ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kärpät kaatui vieraissa 2-4

Niko Toivonen nylki Kärpät Raksilassa


Kollit lähtivät Raksilaan nöyrin mielin, olivathan Ässät edellisenä iltana katkaisseet mainiosti alkaneen kahden ottelun voittoputken ja vieläpä LG Areenassa. Lähtöasetelmat kovana kotijoukkueena tunnettua Kärppiä vastaan eivät olleet herkullisimmat. Juuri se saattoikin olla yksi tärkeän 6 pisteen vierasvoiton avaimista. Toki Kolleilla oli mukana liigamiehistöstä Max Wärn, Joni Haverinen ja Juha-Petteri Purolinna, joka vastaavasti näkyi kiekollisessa pelissä varmuutena ja rauhallisuutena. Ottelun tärkeimmän, eli voittomaalin iski Kimmo Ahonen. Kollilauman varsinainen päällikkö oli kuitenkin Niko Toivonen tehoilla 2+1. Voitollaan Kärpistä Kollit parantelivat sijoituksiaan play-off-viivan yläpuolella.

Maalinteon Oulussa aloitti kuitenkin kotijoukkueen Joonas Komulainen, joka pyssytti ylivoimalla lukemiksi 1-0. Ottelu oli ehtinyt tässä vaiheessa vanhentua 10.18. Kärppien riemua ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä ajassa 12.46. Antti Pehkonen teki kauden 9:nnen ylivoimamaalinsa. Koko sarjan maalipörssiä johtavalle Pentti Ahkoselle kyseessä oli jo kauden 23. maali. Syöttäjinä kunnostautuivat Veli-Matti Talonen sekä Niko Toivonen. Ahkoselle maali oli varmasti erityisen makea, sillä kävihän mies viime kaudella kokeilemassa Kärpissä, mutta palasi sieltä Raahen Kiekkoon ja sitä kautta täksi kaudeksi Kolleihin.


Kollit onnistuivat maalinteossa toistamiseen kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain 27 sekuntia. Todellinen ”MVP” Niko Toivonen iski tärkeän 1-2-johtomaalin Joni Haverisen ja Juuso Martikaisen esityöstä. Näissä lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

Toisen erän paha taika

Kolleille toisesta erästä on muodostunut varsinainen kompastuskivi. Edellisessä ottelussa Ässät olivat ratkaisseet juuri toisessa erässä, eikä kaukana ollut nytkään, etteivät Kärpät olisi toistaneet temppua. Peli pyöri vaarallisesti Kollien päässä ja eräs ottelun käännekohdista oli kotijoukkueen rangaistuslaukaus, jonka Jani Nieminen torjui näyttävästi. Nieminen oli maalillaan kuin muuri, torjuen kaiken kaikkiaan 15 kertaa. Aivan kaikkea Nieminenkään ei pystynyt pysäyttämään, vaan joutui kerran kaivamaan kiekon selkänsä takaa Kärppien ylivoiman päätteeksi. Kolmanteen erään lähdettiinkin kutkuttavissa 2-2-lukemissa.

Ottelun ratkaisu

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän lopussa. Kollien kippari Kimmo Ahonen (kuvassa) näytti taistelijan luontonsa ja iski voiton ratkaisseen 2-3-maalin kun pelikello näytti 56.37. Syöttäjiksi merkittiin Teemu Mustaniemi ja Amir Palmen. Tasan kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin illan kuumimman pelaajan Niko Toivosen toinen täysosuma. 2-4-maali oli myös ottelun viimeinen. Toivosen iltapuhteen saldoksi tuli 2+1 (ja 12 minuuttia rangaistusaitiossa).

Coach Tanska

Kollien valmentaja Joonas Tanska oli ottelun jälkeen vapautunut, eikä säästellyt sanojaan. - Loistosuoritus, iso muutos työntekoon. Nyt oli vireystila kohdallaan läpi ottelun. Koko joukkue onnistui erinomaisesti ja jos jotain pelaajia pitää nostaa esiin, niin ehdottomasti Jani Nieminen, voittomaalin tehnyt Kimmo ”Kife” Ahonen ja Joni Haverinen, joka oli erittäin hyvä. Myös Roope Martikaisella oli kaiken kaikkiaan hyvä viikonloppu ja Niko Toivonen oli tänään pitelemätön, veisteli Tanska. Valmentaja kiitteli myös Teemu Mustaniemeä ja Tony Ignatiusta kovasta työmäärästä.

Tomi Natri Back in Business ltd.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11