ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kotivoitto lipui käsistä

Kollit - Tappara 1-2 (0-0,0-1,1-1)

-Säteri Tapparan luottomies

Kollien ja Tapparan keskiviikkoisessa kohtaamisessa ei maaleilla mässäilty, vaan ottelusta muodostui maalivahtien taisto. Kotijoukkueen Jani Nieminen oli hurjassa vedossa torjuen mm. 2 läpiajoa. Torjuntoja Niemiselle kertyi 18. Niukasti pidemmän korren veti kuitenkin Tapparan U20-veskari Harri Säteri, joka oli erityisesti ottelun lopussa ohittamaton. Säterille torjuntoja laskettiin 25. Tappara puristi voiton kolmannen erän lopun maalillaan ja jätti kotijoukkueen jälleen pisteittä LG Gardenissa. Kolleista maalinteossa onnistui Juuso Martikainen. Kollit ovat tällä hetkellä viimeisellä playoff-paikalla ja takana hengittävä Tappara, yhden ottelun vähemmän pelanneena, vain pisteen päässä. Kolleilla on jäljellä runkosarjassa 4 ottelua ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikoista tulee olemaan kova, sillä 3 pisteen sisällä on 4 joukkuetta, joista yhdelle alkaa kesäloma reilun kahden viikon kuluttua. Maalin tappiot pitää pystyä kääntämään voitoiksi.


Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, vaikka Tappara jäähyili ja tarjosikin Kolleille tilaisuuksia avausmaalin tekoon. Erän vaarallisin tilanne nähtiin Kolli-päädyssä kun Jani Nieminen venyi parhaimpaansa torjuen läpiajon. Erätauolla Tapparan valmennusjohto luetutti pelaajilleen kanadalaista kiekko-oppia, jonka mukaan erien alut ja loput ovat tärkeimmät. Niinpä vierasjoukkue iski vain ylivoimalla 0-1-maalin kun erää oli ehtinyt vanheta vain 1:36 ja ylivoimaa 7 sekuntia. Tappara teki toisenkin maalin, mutta onni olli kotijoukkueen puolella, sillä maali oli siirtynyt paikaltaan ennen kiekkoa. Erän lopulla kotijoukkueen Max Wärnillä oli oiva paikka tasoittaa ottelu, mutta ohjaus takatolpalta sujahti sivuverkkoon.

Kolmas erä oli ottelun parasta kiekkoa, jossa Kolleille annettiin mahdollisuus viedä koko ottelu nimiinsä. Tappara jäähyili, mutta kotijoukkue onnistui maalinteossa vain kerran. Juuso Martikainen pamautti ylivoimalla 1-1-tasoituksen Kimmo Ahosen syötöstä. Maalin syntyaika 46:42. Tasoituksen jälkeen Kollit painoivat painopisteen väkisin Tapparan päätyyn ja johtomaali oli useasti enemmän kuin lähellä. Kesken kovan Kolli-painostuksen nitropurkkeja kaivettiin taskusta 51. minuutilla, kun Veli-Matti Talonen menetti kiekon alimpana miehenä omalla siniviivalla, mutta Jani Nieminen torjui upeasti ja paikkasi muuten hyvin pelanneen Tallu Velosen kämmin. Pari minuuttia myöhemmin sähäkkä Joni "Pätkä" Karjalainen oli yksin läpi, mutta Säteri torjui. Heti perään Pätkä tarjoili takatolpalle Teemu Mustanimelle, mutta 10+2 minuuttinen oli jäädyttänyt Mustiksen kädet sen verran, että kirvesrintojen veskari pystyi torjumaan kiekon. Ottelun 57. minuutilla Kollien johtomaali oli enemmän kuin lähellä. Max Wärnin p-pisteeltä lähettämän mannerten välisen ohjuksen Säteri pystyi vaivoin torjumaan, jonka jälkeen oma puolustaja oli sählätä reboundin sisään, mutta kuin ihmeen kaupalla kiekko tarttui veskarin suojiin. Tämän lähemmäs Kollit eivät voittoa päässeet, sillä samalla minuutilla punalamppu paloi omassa päädyssä. Tapparan Jukka Peltola laukoi ahdistettunakin tarkan kudin etuyläkulmasta sisään. Kollit haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Tapparan puolustus kesti ja pisteet matkasivat Mansen suuntaan.


Coach D

Kollien valmentaja Joonas Tanska totesi ottelun olleen tasainen, niin kuin lukemat kertovatkin. - Tuhrittiin maalintekopaikkoja ja ehkä Tappara oli maalinteossa juuri sen verran parempi. Molemmat veskarit pelasivat todella hyvin. Meillä oli hyviä hetkiä ja sit vähän huonompia hetkiä, mut Jani piti meitä silloin pelissä. Todella hyvä taistelu. Seuraavassa pelissä tällä tekemisellä tulee voitto, lupaili Tanska. Pelaajista valmentaja nosti esiin "jälleen liekeissä olleen Pätkä Karjalaisen".
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11