ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit palasi voittokantaan

Jokerit kaatui vieraissa 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Jokereiden kotiluola on ollut perinteisesti Kolleille paha paikka, eivätkä lähtökohdat olleet parhaat mahdolliset tähänkään otteluun. Kolleilla oli pisteiden valossa heikosti alkanut jouluntauon jälkeinen periodi, joka varmasti söi pelaajia rotan lailla, mutta koska peruspelaamisessa ei ollut ongelmia, oli vain ajan kysymys milloin kelkka kääntyisi. Kelkka kääntyikin Ilmalassa mitä makeimmalla tavalla, sillä paikallistaistelut ovat tämän sarjan suola. Kollien kokoonpanoon palanneet Niko "Kaalimato" Toivonen, Ilari "Lada" Melart, Joonas Rantanen seka U20-maajoukkuepakki J-P Purolinna tekivät vahvan paluun. Kollit joutuivat maksamaan ottelusta kuitenkin kovan hinnan, sillä Mikael Paunio ja Niko Piiparinen saivat molemmat aivotärähdyksen ja ovat sivussa jonkun aikaa. Kollien maalivahtipeli oli uomissaan joukkueeseen palanneen Jani Niemisen torjuessa ensimmäisen voittonsa. Koppeja Niemiselle kertyi 28 kpl. Kotijoukkueen Niko Hoviselle torjuntoja merkattiin 29 kpl.

Niko Toivosen ensiesiintyminen pitkän kyynärpäävamman jälkeen ei olisi voinut olla onnistuneempi. Toivonen iski Kollien elintärkeän avausosuman, kun ottelua oli pelattu vain 2.23. Avausmaalin syöttäjinä kunnostautuivat Joonas Rantanen sekä Kimmo Ahonen. Kollien 0-2-maali oli koko sarjan maalipörssiä johtavan Pentti Ahkosen (Antti Pehkonen) käsialaa. Syötön ylivoimamaaliin merkkauttivat Joni Karjalainen seka Tallu Velonen (Veli-Matti Talonen). Ylivoimamaalin syntyaika 9.18.

Ottelun toisen erä alku mentiin Jokereiden tahdissa. Kotijoukkueen Tomi Pallassalo iski 1-2-kavennuksen, kun erää oli kulunut vain 1.39. Kollit eivät hatkahtaneet Narrien salama-alusta, vaan Matias Nousiainen iski ylivoimalla Kollien 1-3-maalin, joka jäi myos ottelun voittomaaliksi. Syötön kassiin tarjoili hurjassa vireessä oleva Joni Karjalainen. Tässä vaiheessa ottelu oli ehtinyt vanheta 24.38. Jokerit eivät jääneet märehtimään Kollien kolmatta maalia, vaan tuli puolustaja Heikki Hyvösen toimesta vielä maalin päähän. Kotijoukkueen kavennusmaalin ajaksi merkittiin 26.48. Enempää maaleja toisessa erässä ei nähty.

Kolmannen erän tilastomerkinnät tehtiin lähinnä jäähysarakkeen puolelle, sillä erityisesti kotijoukkueen pelaajat viihtyivät rangaistusaitiossa. Ajassa 45.42 Kollit kaunistelivat numeroita 2-4:aan. Tekijänä kukas muukaan kuin Joni "Pätkä" Karjalainen, joka on onnistunut maalinteossa kolmessa perättäisessa ottelussa.

Coach Denmark

Kollien pääkäskyttäjä Joonas Tanska oli ottelun jälkeen huojentunut. - Matsi oli tasaista vääntoa kautta linjan, Kollit kuitenkin aloitti ottelun paremmin. Toki molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Maaleista huolimatta Jokerit oli ylivoimalla erittäin vaarallinen, onneksi Jani (Nieminen) piti meitä pystyssä. Kokonaisuus huomioon ottaen voitto oli ansaittu ja kiitos siitä kuuluu koko joukkueelle, summasi Tanska. Pelaajista Tanska nosti esiin "Pätkä" Karjalaisen, Tallu Velosen seka Jani Niemisen.

- Tomi Natri Vacations ltd.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11