ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollien peli lukossa

Kollit - Lukko (0-1, 0-2, 2-0)

”Luistimen kautta”

Peruutusvaihteella Helsinkiin matkannut Rauman Lukko lähti illan päätteeksi täyden pistepotin kanssa takaisin kotiin. Kollit pelasivat kaksi erää hyvää kiekkoa, mutta toisen erän nukahdus maksoi pisteet. Kolmannessa erässä Kollit tulivat maalin päähän, mutta aika loppui kesken. Kollien maalia vartio Jani Nieminen, jolle torjuntoja kertyi 21. Raumalaisten lukkona ollut Antti Engren merkkautti itselleen 30 torjuntaa. Kollien vuosi 2008 on alkanut synkästi. Neljän ottelun saldona on neljä tappiota. Kolleja koetellaan tällä hetkellä aika lailla. Joukkue on pelannut Tappara-ottelua lukuun ottamatta hyvin, mutta pienistä virheistä on rankaistu ankaralla kädellä. Ja kun kiekko pomppii, niin silloin se pomppii. Tänään se näytti pomppivan raumalaisille.

Tarkasti puolustanut Lukko teki ottelun avausmaalin lievällä Kolli-vahti Jani Niemisen avustuksella, joka seikkaili maalin takana ja tarjoili kiekon suoraan vastustajan lapaan. Joonas Välisalmen maali merkattiin pöytäkirjaan ajassa 6.45. Reilu kymmenen minuuttia tästä ja Nieminen oli mies paikallaan. Lukon Aki Kangasmäki pääsi nokitusten Kolli-veskarin kanssa, joka veti pidemmän korren. Erätauolle siirryttiinkin näissä 0-1 -lukemissa.

Toisessa erässä Kollit olivat selvästi vastaantulijoita ja ilman Niemisen varmoja pelastuksia tulostaululla olisivat vilkkuneet aivan toiset lukemat. Pitkän Lukko-painostuksen jälkeen, ottelun kakkospalkittu Aleksi Vuorio pääsi yksin läpi ja nosti kiekon komeasti yläkulmaan. Peliä oli siinä vaiheessa pelattu 33.53. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin nähtiin maali, joka on hyvä muistutus kuluneesta lätkäteesistä ”Aina kannattaa heittää kiekkoa maalille”. Ottelun voittomaali syntyi, kun vieraiden Aki Kangasmäki heitti maalin takaa lätyn, joka otti kimmokkeen Kolli-pakin luistimesta maalivahti Jani Niemisen mailaan ja jatkoi siitä matkaansa maalin perukoille. –Luistimen kautta, niin kuin eräässä operaattorin tv-mainoksessakin todettiin.

Vasta kolmannen erän alussa Kollien kova työ tuotti tulosta. Kollien 1-3 -kavennus nähtiin ajassa 41.31. Hurjassa vireessä oleva, ottelun ykköspalkittu Joni ”Pätkä” Karjalainen pääsi Juuso Martikaisen syötöstä yksin läpi ja pisti kiekon, omin sanoin: ” Veskarin böksyjen välistä sisään”. Vain pari minuuttia ehti kulua tästä ja Kollit juhlivat toistamiseen raumalaisten päädyssä. Saku Salmelan lämäri siniviivalta painui Lukko-veskarin räpylän kautta sisään. Muuten hyvin pelannut kassari voi ottaa tästä kauhonnasta myös vähän omaan piikkiinsä. Kaikki kunnia kuitenkin maalin tehneelle Salmelalle, joka laukoi ennakkoluulottomasti Joni Karjalaisen tarjoilusta. Toisen syöttöpisteen itselleen merkkautti Niko”Pipari Persson” Piiparinen. 2-3 -tilanteessa raumalaiset alkoivat jäähyillä ja Kolleilla oli mahdollisuus viedä ottelu jatkoajalle. Kollien 3 ylivoimapeliä eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta. Aivan ottelun lopussa Kollit yrittivät tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja saivat aikaan kovan paineen vastustajan maalin eteen, mutta sen enempää Lukon puolustusta ei tänään kuitenkaan tiirikoitu auki ja näin pisteet matkasivat Raumalle.

Coach Tanska

Kollien valmentaja oli tyytyväinen ottelun ensimmäiseen ja viimeiseen erään. Erityisesti Tanskaa harmitti ottelun toinen erä, jossa peli kääntyi totaalisesti. – Lukko hallitsi erää ja sai pari ansaittua maalia. Jani (Nieminen) torjui vielä muutaman varman maalin. Meillä oli peli ihan sekaisin, kommentoi Tanska.

- Viimeiseen erään tiivistysten ja muutosten kautta saatiin oikeanlainen ilme, mutta kolmatta maalia ja sitä kautta palkintoa pisteiden muodossa ei saatu, vaikka lähellä olikin. Kolmannen ja ekan erän esitystenkin perusteella pitää alkaa voittoja tulemaan. Hyökkääjistä Tanska nosti esiin Joni Karjalaisen ja puolustuksesta Tallu Velosen (Veli-Matti Talonen)
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11