ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit konttasi TampereellaTappara - Kollit 10- 2 (3-0,5-1,2-1)

Tämän vuoden ensimmäisessä vieraspelissä parasta oli loppuvihellys. Tappara iski vähistä paikoistaan maalin käsittämättömällä tarkkuudella, vaikkakin Kolli-puolustus oli välillä unten mailla, eikä antanut paljon apuja veskareilleen. Tapparalle peli kävi maalintekoharjoituksesta, Kolleille sen sijaan ottelu oli maalin jälkeisten aloitusten harjoittelua. Lukemat 10 - 2 eivät jätä mitään selittelyyn varaa. Korni Life is Life-maalilaulu soi korvissa Iittalaan asti. Helsinkiläisten osalta ottelun valopilkkuina voidaan mainita Patrik Tenhusen ensimmäinen maali Kolli-paidassa, Jarkko Vaition rymistelyt sekä tyylinäyte siitä, miten karkki nostetaan oikeaoppisesti läheltä ylös.

Ottelun alun perusteella lopputuloksen kaltaisia lukemia olisi ollut vaikea ennustaa. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja odotettavissa vähämaalinen ottelu. Tappara oli kuitenkin toista mieltä ja aloitti maalikarkelot ajassa 9.48. Vapaaksi unohdettu Markus Kuronen uitti pikku-mustan Kolli-kassari Juuso Oinosen patjojen välistä maalin perukoille. Roope Nikkilä lisäsi Kollien tuskaa ajassa 15.49 viemällä Tapparan 2-0 johtoon. Maali oli lähes kopio ensimmäisestä. Reilu minuutti tästä ja kolmas maali oli tosiasia. Kolli-puolustus pelasi kulmassa löysästi, jonka seurauksena pienikokoinen Atte Susi pääsi kaartamaan vapaasti maalin eteen ja liruttamaan lukemiksi 3-0. Erän lopussa Kollien Tomi Rouhiainen oli nokitusten Tapparan U-20 maalivahdin Harri Säterin kanssa, mutta maajoukkueveskari veti pidemmän korren.

Toiseen erään kaukaloon luistellut Kolli-lauman peli-ilme oli kuihtunut kuin hautausurakoitsijan huumori. Porkkanahousut saivat tästä lisää potkua ja iskivät 4 maalia 5:ssä minuutissa. Oinonen luisteli vaihtoaitioon ja nuori maalivahtilupaus Frans Tuohimaa sai näyttää kyntensä toisen erän loppuun saakka. Tuohimaa torjui ennakkoluulottomasti, mutta oli voimaton Tapparan läheltä tehdyissä maaleissa. Katastrofaalisen toisen erän (5-1) ainoa valopilkku oli Vaition todellinen tahtomaali. Voimahyökkääjän ruumiillistuma Jarkko Vaitio meni heittämällä Tappara-puolustuksen ohi ja nosti kiekon läheltä yläpeltiin.Ottelun kolmanteen erään Oinonen palasi tolppien väliin, joutuen kuitenkin antautumaan vielä kahdesti. Punaista valoa tunnelin päässä vilkutti Patrik Tenhunen, joka iski ensimmäisen maalinsa Kolli-paidassa. Häkkipäinen puolustaja oli liukunut oikeaoppisesti takatolpalle ja pääsi iskemään oman reboundinsa sisälle. Maalin edustalla tilaa oli tekemässä, kukas muukaan kuin Kollien trukki luistimilla: Jarkko Vaitio.

Coach Tanska

Kollien valmentaja Joonas Tanska oli ottelun jälkeen vaitonainen: "Vaikka tulos oli tämä, niin alussa oltiin kuitenkin hereillä ja pelattiin eka 10 min hyvin. Meillä oli maalipaikkoja ja pientä hallintaa. Tappara heräili pikkuhiljaa ja käytti ekassa erässä ja niinkuin muutenkin koko ottelussa, suorastaan murhaavalla tehokkuudella maalintekopaikkansa. Notkahdus oli aivan liian suuri. Maalivahtiosastolla oli iso ero, sillä kenttäpelaajat eivät paljon veskaria auttaneet. Pelaajista esiin nostettakoon Tenhusen Pate, joka yritti ja tsemppas ja teki ekan maalinsa. Samoin maalin tehnyt Vaition Jake luisteli ja taklasi läpi ottelun. Muita ei tarvitse mainitakaan".
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11