ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pelaajasiirtokäytäntö 2008-2009

Pelaajasiirtokäytäntöön kaudeksi 2008-2009 useita uudistuksia

Uudet seurapalvelusivut aukeavat touko-kesäkuun aikana

Siirtopaperit siirtyvät seuratunnuksien taakse epäselvyyksien välttämiseksi. Aikaisemmin pelaajasiirtoja pystyi tekemään vaikka kuka ja epäselvien määrä kohosi useisiin satoihin (suurin osa turhaan tehtyjä siirtoja). Uudistuksen myötä ei turhia siirtoja pääse syntymään.

Toinen uudistus on siirron kirjaamismaksujen porrastus ja kannustus seuroja tekemään pelaajasiirtonsa ajoissa. Aikaisempina vuosina pelaajasiirrot on yleensä tehty sarjan alkua edeltäneellä viikolla tai vasta päivää ennen sarjan alkua. Kaudella 08-09 siirtojen kirjaamismaksut nousevat 1.9 alkaen joten porrastus kannustaa seurojen tekemään pelaajasiirrot ajoissa.

Siirtopaperit seuratunnuksien taakse

Siirtopapereita ei enää ensi kaudella tulosteta netistä avoimesta ympäristöstä. Kaikki siirtotiedot siirtyvät seurojen vastuuhenkilön tunnuksien taakse. Vanha seura tekee pelaajasiirron seurapalvelusivuilla, jonka jälkeen uusi seura menee omilla tunnuksillaan poimimaan siirron. Tämän jälkeen siirto tulostetaan uuden seuran toimesta ja siirron kirjaamismaksu maksetaan viitenumeroa käyttäen. Siirtopaperiin otetaan pelaajan tai huoltajan allekirjoitus ja se faksataan liittoon. Pelaajasiirron siirtopäivä on kirjaamismaksun maksupäivä.

Seurapalvelusivut aukeavat kevään aikana ja tunnukset lähetetään kaikille seuroille toukokuun aikana.

Pelaajasiirtoihin ei tule siis enää vanhan ja uuden seuran allekirjoituksia. Kun seura tekee siirron seurapalvelusivuilla omilla tunnuksillaan, hyväksyy vanha seura samalla sen että kaikki velvoitteet on vanhaa seuraa kohtaan hoidettu.

Vapaa siirtoaika

Pelaajien vapaa siirtoaika päättyy kaiken ikäisillä 30.6.2008. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajan on kirjallisesti/sähköpostitse ilmoitettava vanhalle seuralle 30.6. mennessä aikovansa mahdollisesti vaihtaa seuraa saadakseen vapaasti vaihtaa seuraa. Tämän jälkeen (1.7. alkaen) pelaajan siirtymiseen toiseen seuraan tarvitaan vanhan seuran lupa.

Vapaat siirrot muuttuvat prosenttisiirroiksi
Muutama vuosi sitten uuteen uskoon muutettu kasvattajakorvausjärjestelmä kehittyy edelleen. 1.5.2008 lähtien kaikki ns. ”vapaat siirrot” ovat tästä eteenpäin siirto oikeus kasvattajakorvaukseen pidetään -maininnalla. Näin kasvattajakorvaus kerääntyy kaikille sen ansainneille kasvattajaseuroille.

Uusi seura voi edelleen lunastaa pelaajaoikeuden itselleen maksamalla vanhalle/vanhoille seuroille kertakorvauksen, jolloin kaikki kerääntyneet prosenttiosuudet siirtyvät uudelle seuralle.

Rajoitetut siirrot 30.4.2009 saakka poistuvat
Pelaajan siirtoa ei voi kauden 2008-09 aikana rajoittaa 30.4.2009 saakka ellei pelaajalla ole voimassaolevaa pelaajasopimusta vanhan seuran kanssa. Tämä koskee kaikenikäisiä pelaajia.

Pelaajan lainaaminen siirtoaikojen sisällä on edelleen mahdollista.

Pelaajasiirron kirjaamismaksu kalliimpi 1.9. jälkeen
Pelaajasiirron kirjaamismaksu on edelleen 50 € 31.8.2008 saakka. Tämän jälkeen pelaajasiirron kirjaamismaksu kilpasarjoihin (Mestis, Suomi-sarja, Suomi-sarjan alkusarja, Suomi-sarjan karsintasarja, A-SM, B-SM, B-SM-karsintasarja, C-SM, C-SM alueelliset karsintasarjat ja naiset SM) on 100 € ja muihin sarjoihin 70 €.

Syy kirjaamismaksujen nostamiseen on nousseet järjestelmien kehityskustannukset sekä kannustus siirtojen tekemiseen ajoissa eikä vasta sarjojen alun kynnyksellä.

Siirtoajoissa uudistuksia A-nuorissa
A-nuorien siirtoaika siirtyy 31.1.2009 saakka aiemman 30.12. sijaan. Syynä pidennettyyn siirtoaikaan on A-nuorten SM-Liigan pelaajien mahdollisuus kuukauden pidempään käydä miesten peleissä esim. Mestiksessä sekä toisaalta useat A-ikäiset menevät armeijaan tammikuussa jolloin voi vielä järjestellä pelipaikkaa armeijaan menon jälkeen kun näkee miten armeijan ja pelaamisen sovittaminen yhteen sujuu.

Ulkomaan siirrot
Kaikki kansainväliset siirtokortit on maksettava etukäteen. Toimittamalla kuitin faxilla Jääkiekkoliittoon, toimitamme siirtokortin sekä faxilla että postitse maksajalle. Kansainvälinen pelaajasiirto maksetaan liiton tilille 800016-2100225.

1) Siirto 15.8.2008 mennessä, ei sisällä faksilupia) 650 € (joukkue vastaa kortin toimittamisesta ajoissa ja että pelaajan pelilupa on kunnossa)

2) Nopeutettu siirtokäsittely 16.8.2008 alkaen 800 €

Kv-siirtokortti (IIHF transfer card) toimitetaan maksukuittia vastaan uudelle seuralle. Täytetty alkuperäinen kortti on palautettava yhden viikon kuluessa takaisin Jääkiekkoliittoon. Myöhästyminen saattaa johtaa pelaajan edustusoikeuden eväämiseen. Mikäli ennen 15.8. ostettuja kortteja ei ole palautettu 22.8. mennessä, laskutamme myöhästyneistä korteista 150 euron lisämaksun.

Mikäli alkuperäinen kortti ei ole saapunut faksiluvan myöntämisestä yhden kuukauden kuluessa takaisin IIHF:n toimistoon, peritään uusitusta kuukauden faxiluvasta 100 €:n lisämaksu. Lisämaksu voidaan laskuttaa enintään kolme kertaa, jonka jälkeen IIHF voi todeta kortin kadonneeksi.

Pelaajan siirtyessä Suomeen pelaajan uusi seura hankkii pelaajalle kansainvälisen siirtokortin. Kaikkien ulkomailta Suomeen kauden aikana tapahtuvien siirtopyyntöjen yhteydessä tulee jääkiekkoliittoon toimittaa pelaajan sopimuksenpurkupaperi vanhalta seuralta (ei koske siirtoja SM-liigaan). Siirtoprosessia aloitetaan vasta kun tiedetään että pelaajalla ei ole sopimusvelvoitteita vanhaan seuraan.

Siirtokortti toimitetaan SJL:n kautta IIHF:ään hyväksytettäväksi.

Nopeutetussa kv-siirtokäsittelyssä alustava siirto tehdään faksien avulla, tällöin alkuperäisen siirtokortin on oltava SJL:n toimistossa viikon kuluessa telefaxluvan saamisesta. Muuten pelaajan edustusoikeus uudessa seurassa katkeaa. Alkuperäinen siirtokortti pitää olla toimitettuna IIHF:ään kuukauden kuluessa ensimmäisestä siirtopäivästä tai pelaajan edustusoikeus uudessa seurassa päättyy.

Myös kesken kauden ulkomailta palaavan pelaajan pitää hankkia kv-siirtokortti ja lupa vanhasta liitosta siirron saamiseksi takaisin Suomeen.

Lisätietoja
SJL:n kilpailusihteeri Teemu Vanhala,
teemu.vanhala@finhockey.fi / 09 756 755 24
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11