ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tehottomuus tappaa

Jokerit-Kollit 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Kollien kauden ensimmäinen vierailu Ilmalan kakkoshalliin oli laiha tapahtuma. Kotijoukkue tasoitti otteluvoitot 1-1:een selvällä kolmen maalin marginaalilla. Ottelu oli kaikin puolin varsin säyseä paikallisvääntö. Suurimmat tunteet pysyivät piilossa ja hyvästä yrityksestä huolimatta pikkupetojen onnistumiset maalinteossa jäivät Tomi Rouhiaisen 4-1-kavennukseen kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Jokereiden maalit menivät Kim Strömbergille, Timo Rinteelle, Antti Hämeenheimolle ja Teemu Eroselle. Teemu Soppi voitti veskarien taiston 25 torjunnalla. Kollien Juuso "Jermu" Oinonen nappasi kiinni 24 kiekkoa.

Kollien etsikkoaika oli ottelun ensimmäisellä kympillä, jonka aikana vieraiden kiivas karvauspeli ja taklausinnokkuus saivat Jokeri-pakan melkoisen paineen alle. Maalintekopaikkoja siunaantui useita, mutta huolimaton viimeistely päästi kotijoukkueen pälkähästä.

Jokerit toipui nopeasti sekavasta aloituksestaan ja meni erän puolivälin jälkeen minuutissa 2-0-johtoon. Viekas Kim Strömberg tekaisi kauden kahdeksannen osumansa ajassa 12:24 ja Timo Rinne käytti Kollien oman pään nukahduksen hyväkseen hetkeä myöhemmin.

- Meillä oli kovia vaikeuksia viimeistelyssä. Jokerit onnistui sillä saralla paljon tarkemmin. Tällaisissa peleissä jostain on vain löydyttävä se pelaaja joka laittaa tarvittavat kiekot sisään. Tänään meiltä ei sitä pelaajaa löytynyt, summasi Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska.

Jotain Kollien ja Jokereiden välisestä tehokkuudesta kertoo laukausten onnistumisprosentti, joka oli kotijoukkueella tasan 10, kun pikkupedot tekivät häkin vain 1,85 % varmuudella. Kollit voitti ottelun laukaukset 54-40.

Toisen erän ainoan maalin teki kotijoukkueen Antti Hämeenheimo vanhanaikaisella eli old fashionedilla kun erä oli vanhentunut vajaat neljä minuuttia.

Puolustaja Teemu Eronen vei omansa neljän maalin johtoon viimeisessä erässä Kollien sekoiltua omassa päässään pahanpäiväisesti. Eronen pääsi iskemään lätkän tyhjiin valkopaitojen sekavan juoksupuolustamisen pääätteeksi.

Tomi Rouhiainen kaunisteli lukemia ylivoimalla ajassa 53:47, mutta pienehköä kirivaihdetta lukuun ottamatta Kollit ei suuremmin syttynyt taistelemaan lisäkavennuksesta. Maali oli "Rouhikselle" kauden seitsemäs. Esityön maaliin tehnyt Antti Pehkonen kasvatti pisteotteluidensa pötköä jo kuuteen peliin. "Ahman" CV näyttää kuluvan kauden osalta tehoja 16+14=30.

Kollien pelaaminen oli läpi ottelun kaikin puolin yritteliästä ja vauhdikasta, mutta jonkinmoinen mielikuvituksettomuus ja väkisintekeminen paistoi kauas. Pikkukissojen loukkaantumissuma ei ottanut laantuakseen tässäkään pelissä. Lukuisista vammoista A-junnu-urallaan kärsinyt kippari Kimmo Ahonen sai heti avauserässä kiekon nilkkaansa ja joutui jättämään leikin kesken. Tarkemapa infoa "Kimbon" tilanteesta saadaan pikapuoliin.

Kollit saa sunnuntaina vieraita Hämeenlinnasta. Matsi HPK:ta vastaan alkaa poikkeuksellisesti klo 16:30.

Liput femman. Kaikki paikalle. Eikö niin?

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11