ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Historiallinen ilta LG Gardenissa

Kollit-SaiPa 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)

Kollit kaatoi köykäisen SaiPan helpohkosti LG Gardenissa. Juuso Oinonen pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä 17 torjunnalla. Pistemiehistä kunnostautuivat Antti Pehkonen, Joonas Rantanen ja Niko Toivonen, jotka nakuttivat 1+1 mieheen. "Pätkä" Karjalainen merkkautti kaksi syöttöä. Tony Ignatius, Miika Lehto ja Tomi Rouhiainen tekivät kukin yhden osuman. SaiPan maalivahtikaksikko Vesa Reijonen/Jani Sihvonen torjui yhteensä 27 Kolli-skodea. Ottelussa tehtiin myös Kolli-historiaa: jäällä nähtiin ensimmäistä kertaa veljespakkipari, kun Patrik ja Robert Tenhunen luistelivat kolmannessa erässä lootaan samaan aikaan (kuvassa Patrik vasemmalla, Robert oikealla).

- Nämä numerot olivat ihan oikeutetut pelitapahtumiin nähden. Me päästiin heti ensimmäisessä erässä 4-0-johtoon ja molempien joukkueiden paras latinki katosi. Niin meillä kuin heilläkin oli paikkoja lisäosumiin, mutta näin tällä kertaa. Hyvät ja tärkeät pisteet, kertoi Kollien valmentaja Joonas Tanska.

Varamiehinen SaiPa ei muodostanut koko ottelun aikana minkäänlaista uhkaa Kolleille. Kotijoukkue oli alusta loppuun saakka sen verran edellä kenttätapahtumissa, että suuri vääryys ei olisi ollut vaikka lukemat olisivat olleet vieläkin rajummat. SaiPa nöyrtyi stadilaisten edessä heti avauserässä. Kollit johti 18 minuutin jälkeen neljällä maalilla ja kahdesta viimeisestä erästä jäi käteen vain pahemman luokan pelailua.

Kollien avausosuman teki Tony Ignatius kuuden minuutin kohdalla. Iggy käveli oikeasta laidasta koko Sputnik-puolustuksen läpi maalin eteen, veivasi rauhallisesti Reijosen maihin ja sijoitti laatan tyhjiin.

Katsomossa matsia seurannut Samu Kuitunen muodosti nopeasti oman mieleipiteensä Ignatiuksen suorituksesta.

- Sehän oli kuin Reima Salonen.

Maali oli espoolaiselle kauden kolmas. Miehen kokonaissaldo näyttää nyt lukemia 3+3=6.

Niko Toivonen tuplasi kotijohdon kuusi minuuttia myöhemmin "Pätkä" Karjalaisen namupassista. Karjalainen nousi vasemmasta laidasta ja heitti millintarkan lätyn Toivosen lapaan, josta kippari nosti kiekon hallitusti rystyllä ylänurkkaan.

Karjalaisen kokonaistehot ovat kuluvalla kaudella 6+10=16. Herra Toivosen vastaavat nousivat lukuihin 5+20=25, jolla heltiää koko ASM-liigan pistepörssissä neljäs sija.

Miika Lehto ja maajoukkueessa tauon aikana kiekkoillut Tomi Rouhiainen latoivat vielä erän lopussa maalit mieheen kolmen minuutin sisään ja homma oli paketissa.

Kollien riveihin liigasta tullut puolustaja Aleksi Holmberg oli matsin jälkeen hämmentynyt.

- Tuntui kuin SaiPa olisi alistunut jo viiden minuutin pelin jälkeen. Kaverin vaihtoaitiossa näkyi jostain syystä paljon painuneita päitä. Pikkasen valju maku jäi tästä hommasta.

Kollien pistelinko Antti Pehkonen ei pettänyt yleisöä tälläkään kerralla. Neljän matsin pisteputkessa seilaava raahelainen tekaisi maalin edestä Kollien viidennen maalin kun peli oli vanhentunut 25 ja puoli minuuttia. Maali oli "Ahmalle" jo kauden 16:s.

- Siinä lopussa oli vielä pari hyvää vetopaikkaa, mutta meikäläinen veti molemmista Kari Salmelaisen napakympit, kertasi Pehkonen, joka johtaa ASM-liigan maalintekijätilastoa ja keikkuu koko pistepörssin kakkosena tehoin 16+12=28.

6-0-maalin iski läpiajosta Joonas Rantanen, jolle byyri oli kauden kolmas.

Viimeisen erän lopussa nähtiin ensimmäistä kertaa Kollien historiassa veljespakkipari kun valmentaja Pasi Sormunen luistelutti kaukaloon Robert ja Patrik "Pizza" Tenhusen. Brioidikset vetivät lyhyen mutta varman vaihdon ja arpoivat matsin jälkeen iltapalaleipien tekijää.

- Kyllä mä ne teen. Ei tolle ipanalle voi antaa mitään vastuuta safkahommissa. Viime viikolla se meinasi polttaa koko talon pizzanpaistopuuhissa, sivalsi Robert.

Kollien maalissa pelannut Juuso Oinonen jatkoi varmoja otteitaan. Ennen maaottelutaukoa JYP:n Jyväskylässä nollannut "Jermu" pelasi täydellisesti myös itäsuomalaisia vastaan. Oinosen maali on pysynyt puhtaana nyt jo 140 minuuttia 31 sekuntia yhtä soittoa.

- Oli siinä pari pahaa paikkaa, mutta kaiken kaikkiaan mä pääsin tänään aika helpolla, kertoi punaisen lyhdyn kajossa yönsä nukkuva Oinonen.

Kollit nousi voittonsa ansiosta taulukossa kolmanneksi. Seuraavan kerran stadilaiset jaagaavat pisteitä torstaina Ässien vieraana.

TIlastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11