voisi sanoa, että lähes puolet skodeista meni ohi. Siitäkin huolimatta on todettava että tällä hetkellä hyökkäyspelaaminen on puolustamiseen verrattuna selvästi paremmalla tolalla. Taistelut jatkuvat viikonloppuna Lahdessa ja Jyväskylässä. Ne ovat kovia mittareita, joihin on valmistauduttava huolellisesti, lopetti coach Tanska.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11