ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Pippo Limnellin terveiset

Pippo Limnellin terveiset mielisairaalasta


Kollien entinen luottopuolustaja Pippo Limnell luo itselleen parhaillaan uraa Italian pääsarjassa Pontebba Aquilesin riveissä.

Italialaista nimeään, Pippo Finocchiaro, Pontebbassa käyttävä "Pipari" on viihtynyt toisessa kotimaassaan loistavasti ja kertoo nyt kuulumisia "mielisairaalan" perukoilta.


Pippo, miten ihmeessä päädyit pelaamaan Italiaan etkä esimerkiksi Mestikseen?

- Viime kauden aikana rupesin miettii, että olis siistii päästä vähän reissaamaan ja katsomaan muiden maiden kiekkotouhuja. Sukujuureni ovat Italiassa ja ajatus sinne lähtemisestä alkoi kiinnostamaan. Halusin oppia kielen uudelleen. Siim Liivikin kautta sain tietää, että KooKoon nykyinen manageri Jukka Suutari voisi ehkä auttaa asiassa ja kävi töihin. Lopulta sain monivuotisen sopimuksen Pontebbaan Italian pääsarjaan.

Mitä tiesit Italian lätkästä ennen kuin lähdit matkaan?

- Hahah, no en juuri mitään. Kuulin, että välillä siellä pelataan niin sanottua "mielisairaalajääkiekkoo" joka siis sopii mulle oikeen hyvin, hahah!

Millainen mesta on Pontebba?

- Tällainen pikkuinen kylä keskellä vuoristoa, täällä asuu 1700 ihmistä. Mutta paikka tuntuu isommalta mitä toi luku antaa ymmärtää, kaikki tarpeellinen löytyy. Täällä on kolme kauppaa, liha-, hedelmä- ja leipäkaupat erikseen. Muutama mukava pieni kahvila, muutama ravintola ja hotelleitakin on. Pari baariakin löytyy eli kaikki oleellinen. Ihmiset ovat todella mukavia, koko ajan saa olla käsi pystyssä moikkaamassa jengiä kun täällä kävelee.

Joko pärjäät bamlaamalla italiaa?

- No en pärjää. Kaupasta saan kaiken ostettuu ja ravintolasta mitä haluan, mutta pankissa asiointi on vielä aika mahdotonta. Kyllä se kieli alkaa tarttumaan, lapsena puhuin italiaa sujuvasti. Samalla tässä on oppinut pukuhuoneessa jauhamaan englantia joka mulla tunnetusti on aika "hyvää".

Miten pelit ovat sujuneet henkilökohtaisella- ja joukkuetasolla?

- Pelit on sujuneet paremmin kuin odotin. Olen päässyt pelaamaan ihan hyvin ja saanut vastuuta myös erikoistilanteissa. Viidessä ekassa matsissa on tullut plakkariin tehot 1+2. Ollaan voitettu kaksi ottelua ja hävitty kolme, eli paremminkin olisi voinut mennä. Kaikki jengit on olleet ihan voitettavissa joita vastaan ollaan pelattu.

Jengiä valmentaa entinen IFK:n A-nuorten koutsi Vepu Surenkin. On kai syytä kysyä millaisella pelikirjalla Vepu jengiä johdattaa kohti voittoja?

- Kyllä se on ihan sitä "IFK-kiekkoo". Myllyjä ei oo kyllä vielä ollut, niistä tulee 200 euron pelaajakohtaiset sakot ja sama sakko tulee jos saa 10-minuutin rangaistuksen.

Onko otteluissa tapahtunut jotain mielisairaalajääkiekkoon viittaava vielä?

- Tuomarit on aika huvittavia. Täällä tulee välillä ihan hirveitä katastrofeja ja tää todellakin muistuttaa sitä mielisairaalajääkiekkoo! Yksi meidän pakki vähän jäätyi kerran hyökkäyssinisellä ja kaveri pääsi karkuun. Tää kaveri oli ihan siinä kannoilla mutta yhtäkkiä se heitti mailan pois ja lähti sen perään uudestaan. Ei onneksi tullut maalia!

Olet Jokerit Anti-Fanclubin jäsen, mutta jengikaverinasi on siellä narritaustainen Arto Koivisto. Oletteko puheväleissä?

- Ei todellakaan olla puheväleissä! No ei, hyvin tullaan juttuun Artsin kanssa ei mitään ongelmii. Välillä se jotain valittaa ja vittuilee kun pistän ton IFK-rotsin alkulämmöille päälle.

Näemmekö Pippo Limnell-Finocchiaron vielä joskus Italian maajoukkueessa?

- Toivottavasti. Olisihan se ihan kiva sinne joku päivä päästä.

- Tsemii kaikille Kolleille, eiköhän se ois aika voittaa se kannu! Niin ja Haba Niemiselle terveisii että numero 3 velvoittaa paljon, hahahah! Ja niin Jode Tanska on mulle vieläkin velkaa 20e penkkikisasta minkä se tosin luovutti kun näki millaisessa kondiksessa olin!
© Pompino Vaffanculo
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11