ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pisteet L:rannasta

SaiPa- Kollit 3- 5 (2-2, 1-2, 0-1)

- Tärkeät vieraspisteet vaisullakin esityksellä

Keskiviikon vierasottelu SaiPaa vastaan oli juuri niin vaikea, kuin odottaa saattoi. Lappeenrantalaisten edellinen voitto oli marraskuulta ja joukkue oli valmistautunut tekemään Kolleista kintaat. Ottelun ensimmäisen puoliskon SaiPa oli jopa parempi, mutta sen jälkeen kun Kollit saivat luistimensa liikkumaan, ei v-koodia suosivista kaurajättipakeista ollut nopeiden helsinkiläisten pysäyttäjiksi. Hieman ponnettomallakin pelillä Kollit nappasivat 4:nnen perättäisen vierasvoiton. Molemmat maalivahdit onnistuivat hyvin, erityisesti kotijoukkueen Joakin Wessmannilla oli varsin työläs ilta, sillä veskarille kertyi torjuntoja peräti 45. Helsinkiläisten Jani Niemiselle torjuntoja merkattiin 19. Kollien tehomiehinä kunnostautuivat Kiekkolehden ykkös-ja kakkospalkitut Veli-Matti Talonen (1+1) ja Juha-Petteri Purolinna (0+2) sekä peliä pyörittänyt, taitava Max Wärn (kuvassa)(0+2).

Kollien Road trip Lappeenrantaan alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun kotijoukkue SaiPa teki avausmaalin ajassa 00:33. Mahtoiko pelaajilla pyöriä mielessä saman nimisen elokuvan juoneen käänteet, vai mistä oli kyse, mutta joukkue aloitti todella lepsusti. Kollit kuitenkin ryhdistäytyivät ja tulivat viisi minuuttia (05:40) myöhemmin tasoihin Niko Toivosen terävällä rannelaukauksella, joka muistutti takavuosien tsekkitaituri Jiri Lalan kutia. Syötön maaliin merkkauttivat Antti Pehkonen sekä Juha-Petteri Purolinna. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä 2 ylivoimamaalia. Ensin kotijoukkueen Jesse Mankinen tinttasi lukemiksi 2-1 pelikellon näyttäessä 08:35. Veli-Matti Talosen coast-to-coast- tasoitusmaali (16:53) oli komeaa katseltavaa. Tallu Velonen sai limpun omassa päässään maalivahti Jani Niemiseltä, kuljetti vastustajan siniselle, harhautti kolme pelaajaa ja pisti kiekon kylmän viileästi ylämummoon. Tätä maalia kannatti lähteä Helsingistä asti katsomaan.

SaiPa tuli kovaa toisen erän alkuun ja sai aikaan ansaitun johtomaalin. Tähän loppuivat kuitenkin kotijoukkueen eväät ja ottelun hallinta alkoi pikku hiljaa siirtyä Kolleille. Ensin Teemu Mustaniemi tasoitti Max Wärnin ja Juha-Petteri Purolinnan esityöstä. Ottelua oli tässä vaiheessa kulunut 35:50. Aivan erän lopussa punakoneen ylivoima jauhoi ja Matias Nousiainen sai pistää kiekon lähes tyhjiin kun erää oli jäljellä vain 4 sekuntia. SaiPan puolustuksen pistivät sekaisin syötöillään Max Wärn ja Tallu Velonen.

Viimeisessä erässä nähtiin yksi maali ja sekin vierasjoukkueen toimesta. Kotijoukkueen paras puhti oli mennyt, eikä sillä ollut eväitä kunnon loppukiriin. Kollien maalintekijäksi merkittiin Joonas Rantanen ja syöttäjäksi Roope Martikainen.

Coach Tanska

Kollien head coach Joonas Tanska oli tyytyväinen vieraspisteistiin, mutta ei ottelun alkupuoliskon huolettomaan pelityyliin. - Joukkueella oli huono valmistautuminen matsiin, mutta SaiPa sitä vastoin pelasi terävän ensimmäisen erän. Muutama yksilösuoritus kuten Janin pelastukset, Toivosen ja Velosen maalit pitivät meidät pelissä. Toisessa erässä homma alkoi kääntymään meille ja saimme tehtyä tärkeät maalin erän loppuun. Kolmas erä oli meiltä parasta kiekkoa. Paljon pitää kuitenkin parantaa JYP-matsiin, latasi Tanska. Pelaajista valmentaja nosti esiin Wärn-Mustaniemi-Palmén-ketjun, joka onnistui maalinteossa ja liikkui terävästi läpi ottelun. - Myös puolustaja Tallu Velosella oli uskomattoman hyvä peli molemmissa päädyissä ja Jesse Koskisen 11 pommia olivat kova suoritus, ynnäili pääkäskyttäjä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11