ETUSIVU ETUSIVU


HIFK Jr Hockey Rf.
Helsingin jäähalli
00250 Helsinki
Puh 09-4777 020
Fax 09-4777 0229
email

Lukko karkasi kolmannessa erässä

Kollit - Lukko 3-5 (1-1)(2-2)(0-2)

Kollit lähti sunnuntaina hakemaan kotivoittoa Rauman Lukosta. Mielessä painoi edellisen päivän rökäletappio Porissa, jonka joukkue halusi pyyhkiä pois mielestään onnistumalla mahdollisimman nopeasti. Tilannetta ei tehnyt yhtään helpommaksi joukkuetta vaivaava loukkaantumisten suma, jota on kuitenkin pystytty paikkaamaan ennakkoluulottomasti pelanneilla B-junioreilla.

Kollien varakapteeni Jesse Koskinen kärsi Lukko-matsissa pelikieltoa, joka tuli LG Cupin päätösottelussa sarjajohtaja Bluesia vastaan. Pienikokoinen Koskinen taklasi maalin takana Blues-puolustajaa, joka omaksi ja Koskisen pahaksi onneksi laski päänsä kaukalon laidan tasolle. Tilanteesta selvitiin tikeillä ja pelikiellolla.

Kollit lähti avaamaan Lukon puolustusta heti ensi minuuteista lähtien. Vierailijat olivatkin
ensimmäiset minuutit altavastaajana, mutta kahdesta ylivoimasta huolimatta Kollien maalitili jäi avaamatta. Kesken Kolli-pyörityksen Lukko teki 0-1 -lukemat kotijoukkueen karkean vaihtovirheen seurauksena.Kotijoukkue jatkoi painostamista ja oli lähellä tasoitusta, kun Tapio Relander pääsi maalin edestä ohjaamaan, mutta limppu meni niukasti uunin ohi.

Erän lopussa Kollien yritys palkittiin, kun Lukko-vahti Antti Raanta imaisi Saku Salmelan (kuvassa)kudin. Ajassa 19:41 syntyneen
tasoitusmaalin petasivat Tomi Rouhiainen ja Veli-Matti Talonen.

Tapahtumarikas toinen erä

Toisen erän alussa kaatui kahvit syliin, kun peliä oli pelattu vasta 29 sekuntia. Kollien hyökkäykseen lähtö omassa päädyssä epäonnistui pahemman kerran ja Lukko pääsi tekemään helposti 1-2 -lukemat.

Kollien kypärän visiiri ei kuitenkaan painunut alas, vaan joukkue jatkoi yritteliästä peliään ja oli lähellä tasoittaa ottelun, mutta Antti Pehkonen (Pentti Ahkonen) kilautti läheltä tolppaan. Kotiyleisön kohahduksen vielä kaikuessa LG Gardenissa, iski Lukko toistamiseen Juuso Rajalan toimesta lukemiksi 1-3.

Kupletin juoni pysyi samana ja kotijoukkue haki kavennusta sinnikkäästi. Lähimpänä oli Juuso "Koppa" Martikainen, jonka veto siniseltä kilahti tolppaan.

Mallikas alivoima

Toisesta erästä oli jäädä muistoksi tyhjä kahvikuppi ja kaksi tolppalaukausta, mutta alivoimalla joukkue näytti taistelutahtonsa. Tomi Rouhiainen karvasi kiekon kahdelta Lukko-pelaajalta ja syötti Roope Martikaiselle, joka ajoi maalille ja nosti rystyltä ohi Lukko-vahdin. 29:32.

Erän loppupuolella nähtii toinen alivoimamaali, kun Lukko-vahti Antti Raanta hölmöili kaukana maaliltaan ja Joni Karjalainen pääsi syöttämään maalin eteen tilanteen hyvin haistaneelle Tomi Heikkilälle, joka tasoitti ottelun lukemiksi 3-3.

3.erä Lukolle 2-0

Kolmannessa erässä, tilantessa 3-3, teki Lukon Rajala kolmannen maalinsa, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Kollit haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta vierailijoiden puolustus kesti. Lukko iski 5-3 -maalin tyhjiin, kun peliä oli jäljellä vain muutama sekunti ja lähti kotimatkalle täyden pistepotin kanssa.


Kollien nälkäisin pelaaja oli Roope Martikainen, joka paineli Ravintola Ukko-munkin lahjakortti kainalossa kohti keskustaa.

Jaakko Turtiainen palkittiin Kiekkolehden kolmostähdellä.
 • Etusivu
 • Yhteystiedot
 • Kiekkokoulu
 • Liiga-HIFK
 • Kolumnit
 • Joukkueet ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11 ff
  Uutiset ASM
  BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11
  Kalenterit BSM
  B2SM
  CSM
  BCT
  C04
  D05
  D06
  DET
  E07
  E08
  F09
  F10
  G11