ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Tupamäki torjui turkulaiset

Kollit-TPS 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Stadilaisten tärkeään voittoon vaadittiin keskiviikkona kaksi ulkopaikkakuntalaista. Kakkosmaalivahdin virkaa Kolleissa alkukaudella hoitanut jyväskyläläinen Tero Tupamäki palasi pitkän tauon jälkeen toimistolleen ja piti heti nollat TPS:ää vastaan. Nollapeli oli Terolle uran ensimmäinen Kolleissa ja ASM-liigassa. "Tupis" torjui komeat 27 kertaa, joista peräti 14 nihkeässä avauserässä. Voittomaalin teki kukas muukaan kuin ASM-liigan osumatilastoa johtava raahelaislähtöinen Antti Pehkonen, jolle maali oli jo kauden 17:s. Myös turkulaisten maalissa pelannut Jesse Kosonen pelasi vahvasti. Miehelle kerääntyi toitä 32 kertaa.

Loukkaantunut Kolli-sentteri Niko Toivonen epäili ottelun jälkeen, että Tupamäen salaisuus on kämppäkaveri Juuso Oinoselta lainattu punainen lyhty, jonka kajossa molarit keskittyvät ja jutustelevat iltaisin.

- Tai sitten Tupiksella oli housujen alla tanssitaiteilija Jelenan stringit. Jos mä en ihan väärin muista niin Oinonen pelasi viimeksi nollan ne päällään, pohti Toivonen.

Niin tai näin, Tupamäki oli LG Gardenin illassa erittäin, erittäin haardi hahmo. Kuumimmat paikat nuorukaisella oli toisen erän ensimmäisellä kympillä, jota vieraat hallitsivat selvästi. Tero otti maailmanmiehen elkein monta läheltäpiti-tilannetta taidokkailla akrobaattitempuillaan. Erän starttiin mahtui mm. läpiajo, ylärima ja lukuisia vajaasta metristä vedettyjä paluukiekkoja.

Ottelun käännekohdaksi muodostui kuitenkin Tupamäen ja Kolli-pakiston yhteispeli ajassa 55:30. Kiekko pyöri alivoimalla pelanneiden stadilaisten maaliviivalla niin kauan, että TPS-aitiossa hätäisimmät alkoivat jo tuulettaa. Useista ribariyrityksistä ja ihan tosi kamalasta hässäkästä huolimatta kiekko ei lipunut viivan yli. Punanutut purkivat lätkän taidolla ja tuurilla keskialueelle. Antti Pehkonen pääsi samalla sekunnilla jäähyltä ja karkasi läpiajoon, jonka taitava maalintekijä sijoitti varmasti maalin kattoon.

- Se oli täydellinen ajoitus. Mä pääsin hyvin liikkeelle ja ehdin pikkasen miettiä mitä teen. Siinä ei ollu oikein mahiksia muuhun kuin rystylle kääntämiseen ja sieltähän se reikä sitten löytyi, mietti raahelainen maalitykki.

Matsin ykköstähdeksi valittu Tupamäki piti täydellistä onnistumistaan lähinnä Tony Ignatiuksen ansiona.

- Iggy veteli mulle eilen treenien jälkeen läissyjä.

Kokonaisuudessaan ottelu oli siisti tapahtuma, jossa jaettiin vain seitsemän pikkukakkosta. Joukkueiden meno näytti hetkittäin varsin nihkeältä ja vaivalloiselta eikä hyökkäystuskaa lainkaan lievittänyt molempien maalivahtien huippuotteet.

Kollien ykköskoutsi Joonas Tanska mietti ottelusta näin:

- Kummallakin oli omat hetkensä ja painostusjaksonsa. Vastustaja sai luotua useita todella pahoja paikkoja, mutta Tupamäki oli onneksemme mahtivireessä. Vähän sellainen tahmea olo tästä jäi, mutta toisaalta meidän joukkueesta kertoo aika paljon se, että tällainen peli saadaan käännettyä. Hatunnosto Tupiksen ohella myös Pehkoselle ja pitkältä metsäretkeltä palanneelle Teemu Mustaniemelle, joka teki vahvaa työtä läpi ottelun.

Sarjataulukossa kuudentena majailevilla Kolleilla on tähteellä kolme ottelua ennen joulutaukoa. Niistä ensimmäinen pelataan lauantaina LG Gardenissa. Silloin vastaan luistelee Oulun Kärpät. Kiekko putoaa klo 16:00.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11