ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Voittoputki venyy

Ässät-Kollit 2-3 ja. (2-0, 0-0, 0-2, 0-1)

Kolli-kapteeni Niko Toivonen teki Porissa stadilaisten voittomaalin kun jatkoaikaa oli pelattu 1:22. Voitto oli joukkueelle jo neljäs peräkkäinen. Yhteistehot 1+1 iskenyt Toivonen paranteli asemiaan ASM-liigan pistepörssissä. Syöttölingon saldo on nyt 6+21=27, jolla irtoaa pörssin kolmospaikka. Ottelun ykköstähdeksi valittiin Kollien puolustaja Pippo Limnell, jolle merkittiin niin ikään 1+1. Maalin makuun pääsi myös Miika Lehto, joka tasoitti ottelun kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Kollien maalissa pelannut Juuso Oinonen torjui 21 kertaa. Ässien maalit menivät Antti Mäkilälle ja Severi Sillanpäälle. Veskari Jussi Rynnästä pippuroitiin peräti 38 kertaa.

Kollit nousi voittonsa ansiosta sarjakolmoseksi. 20 matsin jälkeen kasassa on 33 pistettä.

Kaksi peräkkäistä nollapeliä ennen Ässä-matsia pelannut Juuso Oinonen joutui antautumaan ensimmäisen kerran jo ajassa 01:25 Antti Mäkilän vietyä patapaidat johtoon. Kotijoukkue tuplasi johtonsa Severi Sillanpään osumalla vain minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa.

- Eka femma meni meiltä penkin alle, mutta loppuerää kohti päästiin mukaan peliin. Valmistautuminen ei ehkä ollut ihan parasta mahdollista ja pelaaminen oli vähän väkinäisen oloista, kertasi Kollien koutsi Joonas Tanska.

A-junnuklassikko jatkui toisessa erässä ilman lisämaaleja, mutta viimeisessä kolmanneksessa Kollit sai pään auki. Oikealta ampuva puolustaja Pippo Limnell niittasi helsinkiläiset maalin päähän ajassa 44:06 Toivosen ja Antti "Ahma" Pehkosen esityöstä. Byyri oli Limnellille kauden ensimmäinen.

Pehkonen jatkoi pisteputkeaan viiteen otteluun ja kasvatti pottinsa lukuihin 16+13=29. Raahen Kari Salmelainen jatkaa liigan pistepörssikakkosena Ässien Mikan Niemen perässä. Kolleja vastaan nollille jäänyt Niemi on tehtaillut 16 pelaamassaan ottelussa kovat lukemat 7+25=32.

Miika "Lebe" Lehto tasoitti 2-2:een kauden neljännellä maalillaan ajassa 51:40.

- Me pelattiin toisessa ja kolmannessa erässä hyvää kiekkoa. Viimeisessä erässä painopiste oli vahvasti Ässien päädyssä. Pelattiin erittäin yritteliäästi ja saatiin pidettyä Ässien taitavat hyökkääjät mukavasti aisoissa. Vastustajalla oli kyllä paljon tontteja, mutta Juuso torjui pahimmat paikat mallikkaasti. Molemmat joukkueet olivat tänään hyviä hyökkäyssuunnassa. Puolustuspäässä vastaavasti tuli sitten enemmän virheitä, jatkoi Tanska, joka nosti joukkueestaan esiin ketjun Palmén-Rouhiainen-Lehto. Myös Joni Karjalainen sai "Jodelta" nyökkäyksen.

- Lisäksi nelosketju (Martikainen-Ignatius-Rantanen) teki vahvaa työtä koko matsin ajan.

Jatkoajalla Kollit aloitti muutamalla vaarallisella blackoutilla, mutta Niko Toivonen päästi stadilaiset piinasta heti ensimmäisen porilaispäätyyn saadun hässäkän jälkeen. Niko löi Jussi Rynnäksen torjunnasta tulleen paluukiekon verkkoon ja varmisti stadilaisille kaksi pistettä.

- Ansaittu voitto vahvan nousun jälkeen. Nyt huilataan viikonloppu ja jatketaan keskiviikkona Jokereita vastaan Ilmalassa, lopetteli maailmanmestarismies Tanska.

Tilastot

Se on just näin.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11