ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kolleja U20-kisoihin

Jukka Rautakorpi valitsi Tsekissä käytäviin U20 MM-kisoihin kolme Kollia; puolustaja Jupe Purolinnan ja hyökkääjät Eetu Pöystin sekä HPK:ssa lainapapereilla pelaavan Max Wärnin. Viime kaudella Kolleja edustanut, mutta kuluvaksi sesongiksi USHL:n Waterloo Black Hawksiin siirtynyt Siim Liivik nousee myös kisakoneeseen.

Kollien omistaja Tom Nybondas oli suhteellisen tyytyväinen kisoihin valittujen Kollien lukumäärästä.

- Tämä on osoitus siitä mihin määrätietoisella valmentamisella ja harjoittelulla päästään. Olen ylpeä siitä, että meidän organisaatiomme puskee kisoihin pelaajia vuodesta toiseen. Tavoittemme on kuitenkin korkeammalla kuin tämänvuotinen saldo. Tahtotila on se, että joka vuosi U20-skaboissa olisi viisi Kollia.

Kisoihin valituista pelaajistaan Nybondaksella on luonnollisesti vain hyvää sanottavaa.

- Jokainen valituista on ns. kansainvälisen tyylin pelaaja. Ryhmästä löytyy kaikkea sitä mitä hyviltä kiekkoilijoilta vaaditaan. Mukana on fyysisyyttä, taitoa ja voimaa. Erityisesti Pöysti on saanut runsaasti lisää sähäkkyyttä viimevuosina.

Nybondaksen mukaan kotimaisten sarjojen tuomarilinjan muutos sallivampaan suuntaan voisi olla hyväksi niin koko maan kuin Kollienkin pelaajatuotannolle. Kauden alla LG Gardenissa järjestetty nuorten Nordic Trophy -turnaus antoi osviittaa siitä, että esimerkiksi länsinaapurin kanadalaistunut linja on saanut lyhyessä ajassa aikaan sen, että svedut ovat saamassa etumatkaa mitä pelaajien kovuuteen ja pelitempoon tulee.

- Mielestäni meiltä voisi aivan mainiosti olla enemmänkin jätkiä kisakunnossa jos kotimaan sarjoissa sallittaisiin hieman kovempi peli. Tällainen ratkaisu olisi varmasti hyväksi koko maan kiekkoilulle.

Suomen joukkue

HIFK ja Kollit onnittelee kaikkia kisoihin valittuja.

Ajakaa päin!
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  C04
  D05
  D06
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11