ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Läskin ämmän opetus

Lukko-Kollit 5-4 ja. (0-1, 1-3, 3-0, 1-0)

Kollit johti Raumalla kahden erän jälkeen jo 1-4, mutta kolmannen kolmanneksen totaalijäätyminen ja jatkoajan tötöily antoivat kotimatkalle vain yhden pisteen. Isäntien sankari oli voittomaalin sisältäneen hattutempun iskenyt kippari Aki Kangasmäki. Myös Juhani Jasu ja David Lindgren osuivat. Kotijoukkueen häkkäri Atte Engren napsi kiinni 20 kiekkoa. Kollien tehokkain oli puolustaja Juuso Martikainen kolmella syötöllä. Hyökkääjä Matias Nousiainen jatkoi tehokkaita otteitaan, tuloksena kaksi maalia. Muut Kolli-osumat menivät liigamies Eetu Pöystille ja maalihirmu Antti "Ahma" Pehkoselle. Maalissa pelannut Tero Tupamäki joutui kiekkosateeseen, jossa syndeihin tarttui 38 lätkää.

Siltä se näyttää, että jokainen joukkue joutuu opettelemaan kantapään kautta läskin ämmän sjungauksen. Se, että mikään ei ole koskaan ohi ennen paksun mamman laulua, on mainio läksy jokaiselle kiekkoilijan ammatista haaveilevalle. Nyt oli Lukon vuoro antaa opetus Kolleille.

Kollit oli enemmän tai vähemmän jyrän alla läpi ottelun lukuun ottamatta toisen erän ryhdinnostoa, jonka aikana vieraat nakuttivat kovalla prosentilla kolme nopeaa maalia.

Ensimmäisestä erästä stadilaiset pääsivät tauolle 0-1-johdossa vaikka varsinaisia maalitilanteita ei ollut edes siihen yhteen. Kolmannen periodin aikana kettupaidat tekivät Kollien hätäillessä lähes mitä lystäsivät. Parhaiten viimeisen erän tapahtumista kertoo maalivahtien torjunnat: Kollien Tupamäki 17, Lukon Engren 4. Toinen mojova tilastopläjäys löytyy laukauksista, joita Lukko suoritti hurjat 85, kun pikkupedot skodasivat vain 35 kertaa.

Näihin lukemiin vedoten voidaan missä tahansa oikeudessa todeta, että Kollien voitto olisi ollut vääryys ja varkaus. Niitäkin nähdään kaukalossa silloin tällöin, mutta Rauman itsenäisyyspäiväpelissä näin ei tapahtunut. Helsinkiläisten kiusaksi oikeus voitti.

Kolleille tarjottiin kaikkia mahdollisia mahdollisuuksia kaikkien aikojen pisteryöstöön. Matias Nousiainen ampui vieraat johtoon jo kolmen ja puolen minuutin kohdalla. Toisessa erässä stadilaiset saivat hetkeksi juonesta kiinni ja tekivät kolme kaappia kuuteen minuuttiin. Ensin Matias Nousiainen tuplasi vierasjohdon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Niko Piiparisen syötöstä. Vain hetkeä myöhemmin Lukon Aki Kangasmäki iski kavennuksen vanhanaikaisella.

Tämä ei Kollien kiimaa vähentänyt. Eetu Pöysti kiskaisi omansa ylivoimalla 1-3-johtoon tarkalla takanurkkalämärillä, jonka alusti kolmen pisteen puolustaja Juuso "Koppa" Martikainen. Peli oli vanhentunut tässä kohtaa hieman yli puolen välin.

ASM-liigan ahnein maalintekijä Antti Pehkonen vei Kollit jo kolmen maalin johtoon kun erää oli pelaamatta vain neljä minuutia. Tässä kohtaa pelin piti olla paketissa. Toisin kuitenkin kävi, sillä viimeiseen erään luisteli entistäkin vauhdikkaampi ja aggressiivisempi Lukko, joka uskoi asiaansa ja lihavan akan tarinaan.

Kollit panikoitui paineen alla ja päästi kotijoukkueen maalin päähän varsin säyseästi. Juhani Jasu käytti hyväkseen Kolli-puolustuksen harhasyötön ajassa 45:45. Kettupaitojen seuraavaa osumaa ei tarvinnut odottaa kuin vajaa minuutti. Aki Kangasmäki ohjasi kiekon ilmasta ylänurkkaan ja ilmassa oli lopun alun tuntua. Odotetun tasoituksen ruoski ylivoimalla David Lindgren kun kellossa oli jäljellä varsinaista peliaikaa vain neljä minuuttia.

Lopullisen niitin stadilaiset antoivat kotijoukkueelle kun jatkoaikaa oli pelattu vajaa minuutti. Kollit menetti kiekon keskialueella, josta Lukko-hyökkääjä lähetti lätkän kohti pikkupetojen vaihtoaitiota. Siellä joku oli juuri tulossa vaihtoon, joku toinen oli menossa sinne, kolmas huusi varoituksia ja neljäs ei osannut päättää tullakko vaiko mennä ja jos niin minne. Irtokiekko kelpasi lopulta vain Lukon sankarille Kangasmäelle, joka karkasi läpiajoon ja jujutti ottelun kolmannellaan ottelun voittomaalin.

Kollien valmentaja Joonas Tanska suostui tällä kertaa nostamaan hattua vain ketjulle Pöysti-Piiparinen-Nousiainen ja pakkipulan vuoksi alakerrassa luutineelle Teemu Mustaniemelle.

Ottelu oli olkapäävammasta pitkään kärsineelle sentteri Niko Piipariselle vasta kauden neljäs. "Pipari" oli comeback-ottelussaan näkyvä ja juonikas, joskaan ei vielä täysikuntoinen. Tulevana lauantaina kaikki on hänenkin kohdallaan taas kaksi päivää paremmin ja luistin kulkenee snadisti torstaita liukkaammin kun vastaan luistelee paikallisvastustaja Jokerit.

Matsi pelataan LG Gardenissa alkaen klo 16:00. Ennen ottelun alkua Kolleista palkitaan ASM-liigan marraskuun kuukauden pelaajana Antti "Ahma" Pehkonen, joka tulee saamaan plakettinsa varsin arvovaltaiselta kaksikolta.

Olethan siellä, eikö niin.

Tilastot

 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11