ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pehkonen riehui Lahdessa

Pelicans-Kollit 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)

Kollit voitti Pelicansin toistamiseen kuluvalla kaudella. Ensimmäisen ottelun pikkupedot veivät Matinkylässä numeroin 3-4. Nyt oli vuorossa astetta väkevämpi helsinkiläisesitys. Kollien ykköspyssyksi noussut luodinnopea Antti Pehkonen leikitteli lahtelaisten kanssa Isku Areenalla tehoin 2+3. Aloitusekspertti Niko Toivonen löi tiskiin 0+3 ja B-ikäinen Joni Karjalainen 1+2. Maajengipakki J-P Purolinnan tili kasvoi 1+1:llä ja kylpyammevastaava Harri "Haba" Nieminen osui kertaalleen. Kollien maalissa hikoillut Juuso Oinonen torjui 32 kertaa. Pelicansin maalit: Teemu Rinkinen ja Peter Sandell. Kotijoukkueen häkkäri Joonas Kuusela napsi 24 stadilaislaukausta.

Kollien Antti Pehkonen on tällä hetkellä niin kovassa kunnossa, että näyttöpaikka U20-maajoukkueessa ei voi olla kaukana. Viiden pisteen työrupeaman jälkeenkin mies oli varsin vaatimattomalla päällä. Edes maajoukkuepaikalla härnääminen ei aiheuttanut ylpeyden merkkejä.

- Eipä tätä sen kummemmin juhlita. Mä meen kauppaan ostamaan hyvvää ruokaa ja sitten illalla on tyttöystävän kanssa kokkaukset. Maajoukkuekutsu tullee jos on tullakseen, kertoi K-kaupan lihatiskillä töitä paiskiva raahelainen.

- Tännään oli kiva pelata. Se mun vika oli kyllä vähän sellanen Lesta-maali.

Pehkonen on tehnyt kahdessa viime ottelussa yhteistehot 4+3=7. Mies on ollut siis mukana jokaisessa Kollien maalissa. Raumalla veijari teki joukkueensa molemmat osumat. Lahden-reissun jälkeen "Ahma" nousi koko ASM-liigan maalintekijätilaston kärkeen 14:llä kaapilla. Pistepörssissä hän kiipesi jo toiseksi yhteispistein 14+10=24.

Kollit painoi Lahdessa hommia niska kyyryssä ja kädet savessa. Asenne oli kohdillaan ja tulos oli sen mukainen. Pelicans sortui stadilaisten antamassa paineessa luvattoman moniin henkilökohtaisiin virheisiin. Kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kiekkoa pois omalta alueeltaan jopa ylivoimien aikana.

Stadilaisten kiihkeä karvauspeli oli Pelicansille myrkkyä heti aloitukiekosta lähtien. Kollit pyöritti peliä tahtonsa mukaan matsin ensimmäiset 15 minuuttia, mutta valotaululle pääsi ensimmäisenä Pelicans kun Teemu Rinkinen iski kiekon ylivoiman loputtua Oinosen jalkojen välistä maaliin.

JuPe Purolinna päästi kuitenkin helsinkiläiset erätauolle tasatilanteessa ammuttuaan lätkän ylänurkkaan vain 38 sekuntia ennen summeria. Maali oli Purolinnalle kauden viides.

Myös toisessa erässä maaleja vaihdettiin päittäin.

Kollien johtobyyri oli aivan valtavan ihana osoitus tahdosta, rohkeudesta ja taidosta. Kyseessä oli perinteinen kanukkimaali. Pehkonen voitti irtokiekkoluistelukilpailun oikeaan laitaan, otti vastaan rajun taklauksen ja antoi nappisyötön maalin eteen, josta Nimeinen runttasi kiekon ja itsensä verkon perukoille.

- Kaikki peliin, perkele. Ensin maaliin meni kiekko ja sitten mies, tuumi numerolla 4 pelaava Nieminen, jolle osuma oli virallisten tilastojen mukaan kauden ensimmäinen.

Pelicans tasoitti ottelun vielä kertaalleen puoli minuuttia ennen erätaukoa. Maali syntyi Räpsä Haapaniemen "punaisilla sekunneilla" eli heti Kollien jäähyn loppumisen jälkeen. Peter Sandell löi maalin edestä paluukiekon maaliin ja antoi omilleen vielä yhden mahdollisuuden pistepottiin. Kollit vei kuitenkin viimeisen erän puhtaasti 0-3. Erän hahmot olivat Pehkonen ja kaikkiin maaleihin syöttöpisteen ottanut Niko Toivonen.

Ahma Pehkonen naputti 2-3- ja 2-5-maalit. 2-4-osumasta vastasi Joni Karjalainen.

Johtomaalin Pehkonen teki Toivosen maalille nousun jälkeisestä paluukiekosta. Illan viimeinen kaappi syntyi vain neljä sekuntia ennen loppusummeria kun Toivonen löysi tarkalla syötöllään takakulmalla päivystäneen Pehkosen. Toivosella on tällä kaudella plakkarissaan 18 syöttöpistettä, joka oikeuttaa ASM-liigan kolmannelle sijalle syöttöpörssissä

"Pätkä" Karjalainen sai iskeä 2-4-maalin tyhjiin Toivosen voitettua hyökkäyspään aloituksen 100-0. Pehkonen ampui viivasta ja Karjalainen nautiskeli kiekon reboundista tyhjiin ajassa 56:34. Byyri oli Pätkän kuudes.

Kollien valmentaja Joonas Tanska oli syystäkin tyytyväinen omiinsa.

- Voitto on aina voitto. Me oltiin heti alussa hyvin hereillä. Karvaus toimi ja päästiin pelaamaan pitkiä pätkiä vastustajan päädyssä. Viimeisessä erässä oltiin myös ryhdikkäitä, pelattiin fiksusti. Toisen erän lopussa oli ehkä pientä hiipumista, mutta kaiken kaikkiaan voitto oli ansaittu. Toivosen ketju pelasi huikean matsin ja pakisto paransi paljon torstaisesta Rauman-reissusta. Huomenna on sitten vika rypistys ennen taukoa.

Kollien viimeinen matsi ennen maajoukkuetaukoa pelataan sunnuntaina Jyväskylässä. Kyseessä on Kollien kolmas vieraspeli neljän päivän sisään. JYP voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Helsingissä lukemin 3-7.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11