ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kollit päätti kauden kotivoittoon

Kollit - HPK 6-4 (3-1, 2-3,1-0)

Elämä on ihmisen parasta aikaa ja kevät jääkiekkoilijan

- Kollien pelit loppuivat ennen kuin ne pääsivät kunnolla alkamaankaan.

Syynä tähän ei ollut keskiviikkona Lahdessa menetetyt pisteet, sarjajumbolle annettu piste tai mikään muukaan synkkä ilta, vaan kauden aikana ailahdellut peli. Vierasotteluissa joukkue oli sarjan kolmanneksi paras, mutta jostain syystä kotikaukalossa Kollit ei onnistunut kääntämään tiukkoja pelejä edukseen.

Tämän kauden viimeiseksi jääneessä kotiottelussa Kollit kuitenkin voitti sarjanelosen HPK:n lukemin 6-4.HPK-matsin tehomiehinä hääräsivät kuvan Antti Pehkonen 2+0, joka samalla varmisti ASM-maalipörssin voiton 26 osumallaan, Niko Piiparinen (1+0), Mika Koponen (1+0), Niko Toivonen (1+1) sekä voittomaalin alivoimalla iskenyt Jarkko Vaitio (1+2). Syöttöpisteitä itselleen merkkauttivat: Juha-Petteri Purolinna (0+3), Mikael Paunio (0+1), Kimmo Ahonen (0+1) sekä Ilari Melart (0+1). Juuso Oinonen torjui 23 kertaa.

Sekä Kollit, Tappara että Jokerit keräsivät kaikki 63 pistettä, mutta Kollien maalisuhde jätti joukkueen pudotuspeliviivan alapuolelle ja näin pelit loppuivat suunniteltua aikaisemmin.Kauden viimeinen ottelu oli merkityksetön, sillä viimeinen pudotuspelipaikka oli varmistunut vain hetkeä ennen matsin alkua. Kollit pelasivat vapautuneesti ja ottivat selvän voiton jo pudotuspelipaikkansa varmistaneesta HPK:sta lukemin 6-4. Ottelu oli monelle Kolli-pelaajalle viimeinen ja se näkyi kolmannen erän lopussa viimeisinä: pommeina, kynäyksinä sekä tuuletuksina. Nähtiinpä erän lopussa vielä joukkueen kapteeninkin Kimmo Ahosen kyttäävän syöttöä vastustajan sinisellä ja Iggyn niputtavan ritaripaitoja postimerkin kokoisessa tilassa. Mika Koponen ja Niko Toivonen puolestaan päättivät Kolli-uransa komeaan maaliin.6 Kovaa Kollia viimeisen ASM-matsin jälkeen.

Takaa vasemmalta Mustaniemi, Koponen ja Ignatius. Edessä vasemmalta Limnell, Toivonen, Ahonen.Tunnelma ottelun jälkeen oli haikea, sillä varmasti jokainen olisi halunnut lopettaa A-junioriaikansa SM-mitaliin. Ehkä tästä on kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa, sillä voittaminen opitaan vain häviämisen kautta. Mahdollisesti joku tämänkin vuoden Kolli-pelaajista muistelee päättyneen kauden olleen uran käännekohta, sillä häviötä pitää oppia vihaamaan enemmän kuin mitään muuta. Vasta sen jälkeen voidaan alkaa puhua kovista pelimiehistä.

Sarjasijoitustakin tärkeämmässä tavoitteessaan Kollit onnistui erinomaisesti, sillä joukkueesta nousi tukku pelaajia liigajoukkueeseen. Tämän vuoden Kolleista liigassa ovat tähän mennessä pelanneet Jani Nieminen, Eetu Pöysti, Max Wärn, Aleksi Holmberg, Joni Haverinen, Juha-Petteri Purolinna ja Tomi Rouhiainen.

Ikänsä puolesta A-junioreihin olisivat vielä mahtuneet liigassa vakiokalustoa olevat Janne Keränen sekä Teemu Laakso.

Coach Denmark

Kollien päävalmentaja Joonas Tanska oli tyytyväinen kauden viimeiseen peliin.

- Mieluummin päätetään kausi voittoon kuin tappioon. Tässä ottelussa ei ollut kummallakaan panosta, joka näkyi pelaajien otteissa rentoutena. Pleijareiden ulkopuolelle jäämistä Tanska ei lähtenyt selittelemään.

- Matkan varrella oli monta paikkaa, missä niitä pinnoja olisi voinut kerätä enemmän. Me ei siihen pystytty ja oikeat joukkueet on pleijareissa. Tästä pitää oppia niin joukkueena kuin yksilöinäkin. Myös valmentajat voi katsoa tässä tapauksessa peiliin. Iso vastuu kuuluu allekirjoittaneelle, summasi Tanska.Coach D jakoi kiitosta pelaajille ja toimihenkilöille sekä erityisesti Pasi Sormuselle (kuvassa), joka toistaiseksi päättää valmennusuransa tähän kauteen.

Teksti ja kuvat Tomi Natri Productions
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11