ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Paunio upotti ritaripaidat

Kollit-HPK 4-3 ja. (1-1, 1-2, 1-0, 1-0)

Mikael Paunio puuhasi Kollien paidassa uransa ensimmäisen hattutempun ja varmisti joukkueelleen kaksi tärkeää sarjapistettä. Paunion jatkoaikamaalin kirjainkoodi luetaan näin: RL AV VoM. Suomeksi käännettynä se tarkoittaa alivoimalla rangaistuslaukauksesta tehtyä voittomaalia. Paunio tuplasi kauden maalisaldonsa kertaheitolla. Byyrejä on nyt kasassa kuusi. Kollien tasoitusosuman kolmannessa erässä ampui Miika Lehto, jolle osuma oli kauden viides. Mainoita otteitaan stadilaisten maalissa jatkanut Juuso Oinonen koppasi 33 kiekkoa. HPK:n maalit menivät Miika Hymylälle, Topi Anttilalle ja Juho Hyväriselle. Ritaripaitojen veskari Juha Toivonen torjui 20 kertaa.

HPK:n ja Kollien välinen sunnuntai-illan liigavääntö oli kaksijakoinen tapahtuma. Vieraat hallitsivat selkeähkösti ottelun avauspuolikasta, mutta varamiehinen Kollit keräsi upeasti rivinsä HPK:n 1-3-osuman jälkeen otetun aikalisän jälkeen. Matsin loppuosa taipui pikkuhiljaa punapaidoille ja viikonlopulle saatiin helsinkiläisittäin makea loppu.

Ottelun ratkaisu syntyi kun jatkoaikaa oli pelattu vain 38 sekuntia.

Mikael Paunio karkasi alivoimalla läpiajoon ja jälkeen jäänyt HPK-pakki oli pakotettu sääntöjenvastaiseen kaatoon. "Mikke" lirutti kiekon rauhallisesti Toivosen jalkojen välistä verkkoon. Disruptiivisia tasapainoharjoituksia ja mielikuvatorjuntoja ennen Paunion ratkaisua maalillaan esittänyt hämeenlinnalaisvahti kulutti energiansa ilmiselvästi vääriin asioihin.

- Kai se yritti saada mut nauramaan tai jotain, mutta nyt vitsi kääntyi kaveria itseään vastaan, mietti Paunio.

- Meillä oli taas vähän huono valmistautuminen eikä pystytty alussa pelamaan sitä yksinkertaista omaa peliä, mistä oli puhetta ennen matsia. Loppua kohti me otettiin itseämme niskasta kiinni ja saatiin hyvin käännettyä homma kotiin, jatkoi hattutemppuilija.

Paunio aloitti ottelun maalinteon huikealla yksilösuorituksella viiden minuutin kohdalla. Tulikuuma sentteri kieputteli vastustajia hyökkäyspäässä pitkän tovin ja nousi lopulta maalin eteen, josta hän räväytti napakan rystylaukauksen aivan maalin kattoon. Se oli haardimpi rykä kuin Reggie Dunlopilla ja se on jotain, se.

HPK:n Miika Hymylä tasoitti alivoimalla kaksi minuuttia myöhemmin Kollien pahan oman pään kiekonmenetyksen jälkeen.

Puolustuspään lepsu pelaaminen jatkui Kollien osalta toisen erän alussa. HPK iski laatan kahteen otteeseen Oinosen selän taakse kahdeksan minuutin sisään. 1-2-johto-osuman teki Topi Anttila, kun erää oli pelattu vaivaiset 14 sekuntia. Juho Hyvärinen tuplasi hämäläisjohdon ribarikiekosta ajassa 28:15.

Kollien valmentaja Joonas Tanska teki sekoilusta omat johtopäätöksensä ja otti aikalisän. Se toimi.

Kollit sai aikaan rajun viiden minuutin kiiman, jonka päätteeksi Paunio kavensi maskin takaa 2-3:een. Maaliin teki hienon esityön nuori Jesse Koskinen, joka nousi väkevästi laidasta maalin eteen. Syöttö oli Koskiselle kauden toinen.

Miika Lehdon kolmannen erän alussa tekemä tasoitus varmisti Kollit jatkoajalle. Syöttöpisteen "Leben" maaliin hankki Richard Gereltä näyttävä Amir Palmén, jolle esityö oli jo sesongin 14:s.

Kolleilla oli mahdollisuudet voittaa matsi varsinaisellakin peliajalla. Antti Pehkonen tuhri läpiajon viimeisen erän alkuminuuteilla ja Tomi Rouhiainen ampui ohi lähietäisyydeltä vain 25 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Oma suuri roolinsa Kollien voitossa oli myös maalivahti Juuso Oinosella, joka torjui lukuisia läpiajoja ja oli valttia vaikeiden alivoimien aikana.

Maalivahdeista vastaava Coach Helminen oli tyytyväinen Oinoseen.

- Kyllä Juuso ainakin sen 5-6 läpiajoa otti. Vastustaja pääsi harvinaisen usein yksin läpi hienoilla pystysyötöillä.

Ykköskoutsi Joonas Tanska mietti matsista näin:

- HPK liikkui ja liikutti kiekkoa erittäin hyvin matsin alkupuoliskon. Me oltiin hätää kärsimässä, mutta lopulta saatiin käännettyä peli hienosti himaan. Tällaisella työmäärällä ja -moraalilla tulos on yleensä hyvä. Niin oli ainakin tänään. Paunio oli mahtava ja Oinonen onnistui maalissa loistavasti.

Pakkivalkku Pasi Sormunen lopetti alkuakauden radiohiljaisuutensa ja nosti esiin kaksi onnistujaa.

- Juuso Martikainen ja Jarmo Mikonsaari.

Kollien vieraaksi saapuu seuraavan kerran TPS. Matsi pelataan LG Gardenissa tulevana keskiviikkona klo 18:30.

Liput femman. Tule.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11