ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Oinonen nollasi sarjakärjen

JYP-Kollit 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

Kollien viikonloppu oli täydellinen. Lauantaina Pelicans kaatui Lahdessa ja sunnuntaina oli sarjakärki JYP:n vuoro nöyrtyä stadilaisten käsittelyssä. Hippoksen kuningas oli Kolli-veskari Juuso Oinonen, joka torjui uransa toisen nollapelin. Siihen vaadittiin tällä kertaa 29 torjuntaa. Kollien (ja Oinosen) edellisestä nollasta ehti kulua lähes puolitoista kautta. Viimeksi joensuulainen veti rillit 26.2.2006 Tampereella Tapparaa vastaan. Petopaitojen tehokkain oli, ylläri ylläri, "Ahma" Pehkonen, joka touhusi maalin ja syötön. B-ikäinen puolustaja Saku Salmela iski uransa ensimmäisen byyrin ASM-liigassa. Myös molemmat Martikaiset, Roope ja Juuso, osuivat kertaalleen. JYP:n maalissa pelannut Jarno Laitinen napsi 29 kiekkoa. Voitolla Kollit nousi taulukossa kuudenneksi.

Voitto Jyväskylästä on aina kova setti. Kun siihen pistetään päälle vielä nollapeli ja se, että JYP on sarjaykkönen, saavutus nousee vielä pykälällä. Kollit sai Jyväskylästä kolmen pisteen lisäksi maittavan revanssin, sillä JYP vei Kolleja LG Gardenissa kauden toisessa matsissa 3-7.

- Erittäin hyvää pelaamista kaiken kaikkiaan, ja nimenomaan erityisen hyvää vieraspelaamista. Tänään me oltiin aktiivisia ja uskallettiin pelata. Oinonen oli betonia, kehaisi Kollien coach Joonas Tanska.

Oinosen kauden ensimmäinen nollapeli koostui 29 torjunnasta. Niiden joukossa oli muutama läpiajo ja vapaa maalintekopaikka aivan byyrin edestä. Lisäksi Juuso oli täydellinen kaikkien pikkukakkosten aikana, joita Kolleille kertyi yhdeksän.

- Tottakai tää tuntuu hyvältä kun edellisestä nollasta on jo aikaa. Muutaman pahan kudin ne sai, mutta muuten pitää kyllä nostaa hattua puolustukselle. JYP ei oikeestaan päässy montaakaan kertaa hääräämään maalin eteen ja vedot tuli suht kaukaa. Iso kiitos pakeille, kiitteli ottelun ykköstähdeksi valittu joensuulainen.

Uhrautuvaisen puolustuspelaamisen lisäksi Kollit teki myös maaleja.

Vieraiden bailut aloitti tuttu mies pohjoisesta, lestojen kanssa kiekko-oppejaan hankkinut Antti Pehkonen, joka hakkasi "Pätkä" Karjalaisen rohkean nousun päätteeksi paluukiekon sisään. Lihamestari Pehkonen on tehnyt neljän päivän sisään kolmessa vierasottelussa yhteisbointsit 5+4=9. Koko kauden saldo näyttää nyt lukemia 15+11=26. Mies johtaa ASM-liigan maalintekijätilastoa.

Toisessa erässä Kollit iski kolme kaappia vajaassa viidessä minuutissa ja matsi oli pelattu. Roopertti Martikainen tuplasi helsinkiläisjohdon ajassa 28:43 katkaistuaan JYP-puolustajan avauksen aivan vastustajan maalien edessä. Ilmaislahjan saanut Roope kiitti ja iski lätkän metristä yläkulmaan.

- Olis se sen pakin syöttö voinu olla vähän parempikin. Nyt se tuli vähän jalkoihin, naureskeli Martikainen, jolle osuma oli kauden toinen.

Kollien kolmannen ampui taitavasti pelannut puolustaja Saku Salmela vain kaksi minuuttia myöhemmin. Erinomaisesti luisteleva Salmela näytti Hippokselle maailmanluokan rytminvaihdoksen ja nousi keskialueelta oikeasta laidasta maalin eteen iskupaikalle.

- Vahinkoja sattuu, sanoi latvialaistaustainen Salmela.

Kollien viimeisen teki Juuso "Koppa" Martikainen ylivoimalla ajassa 33:19. Martikaisen viivaveto imeytyi maaliin Laitisen jalkojen välistä. Itähelsinkiläisen saldo kuluvalla kaudella on 4+5=9.

Kolmannessa erässä Kollit keskittyi johdon suojelemiseen ja Oinosen nollapeliin sellaisella sydämellä, jota näkee harvoin. Etenkin alivoimilla pelaaminen oli erittäin uhrautuvaa ja nöyrää. JYP pidettiin kaukana maalintekosektorista ja lätkää lyötiin kiltisti keskialueelle.

- Me puolustettiin joukkueena paremmin kuin kertaakaan alkukaudella. Jätkät oli valmiimpia ja kärsivällisempiä kuin vastustajat. JYP ei päässyt tänään ihan parhaimmilleen, mutta meillä oli siinä asiassa iso osuus. Hyvä revanssi kotinöyryytyksen jälkeen. Oinosen lisäksi haluaisin nostaa Pehkosen ja rohkeasti pelanneen Karjalaisen sekä nelosketjumme kokonaisuudessaan (Rantanen, Ignatius, R. Martikainen). Toki koko joukkue oli vahva, yhtään lässähdystä ei tänään nähty, kiitteli Kolli-käskijä Tanska.

Kollit palaa tositoimiin maaottelutauon jälkeen 13.11. LG Gardenissa kun vastaan tulee SaiPa.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11