ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Viisi kuudesta

Kollit-Kärpät 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)

Kollien kova syysvire jatkui LG Gardenissa Kärppiä vastaan. Joukkue on voittanut kuudesta viimeisimmästä ottelustaan viisi. Stadilaisten ykkösmies oli lauantaina Matias Nousiainen, joka puuhasi tehot 1+3. Miika Lehto ja Amir Palmén iskivät 1+1. Muut maalarit olivat Joni Karjalainen, Jarkko Vaitio sekä Antti Pehkonen. Myös pitkänhuiskea sentteri Tomi Rouhiainen onnistui tehoilla 0+2. Juuso Oinonen torjui Kollien byyrissä 35 kertaa. Kärppien maalit menivät Ville Rajalalle ja Tomi Pekkalalle. Vieraiden molemmat häkkärit (Antti Rautiola ja Jaakko Immonen) kävivät kaukalossa. Heille merkittiin yhteensä vain 15 torjuntaa.

Kollit suolesti oululaisvieraansa nätein numeroin, mutta työ oli paljon tuskaisempi kuin mitä lopputulos antaa ymmärtää. Avauserässä kotijoukkue oli ajoittain pahastikin jyrän alla, mutta Juuso Oinonen piti kärppälauman vain yhdessä osumassa.

- Alku oli meiltä nihkeää pelaamista. Kärpät oli liikenteessä hyvällä jalalla ja me jouduttiin vastaanottajaksi. Jätkät sytyttivät pelaamaan vasta toisessa ja kolmannessa erässä. Erittäin tärkeä voitto, josta on kiittäminen etenkin pistemiehiä Matsku Nousiaista, Miika Lehtoa, Amir Palménia ja Tomi Rouhiaista, jotka olivat erinomaisia hyökkäyssuunnassa. Myös Juuso Oinonen oli jälleen hyvässä torjuntavireessä, kehui Kolli-koutsi Joonas Tanska.

Stadilaiset selvisivät hengissä avauserän kaaoksesta vain vaivoin. Kärpät meni ansaittuun johtoon ajassa 08:28 kun Ville Rajala yllätti Oinosen b-pisteeltä. Oululaiset ampuivat erässä yhteensä hurjat 24 kertaa. Koko ottelussa joukkueelle merkattiin 60 skodea Kollien 30:a vastaan.

Matias Nousiainen tasoitti pelin 1-1:een kolme minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa Tomi Rouhiaisen esityöstä. Byyri oli "Matskulle" kauden toinen.

Jos ensimmäinen erä oli selvästi oululaisten hallinnassa, olivat toinen ja kolmas periodi punanuttujen heiniä. Kotijoukkue iski niissä yhteensä viisi maalia kovalla onnistumisprosentilla. Joni Karjalainen vei Kollit 2-1-johtoon kun kakkoserää oli pelattu viisi minuuttia. "Pätkä" sai kauden seitsemänteen maaliinsa maukkaan syötön puolustaja Patrik Tenhuselta.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jarkko Vaitio teki maalin eteen jääneestä irtikiekosta voitto-osuman. Tomi Rouhiaisella oli mahdollisuus viedä Kollit jo kolmen maalin johtoon 31 minuutin kohdalla mutta kiekko kilahti ylärimaan ja lopullinen ratkaisu siirtyi päätöskolmannekseen.

Viimeisen naulan Kärppien arkkuun iski Amir "Chili" Palmén kun kolmatta oli pelattu vain puoli minuuttua. Maali oli Amirille kauden toinen. Miika Lehto lisäsi stadilaisjohtoa jo 5-1:een tarkalla yläkulmaskodella ajassa 53:12. ASM-liigan kovin maaliseppo Antti Pehkonen rankaisi vieraita ylivoimalla kaksi minuuttia myöhemmin. Loppunumerot tekaisi kuusi sekuntia ennen loppusummeria Kärppien Tomi Pekkala.

Ottelun jälkeen Kollien huoltaja Matti Valkovuori karkasi jäähallin yläkertaan, jossa hän muiden samanlaisten kanssa oli päättänyt pelata muutaman rentouttavan kierroksen alaston-Twisteriä.

Kollien seuraava ottelu pelataan itsenäisyyspäivänä Raumalla. Vuoden 2007 viimeinen kotiottelu käydään viikon kuluttua lauantaina, kun vastaan tulee paikallisvastustaja Jokerit.

Tilastot
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11