ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Kolli saapasmaasta

Kollien riveissä tulevalla kaudella pelaava eksoottinen italialaisvahvistus Roland Hofer ehti hieman kertomaan itsestään ennen jääleirin alkua.

Ymmärrettävistä syistä Stadin slangi ei pojalle vielä aukea, mutta olennaiset suomalaiset voimasanat taipuvat jo hyvin...

Kuka olet, mistä tulet ja miksi olet Kolleissa?

- Olen Roland Hofer, 18-vuotias pakki jääkiekon kehtomaasta Italiasta. Tulin Kolleihin kun eräs suuri ja arvostettu suomalainen scoutti näki minut pari vuotta sitten. Pelasin Joni Petrellin kanssa samassa joukkueessa Italiassa ja sitten Joni pyysi Jukka Suutarin käymään siellä ja kaiketi piti siitä mitä näki. Herrat sitten auttoivat hieman ja pääsin näytille Suomeen. Kävin viime syksynä ensimmäisen kerran IFK:n B-junnujen leirillä ja nyt ollaan täällä. Miksi en olisi tullut, hei, kiekko on Suomessa ehkä hivenen parempaa kuin Italiassa! Täällä on paljon paremmat mahdollisuudet kehittyä kuin kotipuolessa ja jääkiekko on intohimoni.

Missä jengeissä äijä on skulannut aiemmin?

- Aloitin kotikyläni Stilfesin jengissä. Sitten menin Vipitenon junnuihin ja nyt viimeiset kaksi kautta olen pelannut Vipitenon miesten jengissä Italian kakkosliigaa. Olen pelannut myös Italian U18- ja U20-maajoukkueissa.

Nimeä suosikkipelaajasi NHL:stä ja pistä myös suomalaisia pelaajia joista diggaat?

- Petteri Nummelin on sellainen suomalaispelaaja josta pidän. Olen pahoillani että suurin suosikkini on Brian Campbell…

Tunnetko paljon Kollien pelaajia entuudestaan?

- Huhtikuussa kävin leirillä ja moni kaveri tuli tutuksi ja hyvin ottivat vastaan. Liigajengin puolelta tunnen Lennart Petrellin ja Kim Hirschovitsin.

Miltä maistuu suomalainen pizza ja pasta?

- Kyllä ne menee, mutta on italialainen pizza ja pasta hivenen parempaa…

IFK pelaa hyvää, taitavaa ja kovaa lätkää. Osaatko pelata kovaa vai tuleeko äitiä ikävä jos peli menee fyysiseksi?

- Pystyn pelaamaan kovaa, ei ongelmia. En itke äitini perään, ainakaan kaukalossa, haha. Kaukalossa tanssimiseen olen saanut neuvoja ja treeniä Suutarilta ja Petrellin Joni antoi paljon kuntoiluvinkkejä. Hienoa kun ammattimiehet auttavat.

Miten kävisi jos Kollit pelaisivat entistä junnujengiäsi vastaan?

- Italiassa ehkä luullaan että kiekko on hyvätasoista kun ei siellä oikein seurata muiden maiden kiekkotouhuja. Veikkaan että jos Kollit pelaisivat Vipitenoa vastaan, niin lukemat olisivat taululla rumat ja Vipitenon jengiltä murtuisi luita.

Osaatko puhua suomea?

- I know “morjesta”, “kiitos”, “kippis”. I’m not willing to say the other words, well maybe one sentence "mulla on fillari perseessä" is one of those sentences, and it is by far not the worst, so you can imagine...

(c) Problem Solving Machine


 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11